Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy tetszik ez az alaptörténet?

Hogy tetszik ez az alaptörténet?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagyon sok ilyen kérdés van, de tényleg nagyon örülnék, ha véleményeznétek =) A történet már két éve a fejemben van, azóta csiszolgatom, de még csak hét fejezetet írtam meg belőle (a Wordöt átállítottam A/5-re, és a margókat, betűtípust is úgy állítottam be, mint a könyvekben, így lett 75 oldal).

Szóval a történet maga egy tizenhat éves lányról szól, Yvesről, akinek az anyját egy nap farkasok támadják meg, és kórházba kerül, a húga pedig eltűnik. Feltűnik egy fiú, aki azt állítja, hogy ő vérfarkas, és a húgát is vérfarkasok rabolták el egy másik falkából, hogy egy varázslathoz felhasználják és megöljék. A fiú, Ray, felajánlja a segítségét, hogy visszaszerzik a húgát, ha cserébe Yves segít az ő falkájának egy varázslatban. Így elutaznak, hogy Nina (a húg) keresésére induljanak.

Közben a városban csak Halley (ő egy fiú, csak gondoltam megjegyzem, mert a név pár barátomat már megtévesztette =D) és Kelly emlékeznek arra, hogy néhány órával ezelőtt az egész rendőrség még Ninát kereste az erdőben. Nem tudják elérni Yvest, és rajtuk kívül mindenki úgy tudja, hogy Yves és Nina elutazott egy hétre az apjukkal Skóciába. Nem értik, mi folyik itt, ám feltűnik három különös idegen, akik óva intik őket attól, hogy többet kérdezősködjenek, és meg is fenyegetik őket, hogy mondják el, hogyan tudnak még mindig emlékezni a történtekre. Halley és Kelly így titokban nyomozni kezd, hogy mi is történt igazából.

Röviden ennyi. De ez még csak a felszín, elég nehéz még csak az alapötletet is spoiler nélkül leírni, mert elég összetett történet, minden összefügg mindennel. Szóval ez egy urban ifjúsági fantasy, ami két helyszínen/szemszögből játszódik. Van benne romantika, de igazából elhanyagolható, és terveim szerint nem azok jönnek össze, akiket először gondolna az ember. Szóval így, első olvasásra, hogy tetszik nektek? =D

2012. máj. 18. 14:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%
Szia nem akarok bunkó lenni. De mi a címe mer ha kimegy boltba megveszem!!
2012. máj. 20. 18:02
 12/19 A kérdező kommentje:

11:00 - Köszönöm szépen a dicséretet, írtam neked egy pü-t. =)

18:02 - Még nem döntöttem el, mi lesz a címe. Két éve, amikor kitaláltam a sztorit, Illunisnak (latinul azt jelenti, hogy holdtalan) neveztem el, de mára már olyannyira megváltozott a történet, hogy nem igazán illik rá ez a cím, bár azóta is így emlegetem, ha valakivel beszélek róla. A kiadástól meg még nagyon távol állok, de nagyon jól esett azt olvasnom, hogy megvennéd. Köszi =)

2012. máj. 20. 21:15
 13/19 Retekszisz ***** válasza:
77%

Még mindig nincsenek indítékok...miért menti meg a srác a csajt? Miért támadják meg az anyját? Miért varázsolja el az egész várost?

Ha megjelenik, én is megveszem...de nem fog :)

2012. máj. 20. 22:56
 14/19 A kérdező kommentje:

Azért menti meg, mert a csaj kell neki(k), a falkájának, hogy emberek legyenek. A farkasoknak, akik megtámadták a lányt, szintén szükségük van rá, hogy megszabaduljanak a farkaslét korlátaitól. A fiú és a falkája már évek óta vigyáz a csajra és a húgára, védi őket a másik falkától, hogy ne kaparinthassák ők meg őket. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy hogyan, de a másik falkának ezen a napon sikerült áttörniük a "védőpajzson", és ott volt Yves egyedül az erdőben. Először őt akarták elrabolni, de jött Ray, és az előbb leírt okból kifolyólag védte őt meg. Hazavitte, eközben a farkasok elmenekültek, és ott volt Nina és az anyjuk, a kutyájuk után szaladva, ezért Ninát elvitték, az anyát pedig egyszerűen "hatástalanították", de nem ölték meg, spoileres, hogy miért nem.

