Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan küldhetem be az Agave...

Hogyan küldhetem be az Agave kiadónak a Fantasy regényemet?

Figyelt kérdés
2012. márc. 17. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

A teljeset sehogy.

"Szinopszisokat (maximum egy oldalban) a fenti postacímen

vagy az info [kukac] agavekonyvek [pont] hu e-mail címen fogadunk."

De ez az elérhetőségük. Ha egy oldalnál nagyobb a csatolmány, vagy nem szinopszis, úgysem olvassák el, tehát tényleg nem érdemes azzal próbálkozni, hogy "á, talán belenéznek, ha már csatolom". Max. egy oldal szinót össze lehet kapni, ha kész a regény, szóval hajrá.

2012. márc. 17. 19:22
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

És várhatóan mennyi idő amíg válaszolnak? És ha tetszik nekik, bekérik majd az egész regényt?

2012. márc. 17. 20:46
 3/8 étoile et lune ***** válasza:
68%
Szinopszist kell írni az egész regényedből, ami max 1 oldal lehet, plussz csatolnod kell egy részletet (ezt hívják kéziratnak), ami szerinted a legjobban felkeltheti a kiadó figyelmét. Ha nem tetszik nekik, vagy vissza se írnak, vagy pár napon belül írnak egy ,,sajna nincs keret a kiadásra" kifogásos levelet. Ha tetszik nekik, bekérik az egészet, nyilván. Viszont azt nem lehet megmondani, mikor fognak visszaírni, visszaírhatnak akár másnap, akár fél év múlva is, mert elvileg rengeteg kéziratot kapnak, és időbe telik elolvasniuk. Habár szerintem magyar íróknak alig van esélyük ebben a műfajban, ha tudsz idegen nyelvet, vagy van pénzed fordíttatni, fordítsd le az egészet, és inkább külföldi kiadóknál próbálkozz.
2012. márc. 18. 00:03
 4/8 étoile et lune ***** válasza:
Jah, a részlet 6 oldal is lehet amúgy.
2012. márc. 18. 00:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Ez a szinopszis a történet összefoglalása, tartalma, az események tömören megfogalmazása? Csak mert ez a szó nem világos a számomra.
2012. márc. 18. 01:10
 6/8 étoile et lune ***** válasza:
100%
Igen, egy oldalban. A kéziratot mellé kell csatolni, az kábé 6 oldal kell legyen, és egy olyan részletet kell tartalmazzon, ami szerinted a legjobban felkeltheti a kiadó figyelmét. Csak arra ügyelj, hogy abban a részben ne legyen egyből 554 szereplő, és nem is kell feltétlenül a történet tetőfokát elküldeni. Én az elejéről küldtem, amikor még kialakulóban volt a sztori, és a szereplőm már kezdett hozzászokni az új helyzethez. Ez így egy friss olvasó számára sem túl sok, képben tud maradni, nem az van, hogy ,,most akkor mi van? ki mit csinált, mit mondott?"
2012. márc. 18. 01:14
 7/8 anonim ***** válasza:
És egy novellagyűjteménynél hogy néz ki a szinopszis?
2014. máj. 6. 10:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Érdekesen. Fő koncepciót vázolod, szerzők, művek, karakterszámok, mindegyikre pár mondat erejéig kitérsz. (Amennyiben egyszerzős, a szerzők listázása nem kell.) De ki ad ki novellagyűjteményt ma, ha nem antológia két-három húzónévvel, előre megtervezve?
2014. máj. 6. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!