Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért szereti szinte mindenki...

Miért szereti szinte mindenki a Harry Potter könyvsorozatot?

Figyelt kérdés

2021. dec. 19. 09:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Mert érdekes, izgalmas, zseniális, letehetetlen. A szerzőnek megcsókolnám a kezét, rengeteg gyerek kezdett el miatta olvasni. Miután elolvasták, közülük sokan rájöttek, hogy talán vannak más jó könyvek is!
2021. dec. 19. 10:17
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Mert megreformálta az addig kategóriaként szinte nem is létező ifjúsági irodalmat.

Egy egész generáció nőtt fel rajta, ennek az utóhatásai érződnek azóta is.

2021. dec. 19. 10:32
 3/13 anonim ***** válasza:
65%

Azért, mert az egész egy nagy klisétenger (a jó értelemben), az írónő rengeteg már megírt dolgot gyúrt össze (árva kiválasztott, sötét nagyúr, népmesei elemek, varázslóoktatás, iskolaregény), és ezt egy nagyon olvasmányos stílusban adta elő. Az átlag olvasó pedig nem az új, egyedi dolgokat keresi, hanem a klisét.

Az urban legend, hogy a gyerekek emiatt kezdtek olvasni; statisztikák szerint egyáltalán nem változtatott az olvasási szokásokon.

2021. dec. 19. 10:34
 4/13 anonim ***** válasza:
17%
Közel sem szereti mindenki. Csak valószínűleg nem jött fel sokszor még ez a téma nálad olyanok között, akik így vélekednének. Én például nem szeretem. Ez nem a Harry Potter könyvek hibája, mert filmben imádom őket, hanem azért nem szeretem, mert számomra a könyv nem jelent szórakozást. Túl unalmas az olvasás, nincs időm rá, ha szórakozni akarok akkor pl. beülök az egyik épített autómba, átmegyek vele a szomszédos faluba és fél óra alatt annyi örömöt szerzek, amennyit olvasással egy év alatt sem tudnék összeszedni. Ha nem dolgoznék heti kb. 90 órát csak 40-et mint egy normális ember, akkor lehet olvasnék és ekkor szeretném is valószínűleg a HP könyveket.
2021. dec. 19. 10:42
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

3, "Az urban legend, hogy a gyerekek emiatt kezdtek olvasni; statisztikák szerint egyáltalán nem változtatott az olvasási szokásokon."

Ezt nem tudom, honnan szedted, hazai viszonylatban legalábbis igen látványos hatása volt annak idején.

2021. dec. 19. 10:48
 6/13 anonim ***** válasza:
30%

„Mert megreformálta az addig kategóriaként szinte nem is létező ifjúsági irodalmat.”

De unom ezt a hazug mantrát...

„Ezt nem tudom, honnan szedted, hazai viszonylatban legalábbis igen látványos hatása volt annak idején.”

Magyarországon 2000-től kezdve rendkívül csökkent az olvasásra fordított idő (és előtte sem olvastak rengeteget) – nézz utána, rengeteg olvasáskutatási anyagot találsz a neten.

2021. dec. 19. 10:59
 7/13 anonim ***** válasza:
62%
Hazug mantra, légyszi indokold már meg... merthogy erre is van statisztika bőven, nézz utána, ahogy javasoltad.
2021. dec. 19. 11:21
 8/13 anonim ***** válasza:
73%
Mert csak magyarul is ezerszámra létezett ifjúsági irodalom, angolul pedig pláne.
2021. dec. 19. 11:52
 9/13 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, még ezen is érdemes eltűnődni (BBC, 2007):

Harry Potter book 'often unread'

The fourth Harry Potter novel and David Beckham's autobiography are among the books least likely to be finished by Britons, according to a survey.

Booker winner Vernon God Little was the least-finished fiction title, followed by Harry Potter and the Goblet of Fire.

A Teletext survey of 4,000 Britons found that almost half of the books they bought remained unfinished.

Some 35% of those who bought or borrowed Vernon God Little, DBC Pierre's story of a US high school massacre, admitted not finishing it.

The figure was 32% for the fourth instalment in the Harry Potter series,

Less than a quarter of people found time to read every day, with 48% saying they were too tired.

2021. dec. 19. 11:54
 10/13 anonim ***** válasza:
88%

Kiskoromban azért szerettem, mert egy olyan világot teremtett, ahol szívesen töltöttem el időt, még ha csak képzeletben is, mert egy kedves hely volt, ahol jól éreztem magam a szereplőkkel.

Felnőttként beleolvastam újra és már úgy éreztem, hogy ezek a könyvek már nem valóak nekem.

2021. dec. 19. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!