Akkor most hogyan is van ez, kinek van tündefüle? Vagy csak olyannak látszik egyeseknek, de valójában mégse az?
Oké, igazán tündés füle persze h csak a tündéknek van, de most úgy láttam a Hobbitban h kb ugyanolyan formájú fülük rajtuk kívül másoknak is lehetnek... Pl a hobbitoknak, meg Gollumnak is.
[link] <-- Gollum
[link] <-- Bilbo
[link] <-- Thranduil
Másik kérdés a tündefüllel kapcsolatban: ha jól láttam, akkor amennyiben nem lenne a fülük felül hosszabb és csúcsos, akkor pont olyan és akkora lehetne mint az embereknek, tehát a fülkagylójuk felfelé nagyobb. Akkor az is lehet, hogy a tündék jobban hallanak? (a "Tünde szemed mit lát?" hallás-verziója)
Az első problémádra a válasz egyszerű. A Hobbitok mesebeli teremtmények, nyilván Peter Jackson fantáziája is csak úgy működik, mint mindenkié. Te milyen fület képzeltél volna nekik? Szerintem illik rájuk a manófül, de nem emlékszem, a könyvben említenének róla valamit. (javítsatok, ha tévedek)
A második kérdés az egyértelmű, hogy akkora fülük lenne, mint az embereknek, mert ők csak szinészek. Könyves ábrázolásokban meg egyes szereplőknél persze van kis eltérés, de hát hol nincs.
A könyvet nem olvastam egészben, nem tudok olyan részről, ahol a tündék különleges képességéről lenne szó, vagy az érzékszerveikről. A Szilmarilokban erről nincs szó, pedig legtöbbet az szól róluk. " Tünde szemed mit lát? " kifejezést nem értem. Arra nem utalhatott, hogy egyszerűen csak mit lát Legolas, mert Aragorn nem látott semmit, a kérdéséből vélhetően és mikor a kamera a tájat mutatja, akkor sem látszik semmi. Erre a kérdésre csak annyit tudok mondani, olvasd a könyvet.
GG
Köszi a választ. :)
"Tünde szemed mit lát?" biztosan emlékszel a gyűrű szövetségéből erre a mondatra (Aragorn Legolasnak), ezzel kapcsolatban már nem tudom hol, de valahol olyasmit hallottam, mintha Legolas képességei között lenne az is, hogy kicsit sasszeműbb (meg gyorsan fut és közben -még az emberi futásnál is- kevésbé hagy nyomot, meg jól bánik az íjjal és a karddal is) ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!