Ti belevágnátok? A véleményetekre vagyok kíváncsi, ha a ti kutyusotokkal lenne ugyanez, hogyan döntenétek?
Van egy 4 hónapos bullmasztiff kutyusom. Tenyésztőtől vásároltuk. Eredeti tervek szerint 6-8 hónapos kora körül ivartalanítva lenne. Férjem egyik ismerőse szintén bullmasztiffokat tenyészt (mi mástól vettük a kutyust, tök véletlenül derült ki később, hogy az ismerős is bullmacikat tenyészt). Ez a tenyésztő látta már a mi kis Joeynkat, mondta, hogy gyönyörű kutyus lesz, a kiállásán is látszik már most. Ismeri a tenyésztőnket is, akitől vettük, dicsérte a kutyáit. Megmutattuk neki Joey konkrét felmenőit. Amire az volt a válasza, hogy kitünő vérvonalból van, nagyon jó párosításból. Szerinte kiállítás, kiállítás, kiállítás, tenyészszemle, szűrések, stb. és vigyük fedeztetni!
Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyeneket mondtak a kutyusomról, nagyon-nagyon gondolkodóban vagyok, hogy hogyan tovább.. Maradjak az eredeti elgondolás mellett, hogy ivartalaníttatom, ha eljön az ideje, vagy vágjak bele.. Nagy dilemma..
Nem is a döntésben kérnék tanácsot, nyilván ezt én fogom eldönteni a férjemmel :) A véleményeteket kérném, hogy hogy döntenétek, ha ugyanilyen cipőben lennétek, mint én :)
Annyit még leszögeznék, ha bele is vágnék, nem a pénz miatt tenném, hanem azért, hogy a kutyusommal az általam imádott fajtát "továbbvihessem".
És azt is leszögezném, hogy a nősténynek is rendelkeznie kellene minden papírral ahhoz, hogy elvállaljuk a fedeztetést!
Tudnál nekem küldeni privátban egy képet róla? Nagyon érdekelne,hogy hogy néz ki.:)
Én úgy dönteném el a dolgot,hogy szerintem melyik a jobb.van e szerintem olyan szép,okos kutyus,hogy kiállítás stb stb,vagy inkább legyen a mi kis házikedvencünk.
Ha küldesz képet leírom a véleményem!
Üdv!
Azt kell eldöntened, hogy akarsz-e tenyészteni, akarsz-e a kölykökkel foglalkozni, azok jelenlétének minden hátrányával együtt. Akarod-e kutyád működését kifejlődésének történetét megtanulni, azzal a leendő kutyatulajdonosokat felhomályosítani, a kölyköket nyomonkövetni, a kutyadealereket kiszűrni és a pokolba küldeni, az esetleg felmerülő kölyökkori nem várt próblémákkal (dysplasia, egyébb elváltozások) foglalkozni. Az MEOE idiótaságaival, és töketlenkedésével a hajadat tépni, stb.
Ha nem, akkor választhatod az ismerősöd segítségét, akit ha rá tudsz venni akkor a kutyád befedezésétől a kölykök megszületésén át azok eladásáig mindent megcsinál, vagy megtartóztatod magad és kutyáddal élitek tovább jól megszokott életeteket.
Üdv!
Az én véleményem az h egy 4 hónapos kutyáról még nem lehet megállapítani h mi lesz belőle. A felmenőiből lehet következtetni, de ez nem készpénz. Még a normál fogai sincsenek kint, szűréseket csak 1,5 évesen lehet csináltatni. Várj addig amíg kifejlődik, meglátjátok milyen lesz. Illetve a kérdés az az h miért akartátok ivartalanítani? Mi volt a motiváció? Ez miért változott meg attól h dícsérték a kutyátokat? Arról tudtok h marad-e tenyésztésben az alomtesói közül valaki?
Egy szóval én várnék, de utána is maximális körültekintéssel vállanék fedezést vele. Ez nagyon kétélű dolog, mert persze...a te kutyád, melengeti a szívedet h utódai születhetnek, meg h mások elismerik h milyen szép stb., ám a másik oldal h soha nem szűrhető meg 100%-osan h a kölykök vagy ne adj' isten annak a kölykei hova kerülnek... Nekem volt egy hovawartokkal foglalkozó bnőm, aki egy nála született kölyköt az ajkai gyepin találta meg. Jah, hát a kedves gazdi kiköltözött külföldre, és elfelejtett szólni, h nem tudja tovább tartani, akihez adta az meg fél év után lepasszintotta a gyepin... Ezt kezelni kell tudni. Érzelmileg mindenképp. Én spec nem bocsájtanám meg magamnak ha egy nálam született kutya rossz körülmények közé kerülne...
Kedves Első!
Igen, ez jól hangzik, csak hogy mint minden gazdi, szerintem én is elfogult vagyok, nekem ő a legszebb :D
ma 12:25
Hogy érted, hogy konkrét célom van-e?
Ismerem a neves tenyésztőket fajtán belül, nekik is szükségük van "állományfrissítésre", ők sem kizárólag saját kutyákkal vállalnak almot.
A kérdésben is leírtam, hogy én és a férjem fogom eldönteni a dolgot, nem pedig itteni emberek véleménye alapján. Ezt akkor nem olvastad ezek szerint.
D.O.81
Szia!
Jelenleg 1 kan kutyusom van, valószínű, hogy ez így is fog maradni még jó darabig. Ha a körülményekben változás lépne fel, azaz több kutyának is tudnék helyet biztosítani, köztük nősténynek is, akkor lenne értelme szerintem erről a részéről beszélnünk, így ezek a dolgok úgy gondolom, hogy inkább a szuka kutyus gazdiját= a kölykök anyjának tenyésztőjét érintik.
De lehet, hogy tévedek és ez a gyakorlatban nem így működik, javítsatok ki, ha tévedek :)
a válaszok alapján úgy látom mindenki azt hiszi, hogy szukád van, pedig ha jól látom csak egyszer írtad el, hogy "vigyük fedeztetni" amúgy a neve és az utolsó mondat is azt sugallja, hogy kan a kutya.
szerintem nagyon előreszaladtál. még csak négy hónapos, ha ivartalanítás lesz is a vége, azzal is vártok még úgyis négy hónapot... addig azt mondom, tanulj. tanulj a fajtáról, a kiállítások világáról, menjetek el ahova tudtok. ezzel megismered a show minden árnyoldalát is, és a többi kiállítót, tenyésztőt. ahogy fejlődik a kutya a sok másik bullmát látva majd neked is rááll a szemed arra, hogy mit kell látni, és bár mindig ott lesz a "szerelem" egy idő után - ha tényleg tanulsz - akkor meg fogod látni a "szerelmed" hibáit is. nyilván, ezzel együtt is szeretni fogod, de képes lehetsz objektív szemmel is nézni. és akkor majd eldöntheted, hogy szüksége van-e az állománynak rá, vagy mégsem.
ivartalanítani egyébként sosem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!