Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek a novellámró...

Mi a véleményetek a novellámról? (5x)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Eltelt egy kis idő mióta utoljára kértem tőletek véleményt, de csak, mert az Alvilági Irodával elvoltam egy darabig. Most már elkészült egy 1200 szavas novellám, ami kicsit "másabb", viszont élveztem az írását, és kíváncsi vagyok, ti mit szóltok hozzá.

Ha én alszom, akkor te is

[link]

Érdekelne, hogy nektek milyen volt a történet hangulata. Bővítsek-e rajta? Milyen a fogalmazás? És egyáltalán hogy tetszik-e a történet?

2021. ápr. 19. 16:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
71%

Az első válaszoló miatt olvastam el. A megfogalmazás, a párbeszéd hibátlan, mivel életszerű. A képi világa is rendben van. Most nem leszek kegyes, de ne keserítsen el. Én nem érzem azt, hogy átadott volna valami olyant, amitől holnap is eszembe fog jutni, hogy elolvastam. A novelláknak én azt az értelmet tulajdonítom, hogy rövidebb terjedelemben képes legyen átadni azt, amit egy esszé formájában egyszerűbb lenne kifejteni. Legyen ez társadalomkritika, vagy filozófiai téma egyaránt. Tehát a csattanó adja meg azt a löketet amely úgymond durvan kifejezve beleég az agytekervényeidbe. Persze, ettől még novella marad amit írtál, de nekem egy érdekes sztorinak tűnik, ami pár percig még, ha el sem gondolkoztat de hatása van.

Ha komolyabban szeretnéd venni az írást, ajánlom, hogy pályázatokra küldj be írásokat, vagy az annak megfelelő témájú folyóiratnak. De ez csak egy tanács. Így több lehetőség nyílik meg előtted, és akár támogató segítséget is kaphatsz.

2021. máj. 1. 09:43
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat! : )

Igen, pályázatokra szoktam jelentkezni, bár mostanában nem találok semmi jót, és a tanulás is elég sok időmet elveszi, de az írást azért mindig bepréselem valahova :D

2021. máj. 1. 11:16
 13/13 anonim ***** válasza:
Van egy Irodalmi pályázatok nevű fb csoport, ajánlom.
2021. máj. 1. 11:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!