Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek a Meseország...

Szerintetek a Meseország mindenkié című könyvet tényleg elfogják juttatni az óvodákba, iskolákba?

Figyelt kérdés
Azt olvastam ez a tervük. Szerintetek megvalósul? Hogy az óvodákban, iskolákban ezt fogják olvasni a pedagógusok a gyerekeknek? Meg alsóban magyar órán/olvasáson ez a könyv lesz amit olvasnak?
2020. szept. 28. 14:42
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
68%

Igen, a gyerekek mind debilek és nem tudják felfogni hogy a mese az mese, én is halomra irtottam a kutyákat a lakótelepünkön a gonosz farkasos mesék miatt.

:DDDD

(Ha nem lett volna esetleg egyértelmű, ezt szarkasztikusan írtam.)

Szerintem nincs gond ezzel a könyvvel, nem értem amúgy hogy miért mindenki melegpropagandának hiszi, nem is arról szól. :D

Egyet is értenék azzal, hogy ovisgyerekeknek nem kell mg a szex/szerelem téma, de akkor az eddigi meséket se olvassuk nekik, mert sokban van szerelmi szál, ami nem való még nekik.

2020. okt. 1. 13:36
 12/50 A kérdező kommentje:

11 pont ezt mondom, hogy ha annyira zavarja az embereket a szerelmes mesék, akkor ne olvassák azokat, mert van egy csomó mese amiben nincs szerelmi szál.

"A mese az mese" vagyis a képzelet szüleménye általában. Akkor mit keresnek benne melegek? Hisz ők nem a képzelet szüleményei, ez a valóság, hogy vannak ilyen emberek.

És akkor most lehet mondani, hogy a heteró szerelmi szálak is valósak, de azért nem ugyanaz. A heterókat nem bántja senki, a melegeket még mindig érik támadások, diszkrimináció. Miért kell a gyerekeket ennyi idősen belevezetni ebbe a világba?

Ha valakinek 12 évesen beszélnek erről az már késő? Akkor már nem lehet belenevelni az elfogadást?

2020. okt. 1. 14:12
 13/50 anonim ***** válasza:
84%

Nem feltétlenül a képzelet szüleménye a mese, lehet valós alapú is (képzeletbeli "extrákkal").

2020. okt. 1. 14:17
 14/50 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom, ez miért privátban jött, itt válaszolok rá:

"Hogy érted azt, hogy nem is melegpropaganda, mert nem is arról szól? Én úgy tudtam, hogy melegekről IS szól, meg olyanokról akik nem tudnak beilleszkedni a társadalomba."

Igen, arról IS. Melegekről IS, meg más emberekről IS. Tehát nem melegpropaganda az egész könyv.

2020. okt. 1. 14:21
 15/50 A kérdező kommentje:

De ők még mindig egy kisebbség, és azok is maradnak. Szerintetek kellene, hogy ugyanannyi könyv készüljön róluk, mint a többségről (heterókról)?

Mert én már ezt is hallottam, hogy azt mondják, hogy ugyanannyi mesekönyvnek kéne készülnie melegekről, mint heterókról.

2020. okt. 1. 14:26
 16/50 anonim ***** válasza:
43%

A hercegek, hercegnők is kisebbségben vannak a világ népességében, mégis sok mese szól róluk.

2020. okt. 1. 14:29
 17/50 A kérdező kommentje:

Nem ezt kérdeztem. Nem az a lényeg, hogy ki milyen elhelyezkedésű (herceg, hercegnő). A kérdés a beállítottság vagyis meleg vagy sem.

És miért is kéne, hogy ugyanannyi mese készüljön a melegekről mint az ellentettjéről, amikor ők kisebbség? A cigányokról, feketékről nem kéne ugyanannyi mese mint a fehérekről?

2020. okt. 1. 14:34
 18/50 anonim ***** válasza:
78%

Az említett könyv ezzel is próbálkozik, van benne roma szereplő is.

Nem számszerűsíteném, hogy "ugyanannyi" (eleve jelenleg tudja bárki, hány darab mese létezik?), de igen, szerintem jó irány ha szólnak ilyen dolgokról/emberekről is.

2020. okt. 1. 14:41
 19/50 A kérdező kommentje:

Jó, nem arról van szó, hogy ugyanannyi pontos számra, mert senki nem tud számot mondani.

Mondok egy példát;

Tegyük fel, hogy minden évben írnának 50 új mesét (heterókról)

És 100-at melegekről, mondván, hogy heterókról már így is sok könyv van. És ha ez minden évbe megcsinálnák, akkor előbb utóbb a meleg könyvek utolérnék körülbelülre! a heteró könyveket amik már léteznek.

Oké, létezzenek ilyen mesék, de elég pár belőle, nem kéne, hogy most sorra gyártsák az ilyen könyveket tucatszámmal.

És válaszoljatok már a kérdésemre: Miért nem jó ha 10 éves kor felett beszél a SZÜLŐ (nem a pedagógus) erről a gyerekkel, és akkortól próbálja elfogadásra nevelni? Egy 10-12 éves már nem lesz elfogadó, ha annyi idősen kezdik el elfogadásra nevelni a szülők?

Vagy miért kell ezt annyira erőltetni, hogy 4 évesen már tudnia kell, hogy mit jelent az, ha valaki meleg?

2020. okt. 1. 14:52
 20/50 anonim ***** válasza:
83%

Mert az lenne a cél, hogy a gyerek ezt is normálisnak, a világ részének lássa. Ilyen szempontból minél hamarabb találkozik a dolgokkal, annál jobb.

Én pl. tök kis koromban kaptam egy gyerekek nyelvén beszélő könyvet, ami a "hogyan lesz kisbaba" kérdést feszegeti, tök jó volt hogy engem kvázi soha nem kellett felvilágosítani, kiskoromtól evidens volt számomra - már csak a részleteket kellett tisztázni. Nekem mindig normális volt, hogy hogyan fogan a kisbaba és hogyan fejlődik a pocakban. Más elől meg kb. titkolják, majd tizen-x évesen megkapja a felvilágosítást, és csodálkoznak hogy valami nem oké ilyen téren, nincs minden ismeret a helyén.

2020. okt. 1. 15:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!