Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek számít hogy...

Szerintetek számít hogy milyen egy könyv borítója?

Figyelt kérdés
Sokan a képembe röhögtek amikor erről beszéltem, de szerintem igenis fontos hogy milyen a borítója egy könyvnek, mivel ha bemész egy könyvesboltba, akkor nem a fülszöveget látod meg először, hanem a borítót. Én pl ha bemegyek könyvesboltba akkor annak a könyvnek ovasom el a hátulját aminek már a borítója megfog. Mármint nyilván lehet az is hogy egy könyvnek jó a borítója, de a tartalma nem, de mégiscsak hamarabb nézik meg véleményem szerint azt a könyvet aminek jól néz ki a külseje. :D

2021. márc. 31. 09:26
A kérdező szavazást indított:
Nekem számít könyv választásnál a könyv külseje.
Nekem nem számít.
52 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Persze, hogy számít, és pont azért számít te is mondasz. A borítót látod meg először, nem a betűket. Szerintem a borító készítés egy külön művészet. Egyszerre kell jól kínézőnek lennie, letisztultnak, spoiler mentesnek és mégis érdekesnek. Pl én nem szeretem ha a borítókon emberek vannak, mert akkor már nem én tudom elképzelni a karaktert
2021. márc. 31. 09:43
 2/15 anonim ***** válasza:
96%
Ha vakon válogatok, akkor egyértelműen számít. Ha csak nem valami ismert és elismert író könyve, ha a borító unalmas, nem biztos, hogy felveszem.
2021. márc. 31. 09:53
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy fontos, hiszen azt látod meg először. Egy figyelemfelkeltő borító pedig már fél siker. Én pl. szeretem a szép borítókat. Nem zavar, ha emberek vannak rajta, ha nem látom az arcukat. Pl. hátulról vannak "fotózva", vagy úgy fordulnak oldalra, hogy nem látni teljesen az arcot. Bár könyve válogatja. :)
2021. márc. 31. 09:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Számít bizony, nem mindegy milyen a színe, formája, anyaga, ezek alapján megtízszerezhetik az eladásokat, ha jól csináltak meg a borítót.

Ugyanakkor az angolban nem véletlenül van a közmondás, hogy the cover is not the book. Olyan emberekre mondják aki kívülről nem túl megnyerő de belül értékes.

Vagy esetleg fordítva...

2021. márc. 31. 10:12
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
igaz. így kaptam rá a Metró könyvekre mert fogósnak, nyomasztónak találtam amit a bevezető erősített. kezdő íróknál fontosabb a jelenség, hogy többen megismerjék
2021. márc. 31. 11:44
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a külső megfog belső megtart! Ez itt is érvényes:D

Meglátok egy gyönyörű borítót és MUSZÁJ elolvasnom a fülszövegét.

2021. márc. 31. 19:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Általában tudatosan veszek könyvet, vakon nem szoktam válogatni, de ettől függetlenül is van némi borítófétisem. Pl. filmborítós kiadásokat nem veszek meg, azt rühellem, ha a borítón egy random színész vigyorog rám vissza. De vettem már meg könyvet kétszer azért, mert az elsőről az aranyozott betűk megkoptak és nem volt szép. Úgy vagyok vele, ha már megveszem, akkor nézzen ki valahogy a polcomon, de úgy alapvetően a dizájn milyensége nem szokott annyira foglalkoztatni. Ha pedig több kiadás is elérhető, akkor igyekszem azt a változatot beszerezni, ami nekem jobban tetszik.
2021. márc. 31. 19:08
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez amúgy a könyvön is múlik. Volt könyvem amit kidobtam a papírhulladedék gyűjtőbe és nyilván ahogy Magyarországon szokás ugyanúgy összekeverték a kommunális hulladékkal. Mondjuk nem érdemelte volna az újrahasznosítást.

Volt aminek külön bőrkörítést rendeltem direkt a Bibliámra méretezve azért, hogy védjem magát a bőrborítót. Maga a személyre szabott borító vagy 2x drágább volt mint a Biblia. Pont nem fért bele a B6-os mérete vagy nem tudom de lényegtelen de ez nem azért volt, mert vallás fanatikus vagyok, hanem mert naponta használom és az eredeti bőrborító szörnyen néz ki és én gyakran utazom, szóval kellett valami cover.

2021. márc. 31. 21:32
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőekkel egyetértek.

Azt még hozzátenném, hogy (bár ez nyilván a többségre nem vonatkozik), hogy ha light novelt olvas az ember (nézz utána, ha nem ismered a műfajt), azoknál a borító még többet számít, ugyanis mondhatni, az is a történet része.

2021. ápr. 1. 01:33
 10/15 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Bármennyire is nem jogos, mert rengeteg tök jó könyvet olvastam gány borítóval, de sajnos én egy könnyen elítélő ember vagyok, így igen, számít :D

Ha ajánlásra veszek könyvet, akkor annyira nem, de ha magam választok, akkor bizony gyakran a szépet veszem :D

Illetve még az alábbiakat veszem figyelembe:

Tévés/filmes borítóval ellátott könyvektől kiver a víz, ha lehet, kerülöm ezeket.

Ha egy sorozaton belül van többféle kiadás, megőrülök, ha nem egységes a borító vagy a kötés. Van olyan könyvsorozatom, amiből az egyik tévéborítós, kettő papírkötéses, a negyedik megnagyobb alakú, keménykötéses. Kikészülök tőle :D Nyilván nem lehet mindig egyformát venni, van hogy meg van kötve az ember keze, de ha lehetséges, akkor egységeset veszek, de van, hogy egyszerűen csak a kiadó gondol egyet és amit addig egységes kötésben és borítóval csinált, a következő résznél megváltoztatja....

Egyszer vettem egy box-szettet, a trilógia mindegyik könyve szép, egységes volt, a boxban olyan jól néztek ki. Az első könyvet kölcsönadtam egy ismerősömnek, aki aztán soha nem adta vissza. Így hogy teljes legyen a gyűjtemény, külön az elsőt megvettem, de az már nem fér bele a boxba és az is úgy idegesíti a szépérzékem :D

2021. ápr. 1. 08:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!