Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Lucifer sorozat miért kap...

A Lucifer sorozat miért kap még mindig olyan magas pontszámú értékeléseket, ha ennyire megváltozott a rossz irányba?

Figyelt kérdés

Az első 2 évad még jó volt, nem csak utólag elmesélték, hogy hogyan történt a gyilkosság, hanem láttunk izgalmas jeleneteket is, és valahogy az epizód végéig fenn tudták tartani az érdeklődést. Az ügyek sokszor több részen átíveltek, és minden részre volt valami újdonság.

Valahol a 3. évadnál kifogytak a történetből, telerakták az évad olyan töltelék részekkel, amik egy kaptafára készültek, Lucifer megkérdezi, hogy "What do you truly desire?", Ella talál valami nyomot a laborban, Lucifer kivetíti a saját problémáit az ügyre, amely során a nyomozó eszébe jut valami egy szóról, és megoldja az ügyet. De az egész gyilkossági történet olyan jelentéktelen, hogy nem lehet megjegyezni, hogy kit öltek meg, és éppen milyen nyomon vannak. Közben meg pár részenként majdnem összejön Lucifer és a detektív, de aztán mégsem. Kb olyan volt a sorozat, mint a pokol ábrázolásuk, újra és újra éljük át ugyanazt. Aztán persze a Fox el is kaszálta a sorozatot, de jött a Netflix és megmentette, de azt reméltem, hogy akkor legalább változtatnak jó irányba.

A 4. évadban és 5. évad első felében is voltak hasonló kaptafára készült részek, de azért kaptunk történetet is, így valahogy elment, de azért messze van az ideálistól.

Most meg megjelent az 5. évad második fele, amelynek a második része (5. évad 10. rész) egy nagyon erőltetett musical. Nagyon érződik, hogy a karakterek egyébként nem énekelnének. Alig tudtam végignézni, mert nagyon cringe volt.

SPOILER Isten énekelteti őket, de hiába kéri meg Lucifer, hogy többet nem énekeltesse, nem tudja megtenni, nem azért mert nem akarja, hanem mert fogy a hatalma. SPOILER

Ennek ellenére a magyar Netflixen most ez a legnépszerűbb sorozat, és hát más országokban is. A Lucifer facebook oldalán vannak kommentelők, akik kiakadtak ezen, de sok embernek meg nagyon tetszik, és azt gondolják, ha valakinek nem tetszett a musical, akkor nem értik az egész sorozatot. Az IMDB-n is 8.0-t kapott a 10-ből a rész, ami rosszabb, mint a többi, de még mindig nagyon nem reális.

2021. máj. 31. 09:24
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
87%
Mostanában minden sorozatban van már musical rész ezen kár meglepődnöd. Lucifer meg amúgy is énekelt eddig is sokszor úgyhogy nem jött újként. Nézd végig és akkor mindenre rájössz hogy mi miért volt. Nekem eddig kb ez az egyetlen olyan sorozat ami az első évad óta tartja a színvonalat és nem fáradt még el. De ugye kinek mi
2021. máj. 31. 09:36
 2/29 A kérdező kommentje:

Lucifer eddigi éneklésével nem volt gond, mert nem volt erőltetett, simán el lehetett hinni, hogy most olyan kedve van, hogy énekel. Ezzel nem volt semmi bajom.

De ebben a részben még a halott áldozat felkel és énekel és táncol, mint valami ZS-kategóriás indiai filmben.

2021. máj. 31. 09:40
 3/29 anonim ***** válasza:
93%
Tudom lattam :D amúgy csak táncolt. Én úgy értelmeztem a részt hogy Isten mint mindig is irányítani próbálja Lucifert. Nekem egyedül Maze meg Ella része nem tetszett és nem volt értelme mert ugye ott Lucifer egyáltalán nem volt jelen. És mondta is Isten hogy Lucifer énekelt a leghangosabban mindig, gondolom szerette is hallani a hangját ezért erőltette rá az éneklést az már egy másik volt csak hogy Lucifer szeret is énekelni de ugye így már nem tetszett neki a dolog hogy ebben is az apja keze van
2021. máj. 31. 09:50
 4/29 anonim ***** válasza:
12%
Abba a fos sorozatban 1 jó dolog van: [link]
2021. máj. 31. 10:14
 5/29 A kérdező kommentje:

Azt hittem Lauren German-ről linkelsz képet xD

Tricia Helfer-t már kiírták a sorozatból.

2021. máj. 31. 12:28
 6/29 anonim ***** válasza:
53%

Ez nem krimi, nem ezeken van a hangsúly, nem ezek megoldasa a lenyeg.

Ha azt akarsz, nezz azt

2021. máj. 31. 16:01
 7/29 A kérdező kommentje:

Akkor biztos a Netflix meg az IMDB is eltévesztette a műfajt...

Tudom, tudom, ha nem tetszik akkor nézzek mást... meg is fogadom.

2021. máj. 31. 17:52
 8/29 anonim ***** válasza:
83%
Attól még, hogy neked nem tetszik, nem lesz objektíve rossz. Én imádom a frissen megjelent részeket, három nap alatt háromszor néztem végig az egészet, és máskor is újra fogom nézni őket, ahogy az összes többit. Már az első évadban is a sztori tetszett meg, nem a nyomozósdi, elvégre sztereotipikus gyilkossági nyomozós sorozatból annyi van, mint égen a csillag.
2021. máj. 31. 18:46
 9/29 A kérdező kommentje:

Oké, de én nem azért tartom egyre rosszabbnak, mert nem egy sztereotipikus nyomozós sorozat. Ha azt hiszed, hogy én egy újabb CSI Miami helyszínelőket akarok látni, ahol egy epizódban megoldanak egy bűntényt és kész, akkor tévedsz. Olyan sorozatot szeretnék látni, ahol egy ügy akár több epizódon is átível, nem csak elhadarják, hogy mi történt és ténylegesen szükség van a természetfeletti erőkre. De azt érzem, hogy a gyilkossági ügyeket már csak megúszásból teszik bele és egy kaptafára találják ki őket, a természetfeletti erőkből meg nem nagyon mutatnak újat, csak rongyosra ismétlik az eddigieket.

Aztán mivel a krimi és természetfeletti összetevő is megúszássá vált, marad a dráma az olyan bugyuta történetekkel, mint hogy a kémia tanárnő megmérgezi a férjét, aki tesi tanár és bíró is, mert évek óta folyton csak kritizálta mindegy mit tett. Nem lett volna egyszerűbb elválni? Nem, mert akkor nem lehetett volna ráhúzni, hogy Lucifert is folyton csak kritizálta az apja.

2021. máj. 31. 20:24
 10/29 anonim ***** válasza:
63%
De ez a lényeg a sorozatban :D hogy tud párhuzamot keresni a kettő között. Pont a sorozat lényege zavar? Hát eddig is ugyanilyen volt nem tudom mit néztél :D
2021. máj. 31. 20:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!