Fura az ha egy FÉRFI író úgy ír könyvet h E/1 személyben h a karakter LÁNY?
nem, nem fura
az írói szabadság sok mindent megenged
ha úgy gondolja, úgy érzi jobban tudja kifejezni amit akar,akár egy krokodill is lehet 1sz.1sz-ben
Ettől az író nem lesz krokodill, ha nőként ÍR- nem lesz nő, vagy nemi identitását nem veszíti el -
pl.
Csokonai Lili: Tizenhét hattyúk
Esterházy Péter írta, így jelent meg: Csokonay Lili önéletleírása
„Én, Csokonai Lili löttem e nyívvel tellyes világra az 1965. esztendőben 17. septembris virradólag Csepel szürke lapályában, az igaz római hitben és hitetlenségben megmaradván hóttig.”
Esterházy Weöres után szabadon találta ki ezt, beugrik a Psyché? Vagy Sárbogárdi Jolán, alias Parti Nagy Lajos? De ez inkább paródia-számba megy.
Komolyabb téma: Fanni hagyományai, naplóregény, Kármán József, nem csak magyar vizeken: Bovaryné, Flaubert, örök klasszikus.
Általános az irodalomban.
hátperszehogy előző! Psyché... Weöres amúgy is a legnagyobb szerintem,s az egyik kedvencem:)
csak, mint (költő)nő, amiatt a mondat miatt, amit egyszer olvastam, szándékosan kifelejtettem:
"a legnagyobb magyar költőnő verseit férfi írta..." :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!