Szerintetek számít hogy milyen egy könyv borítója?
Számít bizony, nem mindegy milyen a színe, formája, anyaga, ezek alapján megtízszerezhetik az eladásokat, ha jól csináltak meg a borítót.
Ugyanakkor az angolban nem véletlenül van a közmondás, hogy the cover is not the book. Olyan emberekre mondják aki kívülről nem túl megnyerő de belül értékes.
Vagy esetleg fordítva...
Szerintem a külső megfog belső megtart! Ez itt is érvényes:D
Meglátok egy gyönyörű borítót és MUSZÁJ elolvasnom a fülszövegét.
Ez amúgy a könyvön is múlik. Volt könyvem amit kidobtam a papírhulladedék gyűjtőbe és nyilván ahogy Magyarországon szokás ugyanúgy összekeverték a kommunális hulladékkal. Mondjuk nem érdemelte volna az újrahasznosítást.
Volt aminek külön bőrkörítést rendeltem direkt a Bibliámra méretezve azért, hogy védjem magát a bőrborítót. Maga a személyre szabott borító vagy 2x drágább volt mint a Biblia. Pont nem fért bele a B6-os mérete vagy nem tudom de lényegtelen de ez nem azért volt, mert vallás fanatikus vagyok, hanem mert naponta használom és az eredeti bőrborító szörnyen néz ki és én gyakran utazom, szóval kellett valami cover.
Az előzőekkel egyetértek.
Azt még hozzátenném, hogy (bár ez nyilván a többségre nem vonatkozik), hogy ha light novelt olvas az ember (nézz utána, ha nem ismered a műfajt), azoknál a borító még többet számít, ugyanis mondhatni, az is a történet része.
Bármennyire is nem jogos, mert rengeteg tök jó könyvet olvastam gány borítóval, de sajnos én egy könnyen elítélő ember vagyok, így igen, számít :D
Ha ajánlásra veszek könyvet, akkor annyira nem, de ha magam választok, akkor bizony gyakran a szépet veszem :D
Illetve még az alábbiakat veszem figyelembe:
Tévés/filmes borítóval ellátott könyvektől kiver a víz, ha lehet, kerülöm ezeket.
Ha egy sorozaton belül van többféle kiadás, megőrülök, ha nem egységes a borító vagy a kötés. Van olyan könyvsorozatom, amiből az egyik tévéborítós, kettő papírkötéses, a negyedik megnagyobb alakú, keménykötéses. Kikészülök tőle :D Nyilván nem lehet mindig egyformát venni, van hogy meg van kötve az ember keze, de ha lehetséges, akkor egységeset veszek, de van, hogy egyszerűen csak a kiadó gondol egyet és amit addig egységes kötésben és borítóval csinált, a következő résznél megváltoztatja....
Egyszer vettem egy box-szettet, a trilógia mindegyik könyve szép, egységes volt, a boxban olyan jól néztek ki. Az első könyvet kölcsönadtam egy ismerősömnek, aki aztán soha nem adta vissza. Így hogy teljes legyen a gyűjtemény, külön az elsőt megvettem, de az már nem fér bele a boxba és az is úgy idegesíti a szépérzékem :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!