Lányok, nők! Ti butábbak vagytok, mint egy férfi?
A napokban került kezembe egy könyv:
Egy részletet ragadnék ki, amit legalábbis érdekesnek tartok:
"A csúcson mindenütt jellemzően férfiak ülnek, s nem elsősorban azért, mert nem hagyják a nőket ezeken a területeken érvényesülni, hanem mert a fizikai erőhöz hasonlóan a szellemi teljesítmény terén is általánosságban, alapvetően és jellemzően nincs egy súlycsoportban a két nem."
Ezután még húsz oldalon keresztül fejtegeti az író, hogy a nők minden esetben butábbak, mint egy férfi, és aki mégsem, az valójában nem is nő, mivel nem nőies az agya. Ti egyetértetek ezzel a kijelentéssel?
Mert én egyetemet végzett nőként nem vagyok hajlandó elhinni, hogy butább vagyok, mint az legutolsó lezüllött kocsmatöltelék férfi...
(A kategóriában nem voltam biztos, ide raktam, hátha elmegy kapcsolatnak. :) )
"Attól függ, milyen érvei vannak erre."
Igazából érvként azt írja, hogy az intelligencia-kutatások szerint "zseni" nők nincsenek, illetve hogy számszerű felmérések alapján az intelligencia hét regisztere között említett matematikai és téri regiszterben a nők nem szoktak olyan kimagasló pontszámokat elérni, mint a férfiak, azaz a nők képtelenek minden olyan tevékenységre, ami tudományos jellegű (hiszen a matematikai logika az alapja az összes természettudománynak). Mivel a nők képtelenek kimagasló tudományos eredményeket elérni, így nem képesek innovatívak lenni, és előrébb vinni a világot technikai fejlesztések terén. A női Nobel-díjasokról, pl. Marie Curie-ről pedig azt tartja, hogy nem is nők a szó szoros értelmében, mert férfiagyuk van, ahogyan saját magát is a "férfi aggyal rendelkezők közé sorolja, ezzel kívánja megindokolni azt, hogy "buta nő" létére miért ír könyvet.
Mindenkinek köszönöm a kommenteket, nagyon érdekesek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!