Hobbi szerűen író emberektől kérdezem: Honnan szereztek ihletet?
Én pl zenékből. Akár a szövegéből egy-egy mondatot átemelek a saját történetembe, vagy csak egyszerűen a hangulatát...
Ti honnan szerzitek az ihletet?
Már egészen kiskorom óta nagy fantáziám volt. Gyerekes történeteket találtam ki, amit később felnőtesebbre, valóságszerűbbre átformáztam. DE volt rá példa, hogy ebben a pár hónapban három történetet találtam ki. Az egyik elejét egy zenéből, utána már jött magától az egész. A másikat az egyik Disney mesét és a mai elítélést (bántalmázást az örekletes kínézet miatt) vegyítettem össze. A harmadikat szerintem csak random jött mikőzben kávéztam.
De tényleg egyszer bekattan valami, és hoppá, kész van majdnem az egész sztori.
Úgy értem a hobbi szerűen írókat, akinek nincs pl rendes papíralapon írt könyveket.
És nem értek egyet azzal, hogy "magából merít ihletet". Nekem rengeteg mindenki mondja, hogy jó amit csinálok és jók az írásaim, de van, hogy magamtól nincs ötletem. Viszont egy szép táj, egy zene hirtelen megfog, és ihletet ad. Így értettem a kérdést, hogy mi az, ami így ihletet szokott adni.
Számomra az ihlet egy érzés, amit bele tudok vinni a történetbe, amit át akarok adni egy jelenettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!