Valaki, aki nagy Harry Potter-szakértő vagy csak jól emlékszik a könyvekre, az tud válaszolni egy kérdésemre a 4. kötettel kapcsolatban?
Szóval most újraolvasom a könyveket, a negyedik végén járok, amikor Rémszem elmagyarázza, milyen nehéz volt neki egész évben segíteni Harryt, hogy végül eljusson a kupáig, és ő legyen az első, aki megfogja.
És azt nem értem, hogy miért nem lehetett az, hogy simán csak tanít "Rémszem" egész évben, aztán amikor eljön az idő, akkor átváltoztat egy akármilyen tárgyat zsupszkulccsá, megkéri Harryt, hogy fogja meg, és hopp, Harry ott terem Voldi nagyúrnál.
Miért kellett ez a nagy körítés, hogy ő lesz a negyedik bajnok? (Eleve nem is tudhatta biztosra, hogy hagyják majd játszani, egyrészt a kora miatt, másrészt 4. játékos stb.)
Meg ráadásul olyan nehezek voltak a feladatok, hogy Harry akár meg is halhatott volna közben, nem értem, miért kockáztatott.
(Az meg a másik, erre nem emlékszem, hogy zsupcskulccsal ki lehet menni egyáltalán Roxfort területéről? Hermione mindig mondja, hogy nem lehet hopponálni és dehopponálni.
Remélem valaki felvilágosít a témában! :)
Ezt tudom én is :)
De már választ kaptam a valódi kérdésemre is, és azóta rájöttem "magamtól" is, mert az ötödik elején elmondják azt, amit az egyik válaszadó írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!