Milyen könyveket olvastok?
Én igyekszem sok különböző típusú könyvet olvasni. Sajnos mostanában nagyon kevés az időm... nekem is itt sorakozik 6 könyv az éjjeliszekrényemen, plusz kötelező olvasmányt is kellene már kezdeni, de jelenleg az egyetlen célom, hogy egy Goethe könyvet (Werther szerelme és halála )befejezzek.
Utána itt áll még a Két torony - a 2. Gyűrűk Ura, a Lámapulóver, a Never Mind Nirvana, a Prokrusztész ágy, a Köd és egy novelláskötet Thomas Mann-tól.
Még leírni is sok... (és ez nem a teljes lista)
Én is odavagyok a történelmi regényekért..
A kedvencem az Elátkozott királyok.Újra és újra el tudom olvasni.Dumas három testőre is nagyon jó.Ha meg tudod szerezni akkor szerezd meg a 3 testőr húsz év múlva köteteit is.Az is jó.De mostanában történelmi személyekről olvasgatok.Királyokról,császárokról,királynőkről..
De ettől függetlenül minden olvasó vagyok..Mindig azt olvasom amihez éppen kedvem van.A történelmi személyek előtt pl: Rejtő Jenő regényét olvastam.Előtte Orwel 1984 című könyvét,előtte pedig Asimov: Én a robot könyvét..
Bármi könyv jöhet csak jó legyen..
JA! Vannak könyvek amiket nem olvasok el,mert nem érdekel.Ilyen a Harry Potter és a twilight könyvek..
utolsó utolsó mondata: tökéletesen egyetértek. Mi , igényesebb, értelmesebb olvasók mélyen megvetjük a Twilight, a vámpír mesekönyveket....A sz*rt nem csak nézni lehet (lásd valóvilág) hanem olvasni is....egy szint kb.
Én amúgy a 19.-20. sz. történelmét kutatom. Még kiemelt témakör Árpád-házi őseink, a 48-as forradalom és kvöetkezményei.
Amúgy most épp Wilhelm Canarisról, Hitler (áruló?) kémszolgálat fejéről szól...nem rossz könyv, bár vannak ennél jobbak is.
Mint említettem, 5 könyv vár még a sorára: Winifried Wagnerről szóló, aki csodálta Hitler, akkor egy könyv Wilhelm Keitel emlékirataiból, Goebbels naplója, 1 John Keegan könyv a Maszk ez pedig nagy stratégákról szól.
Viszonylag sokféle könyvet olvasok. Érdekel a különböző népek kultúrája, hitvilága, ezzel kapcsolatban olvasok szakkönyveket, illetve a népek meséi c. európa kiadós sorozat köteteit, ami a nevében ellentétben nem csak meséket tartalmaz, hanem kötetenként eltérő arányban, de vannak benne mítoszok is - s engem ezek érdekelnek.
A könnyebb műfajokból szeretem Lovecraftet, Poet. Stephen King is nagy kedvenc, de nekem a fanyar humora miatt... :) Müller Péter könyveit is szeretem, mert bár nem értek mindennel egyet amit ír, de elgondolkodtat és megnyugtat.
A költők közül meg Pilinszky (ha több napra megyek valahová, a Pilinszky verseskötet is jön velem), Ady és Radnóti a nagy kedvencek, Babitstól meg a Gólyakalifa c. könyvet imádom, a verseit kevésbé, bár azok között is vannak nagyon jók.
De az abszolút kedvencem a Szűzanya a véres havon című könyv Jeremej Ajpintól. Történelmi témájú, úgyhogy ajánlom a figyelmedbe, kedves kérdező. A hantik elleni nagy orosz tisztogatásról szól, egy hanti író tollából.
21:03-es vagyok, én sem olvasom a Twilightot és hasonszőrű társait.
23 éves vagyok.
Olvasd el Merle-től a Francia história című sorozatot (13 kötet, de megéri). A francia hugenottákról szól és nagyon olvasmányos, kalandos módon írja le azt az időszakot.
Én szeretem a Római Birodalomban játszódó történeteket is:
Robert Graves: Én, Claudius - Claudius az Isten
Henryk Sienkiewicz-Quo Vadis
Révai József-Égi jel
Lew Wallace-Ben Hur
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!