Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Elolvasnátok egy ilyen könyvet?

Elolvasnátok egy ilyen könyvet?

Figyelt kérdés

Még életemben nem próbáltam ki az írást, most tizenöt éves vagyok. Nem tudom, honnan jött ez az ötlet, és az abszolút amatőrségem látszódni is fog a sorok között. A "Szeretném, ha tudnád..." című történetet én már kitaláltam, és le is jegyezte, de azt vettem észre, hogy ha pontos vázlatot írok, akkor nem tudok felszabadultan írni, éppen ezért én inkább olyan "lejegyzést" írtam neki, ami nyitott, és akárhányszor ránézek, más érzésem van. Már tudom, hogy mi lesz a történet vonulata (nem mondom, hogy túl kreatív), de itt van az a szöveg, amit én leírtam. Azért ilyen nyitott (egyrészt, amit mondtam), másrészt pedig azért, mert - lehet, paranoiás vagyok - egyik ismerősömnek teljesen lenyúlták az ötletét, ezért inkább úgy hagyom, hogy ne legyen egyértelmű a cselekmény.

Szeretném, ha tudnád…

Anna számára sosem, ért sokat a gyerekkor. Miért is érne valami sokat, ha nincs? Hétévesen német táborba hurcolták, azonban nem ért ezzel véget az élete, mint a többieknek. Sőt, a dolgok csak ezzel kezdődtek. Egy év gyorsan eltelt, azonban ő mit sem vett észre belőle. Mit ér az élete egy olyan gyereknek, aki hétévesen feladja a reményt? Miért érezte úgy mégis, hogy nyolc évesen, csak egy évvel öregebben más a helyzet. Valami elkezdődött abban az évben, 1940-ben. De gyorsan vége is szakadt. Anna vesztesként került ki a háborúból, legalábbis a látszat szerint. Mindenki tudta, hogy különös ő gyerek. Tudott valamit, amit mások nem, de egy tönkretett gyermeklélek közelébe ugyan ki férkőzhetne, akinek elmondhatta volna ezeket?

Réka hetvenegyedik évét tölti be. Férje elvesztése után úgy dönt, élete hátralevő részeit egy csendes városban, Szegeden fogja leélni. Azonban a ház, amibe költözik, különös titkot rejt. A szekrényekből néha fényképek kerülnek elő, de van ott valami más is, ami nem kerülheti el az emberek figyelmét: a fényképeknél rejtélyesebb dolog. Néhány papír, amik furcsa sorrendben kerülnek elő. Réka tudja, hogy a ház különösen öreg, viszont azt is, hogy nem háborgathatja azt, ami a múlté. Azonban egy különös véletlen folyamán mégis kénytelen beleolvasni a lapokba. A történet teljesen zavaros számára, viszont ahogy egyre több oldal kerül elő, annál inkább kitisztul a kép. És az, amire végül rájön, megváltoztatja az egész életét.

15/f

2011. ápr. 13. 20:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Témában vagyok, mert éppen ezt tanuljuk a suliban. Köszönöm neked is, hogy válaszoltál!
2011. ápr. 16. 12:15
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekem az első történet zavaros és nem tudom eldönteni ki lenne a célkorosztály.A második leírás tényleg elég lejáratott már, mert szerintem minden 13-16 éves gyereknek hasonló történet jut az eszébe, amiről aztán úgy gondolja befut és ő meg híres író lehet.Ez nem baj, csak a legtöbb ilyen fiatalnak semmi köze az íráshoz, és a könyv amit eleinte úgy áhított és buzgalommal írt, tíz év múltán is egy szekrény alján fog porosodni, teljesen feledésbe merülve.De ha kitartó vagy és még jól is írsz, akkor azt mondom kezdj bele, hajrá, és ha tényleg megírod ELOLVASOM!!!
2011. ápr. 17. 22:26
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem tetszett. Én elolvasnák egy ilyen könyvet :)
2011. ápr. 18. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!