Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Lányok, nők! Ti butábbak...

Lányok, nők! Ti butábbak vagytok, mint egy férfi?

Figyelt kérdés

A napokban került kezembe egy könyv:

[link]

Egy részletet ragadnék ki, amit legalábbis érdekesnek tartok:

"A csúcson mindenütt jellemzően férfiak ülnek, s nem elsősorban azért, mert nem hagyják a nőket ezeken a területeken érvényesülni, hanem mert a fizikai erőhöz hasonlóan a szellemi teljesítmény terén is általánosságban, alapvetően és jellemzően nincs egy súlycsoportban a két nem."

Ezután még húsz oldalon keresztül fejtegeti az író, hogy a nők minden esetben butábbak, mint egy férfi, és aki mégsem, az valójában nem is nő, mivel nem nőies az agya. Ti egyetértetek ezzel a kijelentéssel?

Mert én egyetemet végzett nőként nem vagyok hajlandó elhinni, hogy butább vagyok, mint az legutolsó lezüllött kocsmatöltelék férfi...

(A kategóriában nem voltam biztos, ide raktam, hátha elmegy kapcsolatnak. :) )

2010. okt. 19. 23:04
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Sok mondvacsinált író összefirkál minden hülyeséget, na ezek sokkal butábbak mint egy férfi.
2010. okt. 19. 23:24
 12/47 A kérdező kommentje:

"Attól függ, milyen érvei vannak erre."

Igazából érvként azt írja, hogy az intelligencia-kutatások szerint "zseni" nők nincsenek, illetve hogy számszerű felmérések alapján az intelligencia hét regisztere között említett matematikai és téri regiszterben a nők nem szoktak olyan kimagasló pontszámokat elérni, mint a férfiak, azaz a nők képtelenek minden olyan tevékenységre, ami tudományos jellegű (hiszen a matematikai logika az alapja az összes természettudománynak). Mivel a nők képtelenek kimagasló tudományos eredményeket elérni, így nem képesek innovatívak lenni, és előrébb vinni a világot technikai fejlesztések terén. A női Nobel-díjasokról, pl. Marie Curie-ről pedig azt tartja, hogy nem is nők a szó szoros értelmében, mert férfiagyuk van, ahogyan saját magát is a "férfi aggyal rendelkezők közé sorolja, ezzel kívánja megindokolni azt, hogy "buta nő" létére miért ír könyvet.

Mindenkinek köszönöm a kommenteket, nagyon érdekesek! :)

2010. okt. 19. 23:26
 13/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az írónőnek tuti nem votl gyerekszobája. Illetve érdekes kapcsolata lehetett az apjával.
2010. okt. 19. 23:29
 14/47 anonim ***** válasza:
94%
Támadhatatlan. Megdőlt az elmélete, kivágja magát azzal, hogy aki nem illik bele, nem nő:D
2010. okt. 19. 23:31
 15/47 anonim ***** válasza:
100%
Én valahol azt olvastam, hogy azért ritka a női Nobel-díjas, mert a nők szeretnek egyszerre több mindennel foglalkozni, és ritkán tudnak 100%-osan összpontosítani egy bizonyos területre, míg a férfiak általában alapból úgy vannak huzalozva, hogy egyszerre csak egy dologgal tudnak foglalkozni, és az le is köti minden figyelmüket. Aminek értelemszerűen megvannak a hátrányai is, de az előnye meg jó esetben az igazán produktív fókuszáltság lehet.
2010. okt. 19. 23:33
 16/47 anonim ***** válasza:
95%
Minden asztal négyzet alakú. Vannak ugyan kör és téglalap alakúak, de ezek nem tartoznak az asztalok közé, csak a bútorok mutánsai. Hol a Nobel-díj?:P
2010. okt. 19. 23:34
 17/47 anonim ***** válasza:
97%
A két valaha mért legmagasabb IQ-t nők érték el.
2010. okt. 19. 23:35
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
Azért nincsenek női Nobel-díjasak mert nem is olyan régen mégcsak iskolába se járatták a nőket...Aztán meg hiába járhattak, ha ugyis az lett a vége hogy házicselédek lettek és főzhettek, moshattak, takaríthattak a férfire meg a kölykökre naphosszat. Nehéz ám így elmerülni a tudományokban. A világ ebből a szempontból épp most változik meg, majd nézzük meg a Nobel-díjakat 100 év múlva, akkorra már kb azonos lehetőségeik lesznek a nőknek is.
2010. okt. 19. 23:36
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a pár sorral én sem nagyon tudok egyetérteni. nem tudom, mégis mire alapozza ezt a véleményt az író. Szerintem elég sok kutatást folytattak már a nők és férfiak agyműködésének, gondolkodásmódjának különbségeivel kapcsolatban. Ezekből derül ki az is, hogy teljesen másképpen tájékozódunk (férfiaknak jobban megy a térképolvasás), és szerintem az is egy ebből adódó eltérés lehet, hogy a férfiak jobban értenek a stratégiához, jobban tudnak irányítani. Szerintem inkább emiatt van az, hogy vezető pozíciókban több férfi van. De ha tévedek, akkor is hülyeség, hogy minden nő egyszerűen butább, mint a férfiak. Nem is értem, hogy lehet ilyet leírni.
2010. okt. 19. 23:38
 20/47 anonim ***** válasza:
77%
A férfiaknak mélyebb a hangjuk, ezért vannak ők a vezető pozíciókban.
2010. okt. 19. 23:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!