Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Akit erdekel a sci-fi es/vagy...

Akit erdekel a sci-fi es/vagy fantasy irjon ram, lenne par kerdesem mert epp probalkozok konyvet irni es lenne par kerdesem. Jelentkeznetek?

Figyelt kérdés
(nem lesznek benne vampirok,verfarkasok,tunderek,boszorkanyok meg stb.) Kicsit sci-fi fele huz, de meg eleg sok fantasy elemet tartalmaz. Veletlenul sem lesz valami teenager-fantasy akarmi mar kesz vilagot teremtettem hozza, bolygokon kulon kulturak nem is 1 :)

2012. máj. 25. 06:52
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
*akarom mondani nem olvastam magyar sci-fit :)
2012. máj. 28. 02:45
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Én olvastam szerb, illetve újvidéki magyar fantasztikus szerzőtől sci-fit, és ők azt mondták, nehezebb érvényesülni "odaát", mint Magyarországon. Szóval ha magyarul írsz, próbálj erre a piacra ránézni. (Amúgy az itt élő fiatalok sem olvastam magyar sci-fit. Elvétve akad. Szóval nem egy álom ezen a közönyön áttörni.)

A helyesírás alatt persze nem az ékezeteket értettem, azok javíthatóak (aprólékos munka, de javíthatóak), hanem a vesszők érdekes elrendezését. Persze ha telefon, akkor megmagyarázza. Azonban az íréstechnika igen fontos követelmény! Nem állhatsz az olvasó elé azzal, hogy "na, itt a szöveg, értsd meg, én értettem", hanem rendesen meg kell fogalmazni, élvezetesen. Ez számodra egyelőre nehézkes, de hogy a nyelvi átállás miatt (nem ismerem a helyzetedet), vagy egyébként a kifejezéskészleted ilyen, nem tudhatom. Mindazonáltal nehéz kihüvelyezni, mit akarsz mondani.

Hogy zárszót tegyek a beszélgetés végére: én úgy vagyok vele, legyen bármi rossz ötlet, meg kell írni. A szerzője szenved vele, ha kivitelezhetetlen. Ezzel is gyakorol. Ha kész, és nem lett jó, úgysem lesz belőle több, mint fiók-eleség. Ha nincs mögötte igazi ötlet, de van stílusa, akkor a kiadóknak nem kell, a magánkiadás meg luxus, az sokakat visszatart. Ha van mögötte ötlet, eredetiség, de nincs stílusa, akkor ugyanúgy visszadobják, de valaki csak ászreveszi benne a "szikrát", foglalkozni fog vele. Ha menthetetlen, ez van.

2012. máj. 28. 15:59
 23/26 anonim ***** válasza:

"Twilightra visszaterve azert abban olyan uzenetek vannak hogy "szexualitas valaszthato" vagy az "abortusz" latszik hogy egy mormon irta a kisgyerekeknek illetve kislanyoknak"

Hollywood Hirügynökség? Azért Gergő érvei inkább megmosolyogtatóak mint valósak.

2012. máj. 28. 19:57
 24/26 A kérdező kommentje:
Hollywood hirugynokseg ? :D Amugy egy ismerosom mondta nekem hogy szerinte ez van a filmmel ilyen uzenetek vannak benne lehetseges hogy o is ott hallotta...
2012. máj. 28. 20:56
 25/26 anonim ***** válasza:

Szia! Látom elég hosszú litániákat kapsz, szemezgettem belőlük, meg a válaszaidból is. A lényeg, hogy nem szűrtem le semmi értelmeset (ez az én gondom), de hogy kíváncsi lennék a történetre, néhány jellemzésre a szereplőkről, esetleg egy prológusra, és epilógusra ha van.

Hozzátenném, hogy sci-fi-t nem nagyon olvasok, fantasy-t is csak pihenés képen, viszont érdekelnének a kezdő írók kéziratai. Jómagam is írok, csak én több féle stílusban, tehát kritikát szívesen mondanék, akár privátba is.

Azt nem tudom, hogy hogy haladsz a könyvel, de ide:firkalok.blogspot.com ha bátor vagy be küldheted.

2012. máj. 30. 15:43
 26/26 A kérdező kommentje:
Ment a privat :)
2012. máj. 30. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!