Mi volt a legjobb fantasy/sci-fi/horror/krimi/történelmi fikció, amit 2024-ben olvastatok?
Lehet minden kategóriára írni és nem kell, hogy 2024-es megjelenés lehet.
(Ha nem szeretetitek ezeket a műfajokat, akkor írhattok más műfajból is, akár olyat is, ami nem regény.)
Leginkább fantasyt olvasok, szóval erről tudok beszélni.
Mark Lawrence új könyvtáros sorozata nekem hatalmas meglepetés volt, pozitív irányban. Csavaros, szokatlan.
Rájöttem idén, hogy nekem bejön egy csomó cozy fantasy. Eddig nagyrészt csak az ilyen Cerulean Sea-Legends&Lattes fajtákról hallottam, azok meg nagyon nem az én ízlésem, de pl. Sarah Beth Durst-től kettőt is olvastam idén (The Bone Maker, The Spell Shop) és amúgy jók voltak. Meg az Emily Wilde könyvek, azok is nagyon cukik. Vagy T. Kingfishertől a Nettle and Bone is jó volt, pedig őt amúgy nem szeretem. Ezek közül egy sem volt 10/10-es olvasmány nekem, de találtam egy teljesen új alműfajt, ami tetszik, szóval végülis nyertem.
Még el kell olvasnom az utolsó részt, de James Islington Licanius sorozata is új nekem, de baromi érdekes. Gyakorlatilag neked kell darabokból összerknod a történetet, mert az egyik főszereplő az elején semmire nem emlékszik.
Ja meg én végre idén olvastam el a Jurassic Parkot meg a Lost Worldöt. Klasszikus.
Meg ugyan nem könyv, de most olvasom a Dungeon Meshi mangát, szintén kicsit cozy, de nekem nagyon tetszik.
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Valójában az egyik legjobb sci-fi, amit valaha is olvastam.
fantasy:
-Eragon 1-2.
-Harry Potter 1-5
-Szécsi Noémi: Finnugor vámpír
Sci-fi: Stephenie Meyer - A burok
Történelmi fikció:
-Daniel Kehlmann: Mozgókép
-Kathrine Kressman Taylor: Címzett ismeretlen
Más műfajokból:
szépirodalom:
-Márai Sándor: Az igazi
-Kazuo Ishiguro: Klara és a Nap
-Donna Freitas: Rose Napolitano kilenc élete
-Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
életrajz:
-Jenette McCurdy: Örülök, hogy meghalt az anyám
esszé:
-Seneca: Erkölcsi levelek
önfejlesztő:
-Sue Hadfield és Gill Hasson: Asszertivitás
-Bibók Bea: Ellopott gyermekkor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!