Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ginny Weasleyt miért szeretik...

Ginny Weasleyt miért szeretik olyan sokan?

Figyelt kérdés

Sokan szeretik a rajongók közül is, illetve persze Harry Potter is őt választotta párjául. Ez engem nagyon meglep, belőlem semmiféle érzelmet nem váltott ki az a karakter, teljesen érdektelen számomra.

(Egyáltalán nem rosszallásnak szánom a kérdést!) Csak kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a véleményetek, mi benne ennyire szerethető?:)

2020. febr. 27. 12:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
sokan? tele van a net azzal, h semmi kémia nincs köztük Harryvel
2020. febr. 29. 15:24
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem arra gondolok, hogy mennyire illik össze, vagy mennyire tartják összeillőnek Harryvel.:)
2020. febr. 29. 15:40
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
Én sem értem. Mindig is vérszegénynek tartottam a karaktert, pláne más lány szereplőkhöz viszonyítva. Nem elég kiforott szerintem, vagy csak én nem tudtam vele mit kezdeni. Szóval ugyanúgy érdektelen számomra is, mint neked:) Egyszer sem hozott ki belőlem érzelmeket a történet folyamán, olyan, oké, létezik, de ennyi volt a leghevesebb reakcióm felé.
2020. febr. 29. 16:00
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
#2 hát mivel rettentő kidolgozatlan szereplő, és csak az teszi érdekessé, hogy Harry barátnője, nem ártana, ha legalább összeillenének...
2020. febr. 29. 16:49
 5/14 anonim ***** válasza:
50%
Én Lunát bírom
2020. febr. 29. 18:17
 6/14 anonim ***** válasza:
64%

Amugy ti olvastatok a könyveket?!

Tökre ki van dolgozva Ginny is

2020. febr. 29. 18:18
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

Valószínűleg az őt játszó színesznő miatt szeretik.

A könyvekben Ginny teljesen jelentéktelen karakter (a 2. kötetet leszámítva). Csak annyit tudunk róla, hogy egy jól kinéző csaj, aki sokaknak tetszik.

A történetvezetés szemszögéből pl. Luna érdekesebb, és kidolgozattabb szereplő.

2020. febr. 29. 20:14
 8/14 anonim ***** válasza:
88%

Aki szerint Ginny kidolgozatlan, az pont, hogy a könyvekre nem figyelt eléggé. Lehet, hogy nincs annyi szó Ginnyről, mint pl. Hermionéról, de sokkal összetettebb karakter, mint a filmekben. A kezdeti visszahúzódottsága után határozott és magabiztos lesz, és bárkivel szemben megvédi magát vagy azokat, akikkel törődik. Sokszor kimondottan vicces is, de Harryvel elsősorban az köti össze, hogy mindketten nagyon korán átélték, milyen Voldemorttal szemben állni. Pont ezért Ginny az egyetlen, aki valóban megérti, hogy érzi magát Harry, amikor rémálmai vannak, és azt hiszi, Voldemort megszállta őt. Ezeken kívül nagyon tehetséges boszorkány, és annyira jó kviddics játékos, hogy a Roxfort után ez lesz a munkája is.

Úgyhogy nem gondolom, hogy Ginny rossz vagy kidolgozatlan karakter lenne a könyvekben. Nekem sem a kedvencem, de sok nagyon jó tulajdonsága van, és abszolút megértem, miért ő jött össze végül Harryvel. A filmekben ezzel szemben sajnos szinte semmi szerepe nincs, a karaktere annyiból áll, hogy kínosan megköti Harry cipőfűzőjét vagy megeteti sütivel. És ez nem csak Bonnie Wright hibája, ő kb. 10 éves volt, amikor kiválasztották a szerepre. A forgatókönyv van úgy megírva, hogy Ginnynek szinte semmi pozitív tulajdonságáról nem esik benne szó. Őszintén szólva sok dologról én is elfeledkeztem vele kapcsolatban, de nemrég olvastam újra a könyveket, és kimondottan meglepődtem, mennyire jó karakter bennük Ginny.

2020. márc. 2. 08:53
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Igazad lehet, tévedtem Ginny-vel kapcsolatban. Tényleg kidolgozottabb karakter, mint elsőre gondoltam. Az lehet a baj, hogy bennem a filmbeli szerepe rögzült.

2020. márc. 2. 10:05
 10/14 anonim ***** válasza:
63%

Én olvastam rengetegszer a könyvet, tudom is, hogy hiperszuper kviddicsező meg hú de kemény meg vicces, de pont ezek miatt tartom egy iszonyatosan sablon karakternek, akibe belesűrítették azt, ami Hermionéból kimaradt (humor, kviddics), mert hát nehogy már ne legyen ilyen lánykarakter, aki tud sportolni meg viccelni. Minek? Humorvonalat bőven megkaptuk a Fred-George párostól meg itt-ott Rontól, Ginny nekem semmit nem tett hozzá ehhez. A kviddicshez sem, mert ott voltak kiváló női játékosnak Harry csapattársai.

Az meg, hogy Harryvel jött össze, sztem irtó kiszámítható (ennék rosszabb már csak a Ron-Hermione felállás) és belterjes (bár ez jellemző az egész történetre, alig volt olyan, aki kívülálló párt választott magának). Sosem kedveltem őt, még Cho is jobban illett volna Harryhez, ha Rowling benöveszti a feje lágyát. A színésznő szépségétől meg nem voltam elájulva, szóval még furcsább, hogy a könyvekben meg mindenki odavolt érte, bár sztem ez is nagyon tipikus, fuh de bombanő lett hirtelen, mikor addig senki sem foglalkozott vele, épp mikor Harry is überjóképűvé érett a történet szerint. Nem kiszámítható ám, hogy ez a két adonisz össze is jön :D

Imádom a HP-könyveket, de ez a Ginny-Harry mizéria (meg a többi belterjes párválasztás) az, amitől a hideg ráz.

2020. márc. 27. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!