Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Elolvásnaták egy ilyen regényt...

Elolvásnaták egy ilyen regényt, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

most kezdtem el írni egy wattlad regényt. A leírásban létható, hogy miről szól. Eddig csak 1 fejezet van teljesen kesz, a bevezeteő, ami elve rövidebb. De ez a két dolog alapjan, mi az eddigi vélemény, továbbolvasnátok?

koszonom ha elolvasod es velemenyezel.

nov. 30. 09:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

10, ha külföldön él, gondolom nem magyar a spell check a böngészõben. Nekem se az, franc se fogja állítgatni.

Viszont a programban amiben ír ott meg igen.

Nem egy akkora rejtély ez.

nov. 30. 22:42
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, szerintem azért fulladsz kudarcba, mert egyszerre túl sokat próbálsz megírni.

Ez olyan mint a futás, szép lassan építsd fel a kitartásodat.

Írj novellát. Írj fanfictiont. Ezek kivállóak gyakorolni.

A fanfictiont azért ajánlom, mert ezzel jár egy adott rajongótábor, kapsz pozitív visszajelzést, kommenteket. Motiváció hiányában kiválló, és más írókkal is könnyebb barátkozni.

Ha meg novellát választassz, ott kicsit kevesebb az, amit át kell látni, mondjuk 20 oldalban megírni valamit, nem 200ban.

nov. 30. 22:52
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

12

A kudarcok inkább a "mindent és most" elvárás miatt szoktak lenni. Emlékszek az elő 100 olvasásomra, és nem 3 hét alatt jött össze. (Nagyjából ennyi idő alatt ad fel valamit a kérdező, a profilját elnézve.)

Én például minden fanfic vagy novella nélkül elkezdtem regényt írni, ami jelenleg 180 000 szó fölött jár, és szépen haladok vele. Olvasóim is vannak.

Viszont az írás kezdete és a publikálás kezdete között eltelt 5 hónap. És amikor feltettem Wattpadra, az előszó és a hasonlók mellett 5 fejezet ment fel egyszerre. A óta meg hetente jön egy új csütörtökön. Addig csak írtam, és a saját bakijaimat javítgattam. Ráadásul a történet körülbelül fele már konkrátan le volt írva a megosztás kezdetére, és tudtam, hogy hova fog kifutni az egész.

És persze a reklám, a reklám, a reklám...

Ha megír egy novellát, és utána pár nappal már várja a csodát, az a szemében ugyanúgy kudarc lesz, mintha azt írná, amit szeretne.

nov. 30. 23:55
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Nem.

De olyantól szerintem azért senki sem olvasna szívesen, akinél látszik, hogy az előző három projectje is csak egy rövid fellángolás volt, mivel az első néhány fejezetet pár napos közökkel feltöltötte, de hetek vagy akár hónapok óta hozzájuk sem nyúlt. Nekem például herótom van a befejezetlen történetektől.

nov. 30. 23:57
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

13, A különbség az, hogy neked van egy kiforrott témád, ami mellett kitartassz. A kérdezőnek meg szerintem még nem nagyon van, bele-belekap valamibe.

Nem mindenki élvezi ugyanazt a hangnemet, formátumot. Márpedig az ember első sorban azért ír, hogy örömét lelje benne.

Nagyon nagyon sokakat látok szenvedni egy nekik nem testhezálló műfajban akadozni.

Nincs ranglista, hogy mittudomén a regény az etalon, a többi meg csak futottak még. Van, akinek egy más műfaj a végcél, teljesen jól elvan vele.

Van aki meg egyszerre ír fantasy atlaszokat, verseket, regényt és képregényt. Miért ne?

dec. 1. 00:12
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem, de van vagy 6 Wattpados Facebook csoport. Hirdesd, s valakinek csak megtetszik. :)

[link]

dec. 1. 12:52
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, azért van különbség egy regény és egy tulajdonképpeni fórum között. Pláne, ha az ember más-más eszközön is ír.

Én amit ide írok, pl max csak egyszer olvasom el. Mert a lényeg nem a szöveg kinézetén van, hanem a tartalmán. És a "pl" sem ilyen a regényemben, vagy a idézőjelek sem.

Viszont a történetemnél egy Excel táblázatban vezetem azokat a szavakat, amik írásában nem vagyok biztos, néha meg fogom magam, és a netet böngészve átjavítgatom őket.

dec. 1. 13:03
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogott meg
dec. 1. 14:43
 19/21 Senior Séf ***** válasza:
49%
Inkább rajzoljál.
dec. 1. 16:42
 20/21 anonim ***** válasza:
85%

Hali, elolvastam a bevezetődet.

Most a szubjektív preferenciákat hagyjuk, valószínűleg nem én vagyok egy ilyen sztorinak a célközönsége, de hátha tudok segíteni. Kérdés, miért van szükség erre a bevezetőre? Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor egy céltalan masszának tűnik. Rengeteg amatőr író elköveti azt a hibát, hogy ír egy bevezetőt (mivel hát ugye divat), és utána foggal-körömmel védik, hogy "de hát fontos mert megalapozza a blablabla"... Őszintén szólva, a bevezetőben nincsen horog.

Kicsit olyan érzésem volt, mint egy animének a bevezető monológja.

Szerintem kihúzható, sokkal egyszerűbb, ha az első fejezettel nyitsz és az olvasót is sokkal könnyebben berántod, ha a nyitásnál actually történik valami.

dec. 1. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!