Lányok, nők! Ti butábbak vagytok, mint egy férfi?
A napokban került kezembe egy könyv:
Egy részletet ragadnék ki, amit legalábbis érdekesnek tartok:
"A csúcson mindenütt jellemzően férfiak ülnek, s nem elsősorban azért, mert nem hagyják a nőket ezeken a területeken érvényesülni, hanem mert a fizikai erőhöz hasonlóan a szellemi teljesítmény terén is általánosságban, alapvetően és jellemzően nincs egy súlycsoportban a két nem."
Ezután még húsz oldalon keresztül fejtegeti az író, hogy a nők minden esetben butábbak, mint egy férfi, és aki mégsem, az valójában nem is nő, mivel nem nőies az agya. Ti egyetértetek ezzel a kijelentéssel?
Mert én egyetemet végzett nőként nem vagyok hajlandó elhinni, hogy butább vagyok, mint az legutolsó lezüllött kocsmatöltelék férfi...
(A kategóriában nem voltam biztos, ide raktam, hátha elmegy kapcsolatnak. :) )
"Mert én egyetemet végzett nőként nem vagyok hajlandó elhinni, hogy butább vagyok, mint az legutolsó lezüllött kocsmatöltelék férfi... "
Ne is hidd!
Nem kell, hogy szüljön egy férfi, de elég, ha a háztartást, gyereknevelést, stb rábízod, és akkor mutassa meg magasabbrendűségét, meg hogy okosabb!
Mindössze arról van szó, hogy a nő adja azt a hátteret, amivel egy férfi "magasabbrendűnek, okosabbnak" TŰNIK!
50/F vagyok!
Végül álljon itt példának egy vicc:
Egy férfi, aki kiszabadította a dzsinnt a palackból, az kívánta, hogy a dzsinn építsen autópályát Anglia és Amerika közé. Mire a dzsinn:
-Hú! Ahhoz rengeteg beton, meg vas, meg munka... Kívánj inkább valami mást!
-Akkor szeretnék olyan okos, olyan logikus gondolkodású lenni, mint egy nő!
-Hány sávos legyen az autópálya?
Oravecz Éve Csilla az kő hímsoviniszta, lehet azért mert meglehetősen előnytelen a külseje, és így szeretett volna szimpátiát kiváltani a nem túl sikeres férfiakból, és úgymaradt.
Meg az a fajta feminista, aki diktálja a nőknek a szabályokat közben meg ömagára vonatkoztatva nem tartja követendőnek.
"a nők minden esetben butábbak, mint egy férfi, és aki mégsem, az valójában nem is nő, mivel nem nőies az agya."
tehát, Polgár Judit, butább mint Győzike.
Tegnap 23:59es vagyok:
most azzal hogy hozol mégegy példát programozóra (mert ugye én is hoztam egyet), meg hozol egy példát női zeneszerzőre, nem igen mondasz semmi újat, a tény tény marad. Ráadásul azért az az első női programozó dolog elég erőltetett, bár nagyon okos nő lehetett, és tiszteletreméltó a találmánya is.
Jaés, ha varrni/hímezni volt idejük a nőknek (ami úgy tudom elég időigényes), akkor festeni/zenélni miért nem?
Úgy tűnik nem szeretnél nagyon értelmes beszélgetést folytatni a témáról, inkább csak azt szajkózod hogy nem, a nők ugyanolyanok mint a férfiak.
Nem győztem kihangsúlyozni hogy nagy általánosságban jellemzőek a nők és férfiak közötti különbségek, azok viszont tagadhatatlanok. Ráadásul azt is írtam hogy valószínűleg alapvetően ugyanolyan okosak a nők, mint a férfiak.
Egyébként, csak a vicc kedvéért, elárulod hogy miből van diplomád? Kíváncsi vagyok hogy beleillessz-e a női sztereotípiába.
Köszönöm újfent a válaszokat, nagyon hasznos volt mindegyik a számomra!
Utolsó: úgy gondolom, hogy te "a nők és a férfiak egyenlőek, de a férfiak egy kicsit egyenlőbbek" orwelli elvét vallod. Nincs is ezzel probléma, de azért az elvárható lenne, hogy adekvát válasz esetén ne a kérdező diplomáját és észbeli képességeit firtasd, hanem a témára próbálj válaszolni.
Kerek perec leírta itt több nő és férfi is, hogy ha az embernek van tíz gyereke, akkor nem egész nap csendéleteket fog festegetni, hanem olyan praktikus dolgokkal foglalja el magát, mint a háztartás. Hímezgetni azért fog, mert a ruhák hímzése úgy ad teret a művészi tehetség kibontakozásának, hogy abból egy mindennapi hasznos használati tárgy származik, és nem egy semmire sem jó dísztárgy. A szépen hímzett ruhákat, asztalterítőket, zsebkendőket mindennapi használatra készítették, a tájképeket és csendéleteket pedig nem. A tipikusan női művészet mindig is gyakorlati célú volt: varrás, kézimunka (már a szó maga is érdekes etimológiailag), porcelánfestés, fazekastárgyak... És ez mind azért történhetett így, mert ezekre a művészi használati tárgyakra szükség volt a mindennapi élet során, ha pedig már szükség van rá, akkor legyen egyben szép is. Ezért felesleges olyanokkal foglalkozni, hogy miért viszonylag kevés a női portréfestő: mert a portré- és tájképfestészet nem gyakorlati célt szolgál. Ha ennyit nem értesz, akkor kár is vitatkozni.
...
Nem, én nem vallom, hogy a nők és a férfiak egyenlőek, én azt vallom hogy különbözőek, erről beszélek már mióta!
"ne a kérdező diplomáját és észbeli képességeit firtasd, hanem a témára próbálj válaszolni."
Egyáltalán nem az érveim bizonyítása miatt kérdeztem, oda is írtam, hogy csak a vicc kedvéért lennék rá kíváncsi, ha már írtad hogy egyetemet végeztél, és csak megkérdeztem, hogy elárulod, e. Természetesen ez magánügy, akkor is ha itt mindenki anonymus, semmi gond nincs ezzel. Ha azt mondtad volna hogy atomfizikus vagy, akkor se jelentett volna ez semmit, hiszen az átlag a lényeg, nem te.
"A szépen hímzett ruhákat, asztalterítőket, zsebkendőket mindennapi használatra készítették, a tájképeket és csendéleteket pedig nem.
Ezért felesleges olyanokkal foglalkozni, hogy miért viszonylag kevés a női portréfestő: mert a portré- és tájképfestészet nem gyakorlati célt szolgál."
Pont erről beszélek. A nők hajlamosabbak olyan dolgokkal foglalkozni, aminek "van értelme", és nem kezdenek el kísérletezgetni olyan dolgokkal, ami egyszerűen csak érdekli őket. Nem tévednek ingoványos talajra olyan gyakran, mint a férfiak. Az a női programozó is, annyira nem néztem utána, de abban az időben biztos hogy nem gyakorlati dologra használta fel az elméleteit. Egyszerűen fanatikus volt, nem érdekelte hogy lesz e ennek haszna, csak felfedezett valami érdekeset, és elkezdett foglalkozni vele. Az egész számítástechnika ilyen összevissza találmányokból alakult ki egyébként, aminek azonnal nem látták értelmét, de szép lassan kialakult hogy mire jó egy számítógép.
Egyébként nem tudom ki pontoz le folyamatosan, de úgy látom sokba fog kerülni nekem ez a vita :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!