Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy tetszik ez az alaptörténet?

Hogy tetszik ez az alaptörténet?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagyon sok ilyen kérdés van, de tényleg nagyon örülnék, ha véleményeznétek =) A történet már két éve a fejemben van, azóta csiszolgatom, de még csak hét fejezetet írtam meg belőle (a Wordöt átállítottam A/5-re, és a margókat, betűtípust is úgy állítottam be, mint a könyvekben, így lett 75 oldal).

Szóval a történet maga egy tizenhat éves lányról szól, Yvesről, akinek az anyját egy nap farkasok támadják meg, és kórházba kerül, a húga pedig eltűnik. Feltűnik egy fiú, aki azt állítja, hogy ő vérfarkas, és a húgát is vérfarkasok rabolták el egy másik falkából, hogy egy varázslathoz felhasználják és megöljék. A fiú, Ray, felajánlja a segítségét, hogy visszaszerzik a húgát, ha cserébe Yves segít az ő falkájának egy varázslatban. Így elutaznak, hogy Nina (a húg) keresésére induljanak.

Közben a városban csak Halley (ő egy fiú, csak gondoltam megjegyzem, mert a név pár barátomat már megtévesztette =D) és Kelly emlékeznek arra, hogy néhány órával ezelőtt az egész rendőrség még Ninát kereste az erdőben. Nem tudják elérni Yvest, és rajtuk kívül mindenki úgy tudja, hogy Yves és Nina elutazott egy hétre az apjukkal Skóciába. Nem értik, mi folyik itt, ám feltűnik három különös idegen, akik óva intik őket attól, hogy többet kérdezősködjenek, és meg is fenyegetik őket, hogy mondják el, hogyan tudnak még mindig emlékezni a történtekre. Halley és Kelly így titokban nyomozni kezd, hogy mi is történt igazából.

Röviden ennyi. De ez még csak a felszín, elég nehéz még csak az alapötletet is spoiler nélkül leírni, mert elég összetett történet, minden összefügg mindennel. Szóval ez egy urban ifjúsági fantasy, ami két helyszínen/szemszögből játszódik. Van benne romantika, de igazából elhanyagolható, és terveim szerint nem azok jönnek össze, akiket először gondolna az ember. Szóval így, első olvasásra, hogy tetszik nektek? =D

2012. máj. 18. 14:46
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ja, és csak gondoltam, megjegyzem, nem riadok vissza a velős, építő jellegű kritikáktól sem =)
2012. máj. 18. 14:51
 2/19 anonim ***** válasza:

Hát amikor elkezdtem olvasni egyből ez a gondolat fogalmazódott meg bennem: jajj ne már megint egy vérfarkasos fantasy.

De ahogy a végére értem feltámadt benne a kíváncsiság...Szerintem elég sokat ki tudsz majd hozni belőle, úgyhogy így elsőre tetszik. Ennyi alapján érdekelne a történet, elolvasnám. Persze megváltozna a véleményem, ha elkezdem olvasni, és mégse tetszik a stílus ahogyan fogalmazol. De szerintem érdemes lenne megírnod végig, sok sikert hozzá! :)

2012. máj. 18. 15:07
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszi szépen =) Igen, azt gondoltam, hogy sokaknak egy tucat-sztori jut róla eszébe, tartottam is tőle, hogy spoiler nélkül nem is nagyon juthat más. De örülök, hogy tetszik, köszi =)
2012. máj. 18. 16:15
 4/19 k.lau13 ***** válasza:

Hmm... Hát nekem is elsőre a szokásos vérfarkas-sztori jutott eszembe, és egészen meglepődtem, mikor továbbolvastam, hogy mégsem az lesz. De örültem neki, szerintem jó történet, ráadásul fantasy-t már nagyon nehéz olyat kitalálni, amiben semmit nem utánzol le még csak kis mértékben sem, de így az alap vérfarkasoktól meg emberek eltűnésétől eltekintve szerintem ilyen még nincs :D Szóval, a történet tetszik. Kérdés, mennyire tudsz fogalmazni, de ha jól, érdemes tovább írnod szerintem, hátha sikeres lesz vagy valami ;D

Én elolvasnám, ha a kezembe adnád, az biztos, mondjuk én amúgy is kapható vagyok az ilyen fantasy regényekre, ha nem a szokásos sablon szöveg van :) Szóval szerintem jó lesz :)

2012. máj. 18. 22:21
 5/19 anonim ***** válasza:

A második bekezdés kissé zavaros, lehet, hogy egy erős ugrás miatt. Mert "levágtad" a titokzatos idegenek szálat és már ugrottál is arra, hogy titokban nyomozni kezdenek - de hogy a fenyegetés hatása mi, miért nem viszik inkább őket is el (potenciális veszélyforrás), vagy hogyan viszonyulnak az idegenekhez, azt nem fejtetted ki. Gondolom párhuzamosan folyik a titkos nyomozás és az idegenek nyomás gyakorlása, de nem írtál ilyet.

Illetve: anyukáról mit tudnak a városban? Őt megölik a farkasok, de a gyerekek már apukával utaznak Skóciába.

Alapvetően... igen, ez kifejezetten ifjúsági urban fantasy, nem az én világom lesz, sajnos. Ez nem gond, ha túl vagy az ifjúsági regényeken, majd jöhet a "felnőtt" UF. :) (De ifjúságinak véleményem szerint megfelelő.)

