Az SzJG mindig ennyire rossz volt?
Figyelt kérdés
12 évesen olvastam, és imádtam. Emlékszem még SzJG Talira is mentem. Nagyon jó emlékeim voltak ezzel a könyvvel kapcsolatban, megszerettete velem az olvasást. Most 18 évesen újra a kezembe akadt, és arra gondoltam felelevenítem a szép emlékeimet, de amit benne találtam letaglózott. Borzasztó volt szembesülnöm azzal, hogy valójában mennyire rossz.2021. dec. 4. 14:51
1/22 anonim válasza:
Igen, mindig. 12 évesen, mikor még nem olvastál mást, persze hogy jónak tűnik. Meg az még a saját középiskolás korszakod elött volt, szóval még "menőnek" és érdekesnek tűnt, hogy jujj, gimisek, azok nagyok.
2/22 anonim válasza:
Igen, sok olyan könyv volt, amiket tiniként én is élveztem, de most már gyengének tartom. Az ember fejlődik (jó esetben), és ezzel együtt az igényei, horizontjai is.
3/22 anonim válasza:
Végülis nem rossz az, csak már kinőttél belőle. Úgy van megírva, hogy a fiatal tiniknek tetszen, így most már persze, hogy egy csomó minden kínos. Régen én is szerettem amúgy, de már nem olvasnám újra. Ha visszagondolok néhány része... hát, szenvedés lenne egyes gyerekes kínlódásokat elolvasni. De régen meg pont ez tetszett benne, tényleg olyan volt, mintha egy saját korosztályombeli lány naplója lenne.
4/22 anonim válasza:
jaj , de nem bírom ,ezt a felnőtt lettem kinőttem belőle marhaságot. Sokan felnőttént olvassák és tetszik nekiki akár 30-50 évesen is.. Én is újraolvastam pár év után, de érdekes nekem még jobban bejött mint elsőre, na erre mit mondasz? pedig már 22 vagyok.
5/22 anonim válasza:
ízlések és pofonok persze ,de ez nemcsak kor hanem személyfüggő is.
6/22 anonim válasza:
Én már kiskamaszként is bugyutának találtam volna, mondjuk nem is én voltam/vagyok az ilyen könyvek célközönsége, teljesen más műfajokat kedvelek.
7/22 A kérdező kommentje:
#4 Hát akkor az a te és a többiek szegénységi bizonyítványa. Egy Albert Camushöz képest Leiner Laura könyvei a fertővel egyenlőek. A fogalmazás nagyon igénytelen, Leiner Laura nem tud írni... A szereplők nincsenek kidolgozva. Az egyetlen, ami jó benne, az a vicc, de ilyen alapon elmehetett volna humoristának is az írőnő... Ráadásul én nem azt írtam, hogy felnőttem, kinőttem belőle, hanem szembesültem azzal, hogy egy rossz könyvet tartok a kezemben. Ha valóban csak a felnőttségemet akarnám hangsúlyozni, nem tartanám a Micimackót, a Pál utcai fiúkat és a Harry Pottert annyira nagyra. Amik viszont kiváló olvasmányok, zseniális szerzőktől valódi értékekkel.
2021. dec. 5. 11:03
8/22 anonim válasza:
7# szegénységi bízonyítvány a te kínlódásod. Nem teszik egy tinikönyv akkor nem olvasod. AZ hogy másnak tetszik felnőttként és ezért te másokat még le is nézel az inkább téged minősít. Tudom a nagy felnőtt vagyok lázadok korszakodat éled, de 18 évesen még szros kölyök vagy ugyanúgy. NEm kell világmegváltást várni egy 10-15 év közöttieknek írt regénytől, de látom a kérdés csak a fikázás miatt íródott ki.
9/22 A kérdező kommentje:
#8 A Micimackótól sem vártam világmegváltást, mégis azt kaptam. Én nem fikáztam az SzJG-t, hanem kritikát fogalmaztam meg. Te viszont nem írod le, hogy miért tetszik és miért véded, nyilván nem is lehet belőle nagyon kiemelni részeket, ami miatt értékelhető lenne. És megégyszer megkérdezem, én mondtam valaha, hogy a felnőttségemet akarom kiemelni? Arra a kijelentésedre meg inkább nem is válaszolok, hogy "ha nem tetszik, nem olvasod".
2021. dec. 5. 11:44
10/22 anonim válasza:
Miért nem lehet elfogadni , hogy sokaknak tetszik? emiatt lenézel valakit na inkább az a zavaró. Egy tiniknek írt könyvtől mit vársz? Vannak benne helyesírási hibák, igen , még ly-os hiba is , a muszály így volt leírva a könyvben és még sok más én is észrevettem. Reni tényleg elég egybites karakter és a gondolkodása is zavaró. De pl ot van Kinga , az ő részeit azért jó volt olvasni vagy a vége felé Cortez is már érthető volt mit miért csinál. A könyek is elég jók voltak benne szinte minden műfajban olvasott Reni és voltak elég komoly könyvek is (pl az esőisten síratja mexikót). A társaság is elég jó volt amoylan kiállunk egymásért , meg humor amit írtál, bőven voltak bene jó részek, és ahogy nem kell mindent rózsaszín köddel olvasni vagy értelmezni szürkében sem érdemes. Ugyanúgy voltak benen tanulságos részek is, kellemes olvasmányos formában. Felhívta az üzenetet pl az ételpazarlés ellen, a bántalmazott nőkre is kitért, az internet veszéyleiről is volt benne egy rész stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!