Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ismer valaki valami jó fantasy...

Ortin kérdése:

Ismer valaki valami jó fantasy regényt?

Figyelt kérdés

2012. márc. 19. 21:15
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat :)
2012. ápr. 1. 14:05
 12/27 Vida ***** válasza:
én ajánlom a Gyűrűk urát (nekem nagy kedvenc),meg Percy Jackson és az olimposziak,akkor Az éhezők viadala,Eragon,Sárkánylány ezek mind nagyon jó könyvek :))
2012. ápr. 7. 10:56
 13/27 anonim válasza:
Mágia viszont elfelejtettem, hogy ki írta
2012. ápr. 7. 11:16
 14/27 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó:Angie Sage - Szeptimusz sorozatára gondolsz?
2012. ápr. 7. 12:13
 15/27 anonim ***** válasza:

Nos akkor magyar szerzők közül én John Caldwellt ajánlom, az általa írt Káosz ciklus alapmű!!! Rettentően jól összerakott történetek, van benne némi humor és kis darkos érzés is, tökéletes! Első fantasym volt a Káosz című regény kb 15 éve, azóta is elolvastam már számtalanszor :)

[link]

Itt találhatod meg időrendben a regényeket egymás után, ha érdekel, akkor a legújabb kiadást vedd meg mindig mert ezekben 2-3 regény van már összetéve, és nem kell őket külön-külön megvenni. A Káosz Világán játszódó többi regényt is érdemes olvasgatni, pl Orkháború, Nordes, meg még ezernyi van, nagyon jók.

További fantasy alapművek:

R.A Salvatore Sötételf trilógiája is fantasztikus, ezután ha érdekel tovább lehet olvasni a többi kapcsolódó történetet, van kb 10-15 regény, nekem nagyon tetszettek.

Szintén időrendben a történetek:

[link]

Ezen kívül alap még nálam Margaret Weis és Tracy Hickman-től a DragonLance trilógia, először az első három (Az Őszi Alkony Sárkányai, A Téli éj Sárkányai, A Tavaszi Hajnal SÁrkányai) ezek bevezetnek a történetbe, megismerheted a szereplőket.

Bevallom, nekem ez annyira nem jött be, mint az ezután következő három regény, amik életem eddigi legjobb történeteinek számítanak, nagyon megindítóak voltak számomra. Ezeknek az Ikrek ideje, háborúja és próbája a címe, mindenképp érdemes az előbb említett három regényt elolvasni ezek előtt, másképp nem leszel képben, hogy ki kicsoda.

Aztán itt van ugye a fantasy alapjának számító Gyűrűk Ura trilógia és a többi Tolkien regény (A Szilmarilok, Húrin Gyermekei). A Trónok harca is jó, de nekem a végére ellaposodott és unalmassá vált a történet, valamint nagyon hosszúak a regények(több ezer oldalasak),lehet megunod a közepén.

Hirtelen most ennyi jutott eszembe, jó olvasgatást! :)

Drizzt

2012. ápr. 7. 13:28
 16/27 A kérdező kommentje:
kösz a sok javaslatot én az utolsóra vissza térve én valami olyan fantasyt akarok írni amibe egy kis humor is van mert szerintem így nem lesz monoton :)
2012. ápr. 7. 14:21
 17/27 anonim ***** válasza:
Írni? Nem olvasni?:D
2012. ápr. 7. 15:17
 18/27 A kérdező kommentje:
olvasok meg sajátot írók xD :D
2012. ápr. 7. 15:51
 19/27 anonim válasza:
26%
Igen a Cigányok dolgozni mennek!!
2012. ápr. 14. 21:38
 20/27 anonim ***** válasza:
HUMOR! :D Akkor mindenképpen ajánlom Neil Gaiman és Terry Pratchett Elveszett próféciák-ját, illetve Terry Pratchett többi könyvét. Elképesztően eredeti humora van, de nem teszi tönkre vele a könyvet (mint sok más szerző). :)
2012. ápr. 14. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!