2012. máj. 18. 22:54
 6/19 Retekszisz ***** válasza:
Nekem hiányoznak az indítékok...
2012. máj. 18. 23:51
 7/19 A kérdező kommentje:

Nos, igen, ha mindent leírtam volna, elég hosszú lenne, de így meg, úgy látszik, kissé logikátlan =D Akkor kifejtem kicsit részletesebben:

Az egész Halloween (aza Yves szülinapja) előtt egy nappal kezdődik. Délelőtt az apa elutazik Skóciába dolgozni (fotós) a hétvégére. Az anya és Nina pedig együtt elmennek autóval Manchesterbe, hogy a varrónőtől elhozzák a jelmezüket. Yves sétálni megy a kutyájukkal az erdőbe, de a kutya elszökik, és hiába keresi, nem találja. Őt is megtámadja három farkas, de beveri a fejét, elájul, és mikor felébred, otthon volt, vele a fiú, Ray, aki azt mondja, ő mentette meg a farkasoktól. És most egy kis időugrás visszafelé: mikor a kutya elszökött, elég messze elkóborolt, és mikor az anya és Nina hazafelé tartott, meglátták a kutyát az erdőben, megálltak az út szélén, érte szaladtak. És így támadták meg az anyát a farkasok, ekkor tűnt el Nina.

Ray pedig, a fiú, mikor Yves-szel elutaztak, egy varázslatot mondott az egész városra, hogy úgy tudják, Yves és Nina Skóciában van, és csak az anyjukat támadták meg (aki nem halt meg, kórházban van). Ezt azért csinálta, mert sokkal egyszerűbb nekik is, ha a rendőrség nem keresi közben Ninát, se Yvest, hogy kihallgassák. De ez a varázslat valamiért nem fogott Kelly-n és Halley-n, de ez spoileres, hogy miért. Ők ketten egy csomó mindenkit körbekérdeznek, hátha valaki más ismerős is emlékszik. Az is spoileres, ki a három idegen, de nekik is érdekük, hogy ne keressék Ninát, ezért fenyegették meg Kelly-éket, hogy ne kérdezősködjenek. Hogy miért nem tették el láb alól őket, az nagyon erős spoiler a második kötetre nézve (kétrészesre szeretném =D). Emiatt a fenyegetés miatt kezdenek el titokban "nyomozni", aztán persze lesz cselekmény a három idegennel is, és igen, párhuzamosan a nyomozással, csak ugye ez már nem alaptörténet.

Az indítékokról meg: Yves azért hajlandó elmenni Ray-jel, és nem inkább a rendőrségre hagyatkozik, mert a fiú egyértelműen bebizonyítja neki, hogy vérfarkas, és rengeteg más érvet is fel hoz, hogy miért kéne vele mennie (most ezeket nem fejtem ki). Hogy miért kell nekik a két nővér: ők ketten apai ágon az aranyfarkas (az első vérfarkas) leszármazottai, anyai ágon pedig boszorkány vér is került beléjük. Ray falkája újból ember akar lenni, és a varázslathoz elengedhetetlen nekik a két nővér egyike, míg a másik falka, aki elrabolta Ninát, meg akar szabadulni a vérfarkas lét korlátaitól, hogy szabadon garázdálkodhassanak, és ehhez a varázslathoz is kell ez a különleges vérvonal. Ez nem spoiler, elég hamar el van magyarázva. Ray ezt felhasználva kötött alkut Yves-szel. A többi meg már tényleg nem az alaptörténethez tartozik.

Hú, egy nagy, finom süti annak, aki ezt elolvasta =D Remélem, így kicsit érthetőbb. De köszönöm a véleményt mindannyiótoknak, mindenkit felpontoztam =D

(Hát igen, a felnőtt fantasy még nem az én műfajom, egyszer talán... =D)

2012. máj. 19. 13:28
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó tanács: ha egyszer majd "felnőtt" regénybe is belekezdenél, soha ne ígérj nyilvános fórumon sütit annak, aki elolvasott tőled bármit, akárcsak egy rövid történetvázlatot. Soha. Az írók köztudomásúlag csak és kizárólag a sör nevű nedűt isszák, ezen kívül más táplálékkal nem is élnek (a kolbász kivétel, az az ambrózia földi megfelelője), tehát nem küldenek sütit még virtuális formában sem. (Létezik, hogy egy író nem sört iszik, olyankor baracklevet szürcsöl. Néha bort, de az kulináris élvezet, nem létszükséglet. A tömény pedig megadja az alaphangot.)

Persze amíg az ifjúsági vonalat erősíted, ígérj sütiket nyugodtan, de később rá fogsz jönni: a sör életeti az írót.

(Ez ugyan vicces, de igaz. Nincs az az írói összeröffenés, ahol ne fogyna nagy mennyiségben a folyékony kenyér.)

2012. máj. 19. 20:19
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, majd megfogadom =D Ám az biztos, hogy előbb ígérnék oda egy kancsó fröccsöt vagy akármilyen töményet, mint sört, aminek kb. a szagát sem bírom =D Azt hiszem inkább egy univerzális mondatot használnék, amire tényleg mindenki fölkapja a fejét: meghívlak egy körre! =)
2012. máj. 20. 00:31
 10/19 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ez egy kifejezetten érdekes fantasynak tűnik. Én nem vagyok oda ezért műfajért (krimiket írok), így erős fenntartásaim vannak, de ez nagyon érdekel. :) Megköszönném, ha elküldenéd, szívesen elolvasnám. :)
2012. máj. 20. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!