Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik a legjobb pszichológiai...

Melyik a legjobb pszichológiai könyv, amely az embert veszélyeztető manipulációs, tudatbefolyásoló, hipnotizáló technikákat mutatja be részletesen és azok elleni védekezéseket?

Figyelt kérdés

dec. 14. 16:34
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

Hűha. Két dolog.

1) A "legjobb" mást jelent laikusnak és mást jelent szakértőnek, a kérdésedből nem derül ki, neked melyik kell.

2) A hipnózist nem célszerű ide keverni, mert nagyon nem olyan mint a filmekben. Az ellen nem kell védekezni, ha nem vagy hajlandó rá akkor egyszerűen nem működik.

Feltételezve, hogy neked laikusként inkább olvasmányos darab kell, én Susan Forward könyveit (pl mérgező szülők) és Joe Navarro könyveit (pl veszélyes személyiségek) ajánlom. Mindketten jó szakemberek, olvasmányosan és közérthetően írnak.

dec. 16. 07:45
 2/6 anonim ***** válasza:
1. Es szakkonyvek kozul? Pszichologia szakos vagyok.
dec. 18. 04:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Pratkanis-Aronson: Rábeszélő gép

Robert B Cialdini: Befolyás

Robert Greene: Hatalom 48 Törvénye

dec. 18. 09:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Koszonom! 🙂
dec. 18. 22:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A rábeszélőgép
dec. 19. 00:08
 6/6 anonim válasza:
35%

#1 A legjobban úgy lehet védekezni, ha nem mész ilyen szakemberhez, meg nem veted alá magad, bár aki ért hozzá, mondjuk oda mész vele szemben beszélgetni, TUD HIPNOTIZÁLNI.

Egyébként én sem hittem volna, hogy létezik, de egyetemen oktatják, doktorálni lehet belőle. ELTE-n van ilyen egyesület is, kísérleteznek, Bányai Éva csinált ilyen durva kísérleteket, kb. gyilkosságra nem, mert megakadályozza a tudtod, de bármi másra rávehető az ember. Ismerek olyat, aki ott tanult, tanít és nagyon is sokat tudok ezekről.

Amúgy óvatosan ezzel és csak megbízható szakemberhez, ha mindenáron ki akarod próbálni, de veszélyes és szerintem nem éri meg!

jan. 10. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!