Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Lányok, nők! Ti butábbak...

Lányok, nők! Ti butábbak vagytok, mint egy férfi?

Figyelt kérdés

A napokban került kezembe egy könyv:

[link]

Egy részletet ragadnék ki, amit legalábbis érdekesnek tartok:

"A csúcson mindenütt jellemzően férfiak ülnek, s nem elsősorban azért, mert nem hagyják a nőket ezeken a területeken érvényesülni, hanem mert a fizikai erőhöz hasonlóan a szellemi teljesítmény terén is általánosságban, alapvetően és jellemzően nincs egy súlycsoportban a két nem."

Ezután még húsz oldalon keresztül fejtegeti az író, hogy a nők minden esetben butábbak, mint egy férfi, és aki mégsem, az valójában nem is nő, mivel nem nőies az agya. Ti egyetértetek ezzel a kijelentéssel?

Mert én egyetemet végzett nőként nem vagyok hajlandó elhinni, hogy butább vagyok, mint az legutolsó lezüllött kocsmatöltelék férfi...

(A kategóriában nem voltam biztos, ide raktam, hátha elmegy kapcsolatnak. :) )

2010. okt. 19. 23:04
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
2010. okt. 19. 23:50
 22/47 anonim ***** válasza:
Bocs, ezt nem ide akartam...sorryyyyyy
2010. okt. 19. 23:50
 23/47 A kérdező kommentje:

Nagyon ütött az utolsó! :) "Te mondd, hogy "Rablótámadás!", a te hangod mélyebb."

Ha ez igaz lenne, akkor szerintem nekem kellene a Demján Sándornak lennem, mert férfiakat megszégyenítően mély és reszelős a hangom. Igaz, az, hgoy egyetemet végeztem, talán már elég bizonyíték arra - a könyv szerzője szerint -, hogy nem is vagyok nő. :)

2010. okt. 19. 23:56
 24/47 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem tagadhatatlan, hogy vannak különbségek a női, és férfiagy között. Ez nem azt jelenti, hogy egy nő képtelen elérni azt amit egy férfi, hanem azt, hogy egy férfi jóval nagyobb eséllyel lesz sikeres bizonyos feladatokban, pl: programozás, feltalálás, meg az ilyen kreatív dolgok.

Dolgokat megtanulni/megérteni viszont simán tud a női agy is. A memóriájuk talán még jobb is, mint a férfiaké. És a logika sem okoz gondot a nőknek, ha tényleg értelmesek.

az is lehet, ez természetből fakad: egy férfi sokkal fanatikusabb tud lenni, és ha valami terület igazán érdekli, akkor csinálja akkor is, ha az a terület teljesen feltáratlan, és lehet hogy semmi előnye nem fog származni belőle.

De mégegyszer mondom: nagy általánosságban.

Az oké hogy a nők el voltak nyomva a történelemben, de varrhatni/hímezni mindig varrhattak meg hímezhettek. Akkor miért nem festettek annyit mint a férfiak? Miért mindig ilyen motívumokat varrtak? Oké hogy a varrás/hímzés is kreatív, de szerintem az sokkal inkább bonyolultabb/nehezebb, mint kreatív.

Az elnyomott rabszolgák feltalálták a rapzenét meg a bluest, de nem a nők, hanem a férfiak. A nők miért nem zenélnek annyit? Ha zenélnek, inkább csak eljátsszák/eléneklik a dolgokat. Amikor a programozás elkezdett virulni, már rég nem volt sehol a nők elnyomása. Mégis a férfiak szakmája a programozás (eddig egy darab nő tanított programozni engem, és tehetséges programozó nőt rajta kívül nem láttam, csoporttársaim között sem. Aki tanított, az viszont tényleg nagyon ért hozzá!).

Jaés, férfi vagyok, 26 éves.

