Mik a legjobb könyvek 20 év körülieknek?

Platón: Szókratész védőbeszéde
Vekerdy Tamás: Honnan hová?
J. D. Salinger: Zabhegyező
Simone de Beauvoir: Egy jóházból való úrilány emlékei
William Golding: A Legyek Ura
Michael Ende: Momo

Seneca: Erkölcsi levelek
Én meglepődtem, hogy (lehet csak magyar fordításban, de) mennyire könnyed a nyelvezete. És hogy milyen aktuális útmutatások, meglátások vannak benne. Pedig olvastam ennél frissebb önsegítőket is, de ez szerintem a legjobb.
Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed
Legalábbis, ha te is olyan huszonéves vagy (mint én :D) aki hadilábon áll kicsit a saját háztartás vezetésével. :'D
Mélylevegő projekt: Elmerülő
Mentális egészségről, nagy általánosságban. Könnyed, dekoratív, és meglepően hasznos.
Sue Hasfeld - Gill Hanson: Asszertivitás és Eleanor Haley- Litsa Williams: Te mit gyászolsz?
Ha fiatal felnőttként érdekel, hogyan lehetsz egyre hatékonyabban azok mellett a környezetedben, akiknek szükségük van rájuk.
Bibók Bea: Ellopott gyermekkor és Ellopott felnőttkor
Ha nehéz, súlyos problémákkal terhelt gyerekkorod volt.
Ami szórakoztató irodalmat illeti, az újdonságok közül valahogy semmi nem vett le annyira a lábamról, mint a Harry Potter. :) Én most olvastam először, de egy újraolvasás is szuper élmény lehet.
De azért újak közül Leigh Bardugo Árnyék és Csont trilógiája is tetszett!
Illetve a klasszikusok, és klasszikus romantikusok is nagyon lekötnek:
-Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
-Márai Sándor: Az igazi
-Louisa May Alcott: Kisasszonyok; Jó feleségek
-Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!