Arra az esetleges kérdésre, hogy miért nem egyezik meg a két falka egy-egy testvérben, a válasz: a fiú falkájának egyes tagjait nagyon erős érzelmi (nem szerelmi) szálak fűzik a két lány családjához, őseihez. És mivel a másik falka tulajdonképpen fel akarja őket áldozni egy varázslat keretében, a fiú falkája ezt is a feladatuknak tartják, hogy mindkét lányt életben tartsák (az ő varázslatukhoz nem kell őket megölni).

Hogy miért az egész várost? Ugye a rendőrség keresi Ninát, az anyjuk meg kórházban van, pletykálnak az emberek, futótűzként terjedt a hír, mi történt. A srác és a csaj pedig a felfordulás kellős közepén utazik el, és a fiú úgy gondolta, sokkal egyszerűbb, ha nem keresi Ninát más, hiszen úgy se mennének vele sokra, ha nem hívják be Yvest a rendőrségre kihallgatásra, és nem zargatja senki a részvétükkel. És ha már lúd, legyen kövér, az egész várost belevette ebbe a varázslatba, így a legtisztább, hogy egy kósza lélek se emlékezzen, mi történt, ne kapjon megint szárnyra az aggodalom. Csak ugye, két emberre valamiért nem hatott.

És nem, nem fog megjelenni. Egy, a tempómat ismerve legalább még két év, mire befejezem =) Kettő, ezt nem azért írom. Hanem azért, mert ez az egyetlen olyan kitalált történetem, amibe még két év után sem untam bele. Még mindig nagyon szeretem minden egyes mozzanatát (ezt ne úgy értsd, hogy azt gondolom, tökéletes - távolról sem =D), és még mindig el tud gondolkodtatni, még mindig izgalomba hoz. Már 9 éves korom óta "írok", hét éve, de eddig egy történetem sem bírta hat hónapnál tovább, mindig lelankadt a kezdeti lelkesedésem. De ennél! Én is csodálkozom magamon, hogy hogy bírom még mindig, miért nem unok bele? =D Ezért írom, mert szeretem. És mert a barátaim is szeretik. És mert tudom, hogy ez lesz "A" regényem, az első, amit be fogok fejezni, legyen addig még két év, vagy két évtized hátra. Szóval nem célom, hogy kiadják, semmi célom nincs vele, illetve, már maga az írás a cél, már az örömöt okoz, hogy foglalkozom vele. =)

Hú, "kicsit" hosszú lett =D Oké, én már csak ilyen bőbeszédű vagyok =D Remélem, hogy választ kaptál a kérdésedre, ha nem, akkor írd meg. Szeretem, amikor ilyeneket kérdeznek a történettel kapcsolatban, így amikor válaszolok, újra és újra átgondolom az eseményeket, és ha esetleg valami baki van benne, azt nagyobb eséllyel fedezem fel.

Még egyszer köszi =)

2012. máj. 21. 17:27
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon tetszik, szívesen elolvasom, ha elküldöd - vagy legalábbis egy részletet belőle. :)
2012. máj. 25. 17:36
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó a történet.Szeretem az izgalmas könyveket.
2012. máj. 25. 21:28
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is, felpontoztalak titeket. =)
2012. máj. 27. 21:34
 18/19 anonim válasza:
Kész van már a könyved? átküldenéd privátban, mert nagyon érdekelne. Esetleg beszélgethetnénk a saját történeteinkről, mert jelenleg én is írok egyet, amit blogra tervezek majd, és hát az is elég szövevényes. Jó lenne beszélgetni valakivel, aki szintén ilyet csinál. :)
2013. júl. 22. 00:33
 19/19 A kérdező kommentje:
Írtam privátot =)
2013. júl. 22. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!