Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvszerető emberek, vennétek...

Könyvszerető emberek, vennétek e-book olvasót?

Figyelt kérdés
2011. máj. 29. 18:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Többszáz könyvem van elektronikus formában, és még többhöz lehet nyilvánosan hozzáférni, és szívesen vennék e-book olvasót, mert a laptopot nem lehet zsebre tenni.

Viszont a 30-40000 Ft még nekem drága, így várnom kell míg az e-ink tipusok olcsóbbak lesznek. Sajnos az olcsó LCD-sek egy rakás szamócát se érnek!

:(

2011. máj. 29. 18:13
 2/13 anonim ***** válasza:
iPodon is lehet ebook formában olvasni. Bár könyvmániás vagyok a sima, hagyományos könyv illata, formája, színei sokkal elragadóabbak. :)De szerintem kipróbálhatod. :)
2011. máj. 29. 18:42
 3/13 anonim ***** válasza:
Vennék, mert az olvasás élménye és a könyvélmény két külön dolog nálam. Aztán persze beruháznék a könyvre is, ha nagyon megtetszik (meg ha lenne rá pénzem).
2011. máj. 29. 19:38
 4/13 anonim ***** válasza:

Tény, az ebook olvasó praktikusabb, akár több tízezer könyv is elfér egyetlen készüléken. Sőt néhánynál a képminőség is egészen tökéletes. Részemről szívesen használnék egyet..

Persze ma akár egy telefonon is alkalmas e-könyv olvasásra, ezért nem feltétlenül szükséges kifejezett ebook olvasót venni. Magam is rengeteg könyvet olvastam már a Sony Ericsson telefonomon :P

2011. máj. 30. 09:46
 5/13 A kérdező kommentje:
És arról mi a véleményetek, hogy egyesek szerint az e-book olvasó környezetkímélőbb, mint a könyv?
2011. máj. 30. 15:41
 6/13 anonim ***** válasza:

itt fel van sorolva az ebook néhány előnye:

[link]

második pont: 1 kg papír előállításához 44 kg fa szükséges. ha így nézzük az ebook sokkal környezetbarátabb megoldás ;)

2011. máj. 30. 16:02
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy 1 kg papírhoz 44kg fa szükséges, mivel a papír nem egy az egyben fából van... mindenféle adalékanyagot adnak a cellulózhoz(ami nem (csak) fa (lehet).

Az európában papírfelhasználás 66%-át újrahasznosítják (max 86%-ot lehet).

A nyomdák csak FSC tanúsított papíral dolgoznak, ami azt jelenti, hogy csak olyan fakitermelésből származhat a papír, amit direkt erre a célra termesztenek. 1 fa helyére 3-at ültetnek.

Az e-book olvasókban rengeteg olyan anyag van, amit nem lehet újrahasznosítani, és a kitermelésük is környezetszennyező.

Lehet, hogy egy e-book olvasó praktikusabb, sok könyv ráfér stb. ez tény, de a gyártók ne mondják, hogy környezetkímélőbb, mert ez nem igaz.

Ha egy könyv (vagy akármi már papír alapú termék) ha nem is kerül vissza a "körforgásba" xcsak úgy ki lesz dobva, akkor is gyorsan lebomlik, az e-book olvasók és a hasonló kütyük viszont soha.

2011. máj. 30. 16:24
 8/13 anonim ***** válasza:

[link]

nah itt egy nagyon jó kis értekezés az "ebook vs hagyományos könyvről".

egyértelműen nem lehet megmondani melyik a 'zöldebb', részint az ellentmondásos kutatási eredmények és a termékek gyártásának sokszínűsége miatt.

a cikk szerint a legkörnyezetbarátabb, ha kölcsönözzük a könyveket :P

2011. máj. 30. 16:46
 9/13 anonim ***** válasza:
Én nem vennék.
2011. máj. 30. 20:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Soha! A könyv pont azért jó, mert megfogható lapokból áll... A könyv az könyv... Ajj, ez a mai modern világ. :'(
2011. máj. 30. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!