Mit gondoltok a testvérszerelem motívumáról?
Mennyire veszi be a gyomrotok meg ilyesmi? Illetve mennyire érdekelne egy ilyen témájú könyv benneteket?
Ugyanis szabad időmben elkezdtem egy történetet firkantani, és az erről szól.
Tehát véleményeiteket várom.
Előre is köszönöm.
Az irodalomban egyáltalán nem gáz ez a téma. Voltaképpen semmilyen téma sem gáz. Már nincsenek tabuk. A leghatásosabb az, ha úgy írod meg, mint egy teljesen hétköznapi dolgot. Objektíven és távolságtartóan.
A történet legyen érdekes, az a lényeg.
a való életben eléggé visszataszítónak találom, hogy családon belül ... vérfertőzés, genetikailag sérült utódok... meg azért mégis csak a testvéred.
oké kiskorunkban együtt fürödtem a tesómmal, de szerelem? soha nem tudnék úgy gondolni az tesóimra.
én az olyan könyveket szeretem, amikkel azonosulni tudok, át tudom érezni, egy ilyen könyvvel nem hiszem, hogy sikerülne.
meg mondjuk, hogy ez a szerelem kérdés meddig fajulna?
a lényeg a lényeg, hogy sztem nem hiába nincs olyan sok könyv ebben a témában, polgárpukkasztó a téma az biztos.
de sztem egy próbát megér, ha tényleg van hozzá kedved, csináld meg a történetet, semmi károd nem származik belőle.
Hát, nem tudom, nekem se nagyon jön be ez a téma, elég szokatlan, furcsa, és amúgy is, ha én így gondolnék a bátyámra.... fúúú, tuti nem...:)
De az előzőknek igazuk van, ha jól meg van írva érdekes és lebilincselő, akkor lehet, hogy belenéznék:) és amúgy is, én nem nagyon ismerek még ilyen jellegű könyvet (lehet, h mert nem is kerestem:) és ezért nekem mindenképp új lenne... szóval, hajrá:)
semmit nem veszíthetsz vele, főleg, ha közben te is jól érzed magad.... mármint úgy értem, hogy lefoglalod magad és úgy dolgokat fedezhetsz fel, pl.: az ÍRÁS ÖRÖMÉT:D
Örülnék, ha sikerülne ezért ajánlok néhány irodalmi mintát, hogy lásd, mennyire bonyolult kérdésbe vágsz bele:
John Webster: Amalfi hercegnő
Roger Martin du Gard: Afrikai vallomás
Thomas Mann: A kiválasztott
Robert Musil: A tulajdonságok nélküli ember
Pauline Melville: Napfogyatkozás Guyanában
Závada Pál: Jadviga párnája, Milota
Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!