Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » PC vagy konzol? Melyikkel...

PC vagy konzol? Melyikkel érdemesebb játszani?

Figyelt kérdés
Van egy középkorú gépem, lassan 1,5 éves. Nem olyan rossz vas, de már van 1-2 játék ami megakasztja. Igazából a hardvercsere a gond, mert ha fejlesztettem is akkor eddig még mindig elromlott az alkatrész. Például a múltkor a memóriával volt gond. Ráadásul nem olcsó móka mindig egy ilyen kis ketyere. Na most én úgy gondolkoztam, hogy egy generáció 5 év, de úgy mint láttuk, elnyúlhat. A gépem tuti nem bírna 5 évet szerintem legfeljebb 3-at. Azon gondolkoztam, hogy eladom, és konzolra váltok. Nem tudom megérné-e, illetve azt sem, hogy XBOX one vagy PS4 legyen? Mit gondoltok? Esetleg mondhatnátok egy-két érvet, hogy ki mi mellett döntene. Köszi előre is.

2014. aug. 18. 12:11
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

#Hun_Sector: Azért nézd meg a kiszállítást is. Helyik kereskedőnél a PS4 biztos van 130-140 rugó, de ha leszaladok a belvárosba és busszal hazaviszem, akkor ugyanott vagyok, mintha kihozzák a PC-met, mert a kiszállítás annál is meg fogja dobni a végösszeget.

Nem olyan rémes egyébként a konzol annak ellenére, hogy nem lehet rajta netezni meg multizni. Mondjuk nagy kényelem a PC-nél, hogy csak alt+tab-al levágom az asztalra a progit, aztán simán böngészhetek. Nálam még a PC-nél az zavar, hogy muszáj az íróasztalnál ülnöm. Sajnos nem tudom máshogy megoldani. Régen egyébként volt egy PS2-őm és még meg is van és csak pozitív tapasztalatom van vele. A PC-vel sincs igazából semmi, csak nagyon borsosak a hardver árak, ha egy jó szinten akarom tartani a minőséget. Bár itt jogosan felmerül a kérdés, hogy a konzol 5 évig hozza-e ugyanazt a grafikát? Nem. De a PC sem. Hiába kapsz újabb grafikus motort, ha nem áldozol fejlesztésre, bizony csúnyulnak majd a játékok. A másik dolog a játéktechnikai szempont. Sokan mondják, hogy FPS-t nem lehet konzolon nyomni. Szerintem azért egy CoD-al single-ben még lazán el lehet bánni kontrollerrel. A TPS-ekben meg ott van már a fedezék rendszer és az automata célzás, tehát szerintem senkinek nem okoz gondot a játék. Persze egy valós idejű stratégiai játékkal nem könnyű konzolon elbánni ez tény. Bár én is merek olyan embert aki PC-n nem tud játszani, mert nem tetszik neki a billentyűzetkiosztás. Néha sokkal egyszerűbb a kontroller.

2014. aug. 19. 16:01
 22/25 A kérdező kommentje:
Még hozzátenném, hogy nézőpont kérdése, hogy kinek mi jön be. Látom sokan szeretitek a PC-t is, konzolokat is, de van aki eléggé el van hidegülve egyik-másik oldaltól. A konzolozásnak igazából nyugatabbra van kultusza, itthon inkább a PC az elfogadottabb. Én tényleg kevesebb konzolos emberkét látok itthon mint máshol. Összességében mindkettő tud olyat amit a másik nem, de konkrétan megvannak a saját egyedi, kiforrottabb tulajdonságai, ami elkötelezi az adott oldalon a felhasználót. Majd meglátjuk mit hoz még a jövő, milyen lesz a mostani generációt leváltó utód. Sok minden fog változni, jönnek új platformok, pörögni fog a technika.
2014. aug. 19. 16:12
 23/25 anonim válasza:
Szerintem maradj a pc-nél, mert a játékokat ingyenesen is belehet szerezni és egy 3-4 ezer ft-ért veszel egy hdmi kábel és a monitor árábol veszel 4 giga ramot és 4-5 ezer ft nem sok egy videó kártyáért
2014. aug. 19. 19:09
 24/25 anonim ***** válasza:
Én pl. a Medal of Honor Airborne-al nagyon nyögvenyelősen tudok célozni kontrollerrel. Meg lehet szokni, de akkor már mozgásérzékelő és puska kiegészítő. A PC-det is rákötheted tévére és az xbox kontroller windows kompatibilis, így egy tévé előtt is tudsz játszani géppel díványról. Jó kiegészítő lehet egy tapicskálós billentyűzet (kb 10 ropi)
2014. aug. 20. 12:28
 25/25 A kérdező kommentje:
#Hun_Sector: Ez mind igaz. Ez a TV-s dolog jó ötlet, lehet, hogy ki fogom próbálni. Szerintem a következő három és fél évben maradok a PC-nél, mert addig terveztem, ezt a gépet tartani. Aztán meglátom mi lesz. Valószínűleg PC, mert olcsóbbak a játékok.
2014. aug. 20. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!