Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek a Meseország...

Szerintetek a Meseország mindenkié című könyvet tényleg elfogják juttatni az óvodákba, iskolákba?

Figyelt kérdés
Azt olvastam ez a tervük. Szerintetek megvalósul? Hogy az óvodákban, iskolákban ezt fogják olvasni a pedagógusok a gyerekeknek? Meg alsóban magyar órán/olvasáson ez a könyv lesz amit olvasnak?
2020. szept. 28. 14:42
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
78%
Erősen kétlem. Ezzel a kamuval max a széljobberek próbálnak provokálni.
2020. szept. 28. 15:04
 2/50 anonim ***** válasza:
72%

Igen és aki nem ebből olvas, azt ott helyben tarkón lövi a szivárványgárda egy katonája.

Addig menj darálni a könyveket, ameddig tudsz.

Én tegnap olvastam el az egyik mesét és holnapra már bejegyeztettem magam nemátalakító műtétre. Erősebb mint a Biblia vagy a Korán.

2020. szept. 28. 15:23
 3/50 anonim ***** válasza:
5%
Biztos hatalmas népszerűségük volna a mai világban, papír alapú ami alapból hátrány pl egy tablettel szembe manapság.
2020. szept. 28. 23:57
 4/50 A kérdező kommentje:

Hát nem konkrétan a kérdésre válaszoltatok. Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy engedélyezni fogják-e az iskolákban, óvodákban vagy sem?

Mi a valószínűbb?

De ne menjünk bele semmi ideológia kérdésbe most, lécci.

2020. szept. 29. 09:50
 5/50 anonim ***** válasza:
32%

Nagyon remélem, hogy nem! Felháborító ez az LMBTQ propaganda, hogy már szerencsétlen gyerekek agyát is ezzel akarják szennyezni. Aztán a tanárok meg az óvónők majd csodálkoznak, amikor a kisfiú nem a kislánynak mondja, hogy "ha felnőtt leszek, feleségül veszlek", hanem egy másik kisfiúnak...

A gyerekek számára ugyanis a legtöbb mesehős példakép, akiket szeretnek utánozni, a történeteket a valóságban is eljátszani. Ha pedig azt látja, hogy az normális, hogy a férfiak női ruhákban járnak, vagy ha két herceg összeházasodik, az már rég nem jó...

Szóval remélem hogy nem, sosem fogják sem óvódákban sem iskolákban felolvasni. Ha valaki felnőttként semmi kivetnivalót nem talál a "szivárványmozgalomban", az legyen az ő magánügye, de az ártatlan, naiv kisgyerekeket ebbe az irányba befolyásolni elég gusztustalan húzás.

2020. szept. 29. 16:26
 6/50 anonim ***** válasza:
29%
Remélem, hogy nem. Az ilyen ocsmányságnak semmi keresnivalója egy óvodában!
2020. szept. 29. 17:30
 7/50 anonim ***** válasza:
25%
5-ös, a brit iskolákban már kötelező az LMBTQ nevű tantárgy! Általános iskolában! Na, ott tényleg megy az érzékenyítésnek nevezett agymosás. Remélem, nálunk eddig soha nem jutunk el!
2020. szept. 29. 17:32
 8/50 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy hagynák a szülők vagy a pedagógusok (akik szintén azt nyilatkozták, hogy nem gyerekeknek való), szóval szerintem nem jutunk el addig.

De amúgy igen, miért kéne egy 4 évest azzal traktálni, hogy vannak melegek? Ráér megtudni. Egy gyerek legyen gyerek, és ne a szexualitással, szerelemmel foglalkozzon 4 évesen.

Amúgy ha annyira zavarja a mozgalmat, hogy a mesékben király-királylány páros van, akkor inkább olyan meséket forgalmazzanak amikbe nincs szerelem. Mert ilyen is van bőven: pl.Jancsi és Juliska, Piroska és a farkas...stb.

Ennyiből tiltsák be a hercegnős meséket, de nehogy már átírjanak több évszázados meséket, mert ezek a mesék már hagyományok, úgy jók, ahogy vannak. Akkor mi értelme újra írni? A szerző nem véletlenül írta úgy, ahogy.

Minden szülő nevelje elfogadásra a gyerekét, de ilyen mesékkel semmit nem érnek el. Ettől még ugyanúgy lehetnek homofóbok. És hiába akarják őket elfogadóvá tenni, mindig lesznek olyanok akik nem fogadják el a meleget. Még 100 év múlva is, meg a nyugati országokba is vannak homofóbok.

2020. szept. 30. 09:59
 9/50 anonim ***** válasza:
50%

"Egy gyerek legyen gyerek, és ne a szexualitással, szerelemmel foglalkozzon 4 évesen."

Ezt vicces olvasni annak a tudatában, hogy már óvodás korban arról szokták kérdezni a kisfiúkat, hogy tetszik-e nekik valamelyik kislány, és fordítva. Illetve, hogy kibe szerelmesek, meg kivel járnak. ÓVODÁS GYEREKEK! És a felnőttek traktálják ezzel leginkább őket. Szerintem ha a heteroszexualitást rá lehet vetíteni egy óvodás korú gyerekre ilyen korban és ez totálisan normálisnak számít, akkor hadd lehessen már nekik olyan mesét is olvasni, amiben két fiú vagy két lány szereti egymást.

2020. szept. 30. 17:43
 10/50 A kérdező kommentje:

9-es, ja de mint ahogy hallottam, a gyerekek a mesékben szereplőket tekintik példaképnek, utánozzák őket. Mégha utánozza is, hogy ő is "játékból" fiú létére egy fiúval összeházasodik vagy azt mondja "szerelmes" belé, és később igaz, lehet rájön, hogy ő heteró, és felnőttként egy lányt vesz el igaziból, de akkor is milyen már? És az óvónők meg a szülők meg tapsikolnak majd amikor azt mondja 4 évesen, hogy ő azzal a fiúval fog majd összehàzadodni vagy játékból ne adj Isten még csókolózik is fiúval, úgy, hogy utána hiába jön rá, hogy ő heteró, de ez akkor is fura.

Erre bezzeg nem gondolnak a könyv írói, hogy a kicsik felnéznek és utánozzák a mese szereplőket, de ha tudják akkor ezzel akarnak a 4 évesből meleget csinálni.

2020. okt. 1. 09:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!