Tudtok ajánlani klasszikus fantasy könyveket?
Olyan fantasy könyveket keresek, amelyek inkább klasszikusak, és inkább lányoknak szólnak, illetve kevésbé sci-fi, és egy kicsit romantikus is. Tudtok esetleg ilyeneket? 15 éves lány vagyok.
Előre is köszönöm! :)
Hogy érted, hogy klaszikus? Egyedüli fantasy, amit én klasszikusként eltudnék képzelni az a Gyűrűk ura, meg Anne Rice regényei.
Nem éppen klasszikus, de nagyon jó, romantikus fantasy: Kami Garcia és Margaret Stohl: Beautiful Creatures(Lenyűgöző teremtmények)
Fantasy lányoknak? Ilyet nehéz lesz találni, szerintem nem is létezik, mivel az már nem az a "klasszikus" fantasy.
Amúgy Tolkien könyvek, meg a Game of Thrones könyvek most mondhatni alapművek lettek.
Hát attól függ mit értesz azon hogy lányoknak szól?
Én elovlastam a HP-t,(ez gyerekeknek készül) a GYU-t és a trónok harcát, ezek a legigényesebb fantazik amiket ismerek. biztos vannak csajosabbak is, de azokat hálistennek nem ismerem.
Egyiksem habos babos történet de azért a nememet sem változatta meg egyik sem :-D
ALkonyat, ALkonyat-ÚJhold, ALkonyat-Napfogyatkozás, ALkonyat-Hajnalhasadás, ha tetszik, akkor vöröspöttyös könyvsorozatból
pl.: A lány és a farkas, Evernight-örök éj, Stargazer- nézz az égre, hourglass-homokóra, afterlife-az éléet után; ezek eddig vámpírosok,
Harry Potter-könyvek-varázslósak :)
háát a Gyu-ban is van varázsló :-)
Illetve mágus, de a HP-ban is hívják így magukat időnként...
Érdekes, hogy néha egy sorozatnak minden részét fel kell sorolni ahhoz hogy tudjuk mindegyik része jó. :-D
Mondjuk én nem olvasnám el a tvájlájtot, és nem azért mert most divatos fikázni. Én sosem olvastam vámpíros könyvet és nem is fogok. 2 db vámpíros filmet néztem meg életemben (najó 3-at) Az a Drakula volt, Lugosi Bélával az Interjú a vámpírral, és a Blade valamelyik része - ez utóbbi nagyon régen volt talán nem is számít mert semmire nem emlékszem belőle.
Az első kettő filmtörténetileg jelentős alkotások, magas szellemi színvonalt képviselenek. És a vámpírság fűszere volt az amúgy is érdekes történetnek, de mégis fontos szerepet játszott abban. Míg a tvájlájt csak arra épít hogy "NÍÍÍ itt egy vámpíros történet, amiben ha nem lenne vámpír else olvasnátok". Amúgy a vámpírokat sem szeretem, akkor inkább már Dunken Meklód féle halhataltanok, vagy elfek, vagy szentgrálból ivók, varázslók stb ha minden áron korszakokon átívelő kalandok kellenek.
Persze ez cska egyéni vélemény mindenki döntse el maga, mit tart érdekesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!