A híradásokban miért mindig csak rossz híreket mondanak többségben?
Emiatt én vagy egy évtizede nem nézek konkrétan híradót. Net végett így vagy úgy úgyis hallok, olvasok a fontosabb dolgokról. A hírekbe tényleg mintha gyűjtenék a negatív témát és a pozitív dolgokra kevésbé helyeznek hangsúlyt.
Az is tény hogy a médiában és a szaksajtóban nagyobb a hírértéke egy háborúnak, balesetnek vagy gyilkosságnak.
1. Én nem írtam, hogy kitaláció. Mutathatnák örömhíreket is, vagy olyan eseményeket, ami se jó, se rossz, tényekre alapul.
2. Küldenél valami linket?
3. Igen, pl. ha orvosok már lemondtak egy beteg gyerekről, de ő mégis él kitartóan, és egyébként tele van szeretettel. Pl. Az ilyen esetekből lehetne több hír, hogy másnak is erőt adjanak.
5. Igen, de a rossz hírek vannak túlnyomórészt.
Nem szomorú? Több tragikus mondanivaló van, mint jó.
"B. Lajos egy boltba lépve a tervezett rablás helyett vásárolt egy tábla csokoládét."
Ez nem jó hír, ez semmilyen hír, senkit nem érdekelne.
Hogy milyen jó hírekre gondoltam, azt már a 3.-nak megválaszoltam. Mellesleg engem nem érdekel Észak-Korea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!