Csak őszintén: elolvastad az Egri Csillagokat?
Többször is olvastam. Először még kb. 10 évesen, és azóta még kétszer. Ja, és nálunk nem is volt kötelező olvasmány.
A másik Gárdonyi regény, amit háromszor olvastam el ( eddig) az az A láthatatlan ember.
Olvastam, de nem azért, mert kötelező olvasmány volt, már 1-2 évvel korábban, azért olvastam, mert érdekelt.
Az egy másik kérdés, hogy mi a véleményem a kötelező olvasmányokról.
Azzal nem lehet megszerettetni az olvasást, ha kötelezővé teszik bizonyos regények elolvasását, de legalább választási lehetőséget illene adni.
Az Egri csillagok, vagy a Kőszívű ember fiai, egy egyébként olvasni szerető lánynak a regény témája miatt lehet érdektelen, de vannak "lányos regények", amelyek meg a fiúk számára nem érdekesek.
A másik probléma, hogy az életkorhoz sem sikerült jól betájolni a kötelező olvasmányokat, az Egri csillagok egy terjedelmrs regény, de annak legalább a stílusa könnyedebb, a Kőszívű ember fiai már stílusában is nehéz egy 12-13 éves gyereknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!