Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mért van az, hogy sok Frank...

Mért van az, hogy sok Frank Herbert fanatikus megveti a fia könyveit?

Figyelt kérdés
Én olvastam mind a 8.könyvet és nem éreztem utálatot.

jan. 3. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Mert Brian Herbert az a Dűnének, ami a Disney a Star warsnak.

Azt a fogyasztói igényt elégíti ki, ami lezülleszt nívósabb műveket franchise szintre, hogy a nézőknek/normieknak/shilleknek könnyebben és gyorsabban fogyasztható legyen. Lényegében egy igényesebb éttermi kajából mekis menüt dob össze.

Alapvetően nem lenne baj vele, mert mindenkinek mások az igényei. A probléma főleg az, hogy ezek az emberek nem saját kútfőből alkotnak valamit, hanem fognak egy méltán sikeres alkotást és azon "élősködnek", a saját alacsonyabb színvonalú alkotásaikkal, lehúzva más munkáját.

Ezt pedig az eredetiért rajongó emberek nem szokták jó szemmel nézni.

Ennek meg lehet több oka is.

jan. 3. 15:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Ebben igazat adok. Nálam arról lehet szó, hogy én nem vagyok nagy Dűne rajongó.
jan. 3. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

(Már a Dűne sem volt nívós.)

Van ez a tipikus családi (J.R.R. Tolkien), kiadói (R. Jordan), ügyvédi (H. Lee) kapzsiság (de tényleg ezerszámra lehetne mondani az elhunyt írókat; az egyik leggusztustalanabb az volt, amit Szabó Magdával csináltak – de a világ minden táján ezt csinálják, amíg érzik a pénzszagot), amelyeknél nem elég a már befolyt hatalmas összeg, minden rajongót (és nem rajongót) le akarnak húzni elképesztően silány művekkel.

És mindig ugyanaz a szöveg (mint Herbert esetében is): hát véletlenül nem megint találtunk egy kéziratot! Ha csak két mondat is a „kézirat”, máris teljes könyvért kiált! Hiszen az író is ezt akarta volna! (Aha, persze.)

Ugyanez zenében: a legközismertebb Tupac, aki egyszerűen nem tud leállni a halála után, csak ontja és ontja a dalokat.

jan. 3. 18:36
 4/6 anonim válasza:
Milyen fura, hogy éppen most kktetted fel ezt a kérdést, mert 30 oldal van hátra a 6. Dűne könyvből ami az utolsó amit az eredeti író írt. Alig várom, hogy belekezdhessek a 7-ik könyvbe mert már baromira elegem van ebből a semmilyen írásból amit Herbert ezzel az alapvetően érdekes világgal művel. Szerintem nem egy jó író, viszont a Dűne egy izgalmas koncepció. Kíváncsi vagyok, hogy Herbert fennmaradt jegyzetei alapján mások hogyan írják és zárják a történetet.
jan. 3. 20:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Kíváncsi leszek a véleményedre.
jan. 4. 09:00
 6/6 anonim válasza:

4-es vagyok. Elkezdtem a 7-ik könyvet és néhány 10 oldal után azt gondolom, hogy ezt jobb olvasni, letisztultabb az írás ami lehet azért van így mert Herbert a 60-es évektől írta a könyveket, az új könyveken pedig a 90-es évektől dolgoztak. Nekem jobb olvasás élmény mint az előzőek, írják is, hogy nem akartak ugyanazzal a stílussal írni, amiért én hálás vagyok.

A negatívum az, hogy érzek egy jó nagy adag kamu szagot a folytatással kapcsolatban. Írja a szerző fia, hogy egy titkos széfben találta meg a Dűne lezárásának jegyzetét. Előtte azt írta, hogy dolgozott a faterral korábban, nem értem, hogy miért nem mondta neki az apja, hogy figyi, ott a széf, ha meghalnék írd meg a befejezést. Ráadásul 1300 oldalt írtak, szerintem azért, hogy két könyvet adhassanak el, dupla pénz.

Már az elején olyan dolgok jönnek be ami totálisan random. Pl. korábbi szereplőknek több gyerekeik is vannak, van aki már felnőtt közülük. Ezt az előző könyvekben meg sem említik. Orákulum is van ami elvileg halálosan ősi, de csak most bukkan fel.

Összefoglalva, nekem az írói stílus jobb mint eddig, a sztorit nem tudom, de nem is várok csodát, a kiegészítő könyveket pedig szinte biztos , hogy nem fogom megvenni.

jan. 4. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!