2010. okt. 19. 23:59
 25/47 anonim ***** válasza:
78%

Akkor aki buta de férfi, az nem is férfi hanem nő? :D

A csúcson azért férfiak ülnek mert sokkal több idejük van dolgozni, nem kell nekik szülni, szoptatni, sminkelni, jól kinézni, hosszú hajjal bajlódni, menstruálni, tetszeni a férjüknek és háztartást vezetni ja meg vásárolni, meg szülőire járni. Tényleg nem egyenlő a két nem feladatköre. Nem nehéz visszafogni a nőket és nem engedni, hogy érvényesüljenek, ennyi más dolog mellett.

2010. okt. 20. 00:03
 26/47 anonim ***** válasza:
90%

Dehogy vagyok én butább, mint egy férfi :)

Amúgy meg szerintem ezt nem is lehet így megállapítani, annyi az egész, hogy a nők logikája, és a férfiak logikája merőben más a legtöbb esetben. Egyik sem rosszabb a másiknál, csak eltérő. Más kérdés, hogy a világ még mindig a férfiak logikájára, észjárására épít, mert ők vannak többségben vezető pozícióban, de szerintem ez változóban van, egyszer majd kiegyenlítődik.

2010. okt. 20. 00:03
 27/47 A kérdező kommentje:

Érdekes, amit írsz, utolsó!

Én azt gondolom, hogy a nők korábban teljesen el voltak foglalva a gyerekszüléssel és a gyerekneveléssel. Példaként Clara Schumannt tudnám hozni, aki Robert Schumann német zeneszerző felesége volt, maga is kiváló, és a maga korában méldátlanul elismert zeneszerző. 150 éve nagyon ritka volt, hogy egy női által írt zenét kiadjon egy zenekiadó, az ő darabjai azonban nagyon népszerűek voltak akkoriban, mondhatni, sikeresebb volt, mint a férje.

Aztán született 15 éve alatt 10 gyereke... Többé nem koncertezhetett (hiába hívták), nem volt ideje 10 gyerek mellett komponálni sem, így az életműve torzó maradt.

Meg persze ha az ember hímez (akár bayeux-i kárpit, vagy István király koronázási palástja szinten - mindkettőt nők készítették), az nem lesz olyan társadalmilag megbecsült érték, mintha valaki egész napját a laborban tölti, és van ideje aranycsinálással pepecselni, amiből érdekes kémiai innovációk születnek (mint az történt sokszor a történelem folyamán). Nőket egyrészt egészen az 1850-es évekig nem engedtek felsőbb tanulmányokat folytatni (és még utána 50 évig is kivételszámba ment egy női egyetemi hallgató, pláne egy tanár), másrészt elvárták tőlük, hogy a képességeiket kizárólag a családjuk szolgálatába állítsák. Teszem azt, a művészetről való értekezések írása helyett horgoljanak inkább egy csodaszép babaruhát a születendő gyereküknek.

A programozókról csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy a világ első számítógép-programozója éppen egy nő volt (Ada Lovelace).

2010. okt. 20. 00:18
 28/47 A kérdező kommentje:
(23.59-nek ment a komment)
2010. okt. 20. 00:18
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak egy sztereotípia. A nőkre a biológia ráosztotta a szülés feladatát, a társadalom meg a fészekösszetartásét.

Attól még a nők nem butábbak, mint a férfiak, sőt, sokmindenben racionálisabban tudnak gondolkodni nálunk.

Egy férfi, aki nagyrabecsüli a saját csaját (is)

2010. okt. 20. 06:42
 30/47 anonim válasza:
100%
Csak annyit tennék hozá, hogy ha anno nem férfiközpontú társadalom alakul ki, talán most a nőkre mondanák, hogy okosabbak. Az a véleményem, hogy ez szubjektív, ugyanúgy vannak okos nők és férfiak, mint buták mindkét nemben. A férfiak szerintem például azért jobbak tájékozódásban és térképolvasásban, mert ők mentek vadászni, élelmet szerezni, később háborúzni. Mindegyik tevékenységhez jó jött a tájékozódási képesség, ezért az evolúció során az ő agyuk ebbe az irányba (is) fejlődött. A nők otthon voltak, élelmet raktároztak, háztartást vezettek, gyereket neveltek; vagyis több irányba figyeltek egyidőben. Nekünk ezért ez tartozik az erősségeink közé.
2010. okt. 20. 07:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!