Lányok, nők! Ti butábbak vagytok, mint egy férfi?
A napokban került kezembe egy könyv:
Egy részletet ragadnék ki, amit legalábbis érdekesnek tartok:
"A csúcson mindenütt jellemzően férfiak ülnek, s nem elsősorban azért, mert nem hagyják a nőket ezeken a területeken érvényesülni, hanem mert a fizikai erőhöz hasonlóan a szellemi teljesítmény terén is általánosságban, alapvetően és jellemzően nincs egy súlycsoportban a két nem."
Ezután még húsz oldalon keresztül fejtegeti az író, hogy a nők minden esetben butábbak, mint egy férfi, és aki mégsem, az valójában nem is nő, mivel nem nőies az agya. Ti egyetértetek ezzel a kijelentéssel?
Mert én egyetemet végzett nőként nem vagyok hajlandó elhinni, hogy butább vagyok, mint az legutolsó lezüllött kocsmatöltelék férfi...
(A kategóriában nem voltam biztos, ide raktam, hátha elmegy kapcsolatnak. :) )
Tehát azért, mert "nem tévednek ingoványos talajra" hülyébbek? Nekem volt művész pasim és hát rohadt sokra mentem vele, hogy milyen szépeket alkot, de a sütőt sem tudta kezelni, semmit sem tudott elintézni, egyáltalán a világon semmit sem tudott, csak alkotni azt az egyfélét.
Most komolyan, ha nők egyáltalán nem tudnának festeni, akkor is vitatkozhatnánk, hogy ki az okosabb, az aki tud képeket festeni, vagy az, aki minden mást tud, ami ahhoz kell, hogy a tisztelt festő ne haljon éhen és legyen neki hol aludni, és el legyen intézve a papírmunkája, meglegyen az adóbevallása időben stb.
Nem, én nem a mellett érvelek, hogy a nők buták. Amellett érvelek, hogy a férfi és a nő más, gondolkozásban is.
És hogy ez a biológiai különbség az oka annak, hogy több férfi feltaláló/festő/szobrász/zenész/programozó van. Hogy vannak "férfiasabb", és vannak "nőiesebb" szakmák. Meg emiatt jobb tanulók például a nők mint a férfiak, általánosban, és felsőoktatásban is (ami lehet hogy csak egyéni vélemény, de szerintem kimutatható ez statisztikákkal is).
Én például hallottam már olyat is hogy: "nembaj hogy a lányotok kitűnő, a fiatok pedig csak közepes tanuló, egy fiúnál ez normális!"
És szerintem a lányoknak a memóriája is jobb. Vagy csak szorgalmasabbak, nem tudom.
És azt is leírom, hátha van, aki nem olvas vissza, hogy mindezt általánosságban értem.
Olvassátok el a linkelt oldalon a leírást. Konkrétan ezt a részt:
"A tartalomból: A lányok kezdik kimutatni a foguk fehérjét..., Tűsarkúban hátrafelé, A férfiak okosabbak..., Miért nincs a feministának hüvelyi orgazmusa? Testképzavar: modern adoniszok, Lassú víz, avagy a gyengéd erőszak, A nő mint áldozat, A politikának farka van, Hová tűnt a nőiség szentsége? Az öntudatos préda, Aki olyan, mint én, azt szeretni sem nehéz, A szőke nő ereje, Tűzoltó leszel s katona...?2
Aki ezek után képes ezt a vackot komolyan venni, az úgy járt.
Sziasztok!
Én sem szeretem mikor ezt hangoztatják a férfiak, hogy a nők butábbak, nem tudnak vezetni, szerelni, nem értenek semmihez...
Arra tudom a választ miért kevesebb a női vezető beosztású. Azért, mert a munkaadók arra számítanak, hogy a nők előbb vagy utóbb elmennek szülni, így a vezető beosztást nem nekik fogják adni, hanem a ffiaknak, hiszen nekik tök mind1 hány gyerekük lesz, nem hat ki a karrierjükre.
Nem ők fognak otthon maradni a gyerekkel, nem ők fogják ápolni ha beteg stb.
Ezt úgy lehetne visszaszorítani, ha a Gyes és a Gyed egyenlő lenne a ffiak és a nők között. Tehát ha a nő otthon van 1 évet utána a ffi is otthon marad. Így egyenlő esélyekkel indulnának.
Persze ez elég elképzelhetetlen, hisz a napjainkban 1 ffi otthon marad a gyerekkel és helyette a nő dolgozik, akkor a társadalom megítéli őket. (férfiatlan dolognak és nőietlennek)
Am napjainkban sokkal többen vannak a nők a felsőoktatásban, bár ez nem alapvető intelligencia-mérő, hiszen sokaknak nincs lehetőségük egyetemre menni, pedig nagyon is oda valók lennének.
Reménykedjünk, hogy lassan a társadalom hozzászokik ahhoz, hogy igenis a nők is lehetnek okosak, értelmesek ÉS családanyák is, és hagyják hogy teljes ívű karriert fussanak be, függetlenül a gyermekvállalástól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!