Mért olyan meglepő egyeseknek h a videojátékozás nagyon sok pénzbe kerül?
Mert itt panaszkodnak h már megint új gépet kell vennem, le kell cserélnem a konzolom .... stb.
Az emberek kb 70%-a így is tört játékokkal játszik amiből a készítőknek egy 1 ft hasznuk nincs és még azt is elvárnák h magukat az eszközöket is ingyen szerezzék meg.
Szerinte am ha azt vesszük h 5 évente veszel egy PC-t 200 E-ért amin az átlag úgy is tört játékokkal játszik. És ha az adott konzolt feltörik akkor azon is. Akkor mért gond h magát az eszközt meg kell venni ?
Konzol esetében pedig az a 8 év bőven jó.
Ha így számoljuk a warezosok egy gen alatt milliókat "spórolnak". De pénzt nem adnának semmiért.
Aki jól keres, nem panaszkodik.
Aki sz***rul, annak ez probléma.
Ennyi.
A kereset miatt. Az átlag nettó kereset (többség) 120-130 ezer közt keres, amiből ha levonod a rezsit, evést, lakás fenntartást, esetlegesen kocsit, marad 40-50 ezer, abból ruhát kell venni, nagyon sokan dohányoznak, isznak, gyerek van, akkor őt ruházni, iskoláztatni stb, ez mind viszi a pénzt.
Mondhatjuk hogy nem tudnak sok pénzt félre tenni, ha pedig félre is raknak nem szívesen költenek erre és ezért lepődnek meg rajta. Én a saját gépemhez több mint 1 évig raktam félre a pénzt, és bizony nagyon sokba került. Ettől függetlenül ha jó a játék meg szoktam venni.
Nem kukacoskodásképp, de az átlag nem keres meg 110.000 Ft-ot sem havonta. Jóval nagyobb a mélyszegénység mint azt a többség gondolná, a fizetés meg BÁR meglenne 120-130k átlagban. De sajnos még az sincs nincs.
A jelenlegi nettó átlag bér (Júniusi eredmények alapján) 85-110 között van.
4: A medián bérek Magyarországon 110-120 ezer körül vannak. Egyébként nem teljesen fedi a valóságot, mert marha sokan csak bejelentve vannak minimálbérre, valójában nem annyit keresnek, hanem van hogy kétszer, háromszor annyit.
Ettől függetlenül rohadt drága itthon minden, miközben a bérek meg sem közelítik még a szlovén szintet sem. Én sem keresek annyira rohadt jól, de ha valamelyik játék jó, akkor azt megveszem (persze nem 60 euróért).
Lehet kukacoskodás, de szerintem azért az több, mint 200.000 Ft. iponon pl. 400-tól indul a hardcore gamer konfig. Azért az valljuk be, ez tényleg nem kevés.
Amíg szülőkkel él az ember, és van munkája, addig nem nehéz összelapátolni egy ilyesmi gépre, de azért sokan vannak olyanok ugye, akik elköltöznek a szülőktől, házasodnak, gyereket vállalnak, autójuk van, stb. Magyar fizuból 4 kilót összelapátolni, hát nem lesz egyszerű, miközben ott a lakás, feleség, gyerek, autó, igények, stb. Más lesz a prioritás.
De persze ahol jó a fizu, ott nem probléma új gépet, konzolt venni család mellett sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!