Könyvszerető emberek, ti belevágnátok?
Imádok olvasni, tisztelem a könyveket, rosszul vagyok, ha valaki belefirkál egy könyvbe vagy szamárfület hajt rá...
Közgazdaságtant tanulok, de nem igazán tetszik, arra gondoltam, hogy inkább valami könyvekkel kapcsolatos dolgot tanulnék, hogy hogy gyártják pl.
Belevágjak, van ennek jövője? Egyáltalán hol lehet ilyet tanulni?
Nos,én is akárcsak te imádom a könyveket,és örömömre sok száz könyv hű birtokosa is vagyok.(vannak köztük értékesek is,egyediek is)
Akárcsak te én is utálom ha összefirkálják,vagy szamárfület hajtanak.Én könyvkötőnek mentem továbbtanulni.Megismertem a könyv történetét,megtanultam a könyvek bekötését,retusálást,javítását.
De bukott szakma.Mai fejjel még véletlenül sem tanulnék könyvkötészetet. Ma már halott szakma ez..Hobbi szinten megtanulhatod,de megélni nem fogsz belőle.
Köszi a válaszokat!
És a nyomtatással mi a helyzet? Azért vannak még nyomdák, nem?
ma 20:46 vagyok
Gépmester akarsz lenni? Mert ők foglalkoznak a nyomtatással.Vannak nyomdák,és vannak női gépmesterek is,de szerintem igencsak férfimeló,mert elég nehéz munka,fizikai értelemben is.
De ez nyomtatás már régen nem olyan mint régen az igazi betűszedés.
Elmehetsz nyomdába dolgozni(én is ott dolgozom) de élvezni nem fogod sem a gépmesteri sem a könyvkötői állást.Sokat kell dolgoznod(12-14 órákat),sokszor 3 műszakban,és nem is vagy olyan jól megfizetve..
De ha ilyen munkát akarsz akkor sok sikert kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!