Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írók! Milyen könyvet írtok...

Írók! Milyen könyvet írtok jelenleg?

Figyelt kérdés
Akármilyen hosszúsággal és részletességgel, ahogy kívánjátok, osszátok meg, miről szól a történet, amit írtok, akár azt is, hogy hol tartotok, mióta írjátok!:)

nov. 24. 21:19
 1/8 anonim ***** válasza:
21%

Osztom az #1 válaszát

Akik ide járnak csak azt hiszik magukról, hogy írók.

nov. 24. 22:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

#1 és új #1

Amatőr írók azért néha szoktak lenni.

#kérdező

Fantasy regényt írok, amit a néphit ihletett a mágikus lények (pl. prikulics, viziborjú, raróg, zhar-ptitsa, duende, jasconius, ramidreju) és sok más tekintetében is. 1595-ben játszódik az első fejezet, a legutolsó meg 1914 környékén fog, de nem tartom egy kifejezetten történelmi regénynek, mert bár próbálok valamelyest korhű lenni, de nem görcsölök rá túlzottan a témára. Egyedi világtérképe is van például, ami csak nagy vonalakban felel meg a valós világnak. Mindezek ellenére viszont elég sok érdekességgel megszórtam az egészet. Itt meg nem csak teljesen random, nekem tetsző történelmi tényekre gondolok, hanem például orvostudományiakra is.

A főszereplő a mi világunkból került át a fantasy világba, és vámpír lett már a legelején, de nagyon máshogy áll a mágiához, mint az ottaniak. Amennyire csak tudja, tudományosan vizsgálja. Ennek okán meg meglehetősen merev a történet mágikus rendszere, és minden pontosan meghatározott szabályok szerint működik.

Vannak benne aprólékosan kidolgozott erotikus jelenetek, de nincsenek eltúlozva, és ezek hossza és gyakorisága eléggé kevés a szöveg összterjedelméhez képest. Viszont nem egy két szereplős szerelmi történet, mint ahogy a valóságban sem jön mindig minden össze az első kiszemelttel. Bár itt a belső problémák mellett külsők is vannak bőven, és az sem elhanyagolható tényező, hogy egy vámpírt élettartamába sok minden belefér. A maradandó partner eléggé későn bukkan csak fel.

Nem traumákra és hasonlókra építem az egészet, de érintek benne komoly témákat, és nem csak a szexjelenetek miatt ajánlott inkább felnőtteknek.

A fejezetekre leginkább az epizódikusság a jellemző, sokszor több év vagy akár egy évtized is simán eltelik kettő között, de ezen túl van egy fő vonal, és néhol visszatérő elemek is.

Egy fejezet átlagosan 3500 szó, de 1700-tól 5000-ig minden van. Eredetileg más volt a felosztás, de mások beszámolói alapján úgy vettem észre, hogy online kényelmesebb rövidebb fejezeteket olvasni.

Készítettem hozzá térképeket és kisebb rajzokat. A főhősről például van pár portré, amelyek érdekessége, hogy előbb kezdtem el velük foglalkozni, mint hogy rászánjam magam az írásra. Az elsőből készült a borító is. A gondolataimat lejegyezni márciusban kezdtem el, augusztusban kezdtem publikálni, és jelenleg így állok: [link]

nov. 24. 22:28
 3/8 Kedves Vezető ***** válasza:
100%

Magyarország (A világon belüli) átalakulását karcolgatom, megélhetési, szociális helyzetét, a kocsma, diszkó, underground, film, zenei kultúra átalakulását, a régi értékek eltűnését, férfi, női szerepekről stb, stb.

Továbbá a függőségekről, hajléktalanságról, ezek okafogyott "ellátó" rendszeréről, az internet adta változásról írok is írok.

Valamikor, ha megélem, összeállítom őket könyv formájában.

Jelenleg amúgy sem érzem hogy ezek oly sok embert érdekelnének.

nov. 25. 07:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én amatőr író vagyok (wattpadra írok), jelenleg kisebb szünetet tartok az írásból, magánéleti problémák miatt, de három iromány is van amit félbe hagytam illetve két ötlet. Az első a magyar valóságról szól, az iskolai zaklatásról, a szegénységről és a rasszizmusról. Ez már egyszer teljesen publikálva volt, de őszintén egy rettenetesen összecsapott és sz@r munka lett. A második egy romantikus. És van még egy profilom amit az olvasóim nem tudnak hogy az én vagyok, ott egy Harry Potter fanfictiont kezdtem el írni, annak egy fejezete van kint jelen pillanatban de lesz még több is. (Tavasz környékén szeretnék komolyan vissza térni az íráshoz) Még van kettő komolyabb tervem, egy töréntelmi regény ami Sobiborban játszódna, egy lány és egy katona sikeres megszökése lenne a történet (ennél jobban még nem dolgoztam ki). Meg van egy Olaszországban játszódó krimire ötletem, de az még sehol nem tart. Szóval most így kaotikusan az összes történetemhez időnként szövök hozzá egy kicsit.
nov. 26. 18:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartom magam írónak sokkal inkább hobbiból írok és wattpara publikálok. Jelenleg egy romantikus sztorit írok komolyabb témákat feldolgozva, aminek egy bizonyos része olvasható is. Háttérben pedig egy dark-romance szerű sztorin dolgozok.
nov. 26. 19:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Jelenleg egy híresség ff-en dolgozok..nem hiszem,hogy q könyveim felérnek egy Leiner Laura könyvvel,vagy egy Stephan Kinggel,de ha van,amelyiket 8ezren olvasták,az jelent valamit nem? Amúgy Wattpadon írok😅
nov. 29. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:

6

Inkább az olvasás/csillagozás vagy az csillagozás/fejezetszám arány jelent ott valamit.

Az az oldal a fejezetek szerkesztésekor az író megtekintéseit is számolja...

nov. 29. 21:48
 8/8 anonim ***** válasza:

3

Pedig érdekesen hangzanak.

6-7

Egyik sem hatàrozza meg a minőséget

dec. 17. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!