Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Má is észrevette ezt Leiner...

Má is észrevette ezt Leiner Laura új könyvében?

Figyelt kérdés

A Mindig történik VALAMI a Deákban olvasása közben folyton szembetűnik nekem, hogy Laura a szokásosnál is többet használ hunglish vagy az angolból átvett de a magyarban egyáltalán nem gyakori szavakat.

pl.:

konty helyett bun

érzelmes helyett emocionális

kimutatni helyett reprezentálni

népszerű helyett populáris

szívatás helyett prank (oké ez általánosabb)

álompár helyett dream couple

--és egyébb furcsaásgok/baromságok

nekem ez nagyon furcsa, és szerintem nemigazán illik bele Laura mostani stílusába. Ettől nekem a szöveg is sokkal kevésbé érződik gondozottnak, és gyerekesebbnek tűnik. Pláne, ha a legutóbbi könyveihez hasonlítom.

Ti mit gondoltok?

(értem hogy minden szereplőnek megvan a saját egyedi belső hangja, de akkor is, nekem ez nem passzol...)

okt. 21. 10:06
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Szerintem Laura is tisztában van vele, hogy a mai tiniknél divatos az amerikai szleng (engem amúgy irritál) de hála Istennek hogy nem azt mondják a karakterek hogy slayyy meg girlypop xd
nov. 5. 15:18
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Én már az iov II.ben is észrevettem ezt, viszont semmi baj nincs a külföldi szavak/szlengek használatával ha az tényleg jelen van a nyelvben. A kamaszoknál főleg: az amerikai szleng. Viszont ezek a szavak tényleg eléggé elütnek a használttól, legalábbis én még nem hallottam hogy valaki pulcsi helyett hoodie-t mondana.

Azoknak pedig "féltik" a magyar nyelvet a külföldi szavaktól: ne tegyék. Ha elolvasunk egy 100-150 éve íródott magyar könyvet tele lesz francia, német, akár angol, de leginkább latin szavakkal. Akkor ez volt az a nyelv amiből átvettünk szavakat, és a "legmagyarabb" írók/költők is előszeretettel használták.

Szerintem ebben az esetben inkább azért vannak furcsa szavak mert az író nem tudja melyik szavak vannak benne a fiatalok szlengjébe és melyikek nincsenek. Én csak tudom- én is kamasz vagyok, és rengeteg barátom használja szívsesen az angol szavakat, de vannak olyanok is akik egyáltalán nem (szerencsére).

nov. 5. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!