PC vagy konzol? Melyikkel érdemesebb játszani?
Figyelt kérdés
Van egy középkorú gépem, lassan 1,5 éves. Nem olyan rossz vas, de már van 1-2 játék ami megakasztja. Igazából a hardvercsere a gond, mert ha fejlesztettem is akkor eddig még mindig elromlott az alkatrész. Például a múltkor a memóriával volt gond. Ráadásul nem olcsó móka mindig egy ilyen kis ketyere. Na most én úgy gondolkoztam, hogy egy generáció 5 év, de úgy mint láttuk, elnyúlhat. A gépem tuti nem bírna 5 évet szerintem legfeljebb 3-at. Azon gondolkoztam, hogy eladom, és konzolra váltok. Nem tudom megérné-e, illetve azt sem, hogy XBOX one vagy PS4 legyen? Mit gondoltok? Esetleg mondhatnátok egy-két érvet, hogy ki mi mellett döntene. Köszi előre is.2014. aug. 18. 12:11
2/25 anonim válasza:
Ez joforman attol fugg hogy mit szeretnel jatszani, erdekelnek az exkluziv cimek es az ismeroseid mit hasznalnak, mar ha veluk multiznal
3/25 A kérdező kommentje:
Egyéb érv? :)
2014. aug. 18. 12:44
4/25 A kérdező kommentje:
#Multi nem nagyon izgat, inkább single érdekel. Kösz a választ.
2014. aug. 18. 12:47
5/25 anonim válasza:
1,5 év PC élettartamban semmiség. A pc egy sokrétű hardver és képes hozni a konzolok látványvilágát, sok esetben túlnőve azokon.
Ha mindenképp konzolra szeretnél váltani, van olyan játéktípus, mely konzolon jó, van ami konzolon használhatatlan. A játékok konzolra drágábbak, a multi pedig pénzbe kerül, a single player ingyenes. Általában egyetlen kontrollerrel jönnek, így azt is venni kell hozzá (~10000ft)
Az playstation nagyon erősen nyitott az usában, már 10.000.000 elkelt belőle, az xboxból pedig 5.000.000. Tudnod kell, van e exkluzív cím ami érdekel.
Szóval ez nem ilyen egyszerű. Én mégis arra biztatlak, maradj a PC-nél. Jelenleg milyen géped van?
(egy xbox és pc tulaj)
6/25 A kérdező kommentje:
egy i5, 8GB memó, 1GB vga. A vga gyenge azt tudom. Talán még maradok a gépnél, aztán ha kiöregszik végleg meglátom mi lesz. Azt viszont meg tudjátok-e nekem mondani, hogy van-e vezetékes joypad konzolra, vagy most már csak vezeték nélküli?
2014. aug. 18. 13:17
7/25 anonim válasza:
Konzol nem fogja helyettesíteni a PC-t, böngészni, dolgozni soha nem fogsz rajta úgy, mint asztali gépen. Arról nem is beszélve, hogy hiába elég 5 évre előre egyszer megvenni, de egy eredeti játék 15-20.000 forint. PC-re ennyiből a bundle oldalakon (Steam, GoG, Bundlestars) 8-10 jó játék is kijön (vagy kalózkodhatsz ingyé illegálisan). Szerintem amúgy annyi játék megjelent PC-re is az elmúlt 10-20 évben, amivel még bőven el lehet lenni - egy Warcraft 3, Grim Fandango, Age of Empires 2, Deus Ex, GTA Vice City&San Andreas ma is ütős és 5-10 éves gépeken is elfutnak, nem kell feltétlen a legújabb címekkel játszani, csak azért, mert az a "trend". Konzolra én egyedül az olyan exkluzív címeknek látom értelmét, mint a Gran Turismo és társaik - ezek mögött elég nagy pénzek dübörögnek és PC-re nehezen tudják fejleszteni a konkurenseiket. Multi játékoknál meg viszont szerintem megint a PC a nyerő, s a játékosok által generált tartalom (addonok, modok) szintén erősebbek rajta.
8/25 A kérdező kommentje:
Nos, már elég régóta játszogatok, a régiebbieket már 4x-5x kivittem. Főleg a gta-kat. Majd meglátom mi lesz. Egyenlőre kevés játékot dobnak ki next genbe ami megmozgatja a fantáziámat.
2014. aug. 18. 13:23
9/25 anonim válasza:
Egy 2 gigás videokártya nem egy vészes árban. Nézd meg pl a neten az R7 260x-et. Alsó-középkategóriás, nem drága, de egy ideig megbízhatóan hozza az elvárható teljesítményt. 50 körül pedig 2 gigás r9 2 70x-et kapsz, ami hosszú évekig elég lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!