Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » PC vagy konzol? Melyikkel...

PC vagy konzol? Melyikkel érdemesebb játszani?

Figyelt kérdés
Van egy középkorú gépem, lassan 1,5 éves. Nem olyan rossz vas, de már van 1-2 játék ami megakasztja. Igazából a hardvercsere a gond, mert ha fejlesztettem is akkor eddig még mindig elromlott az alkatrész. Például a múltkor a memóriával volt gond. Ráadásul nem olcsó móka mindig egy ilyen kis ketyere. Na most én úgy gondolkoztam, hogy egy generáció 5 év, de úgy mint láttuk, elnyúlhat. A gépem tuti nem bírna 5 évet szerintem legfeljebb 3-at. Azon gondolkoztam, hogy eladom, és konzolra váltok. Nem tudom megérné-e, illetve azt sem, hogy XBOX one vagy PS4 legyen? Mit gondoltok? Esetleg mondhatnátok egy-két érvet, hogy ki mi mellett döntene. Köszi előre is.

2014. aug. 18. 12:11
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Most is R7 260x szintű kártyám van csak 1 gigás. Ha veszek akkor inkább egy komolyabbat 50-60K-ból.
2014. aug. 18. 14:59
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Akkor az R9 270X-et válaszd. 50 körül megvan. Jobbat olcsóbban nem találsz.

Szólj ha rosszul gondolom, de ha az r7 260x-es kártyád megakasztja pár játék, akkor te az a típusú emberke vagy, aki mindent a legmagasabb beállításon játszik?

Amennyiben ez így van, akkor - nem bántásként mondom - de a pc nem neked való, mert 1-2 év múlva jönnek megint olyan játékok, amik ultra beállítás mellett 24 fps alá esnek majd. A pc arról szól, hogy kompromisszumot kötsz és idővel fokozatosan kisebb részletességre váltasz, de ezt az új grafikai motorok ellensúlyozzák. Tehát kapsz egy minőségileg egyenes vonalat.

Konzolokon is megvan ez a vonal, csak mivel az életciklusuk nagyjából a háromszorosa a pc-nek, ezért ott a vonal egy hanyatló görbévé válik. Tehát amit egy most összerakott pc tudna a fenti kártyával 5 év múlva (medium settings, 30 fps), hasonló grafikai beállítás mellett (elméleti síkon, mert konzolon minden paraméter fix és nem állítható) csak low-nak felelne meg.

2014. aug. 18. 15:20
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A videókártya a PC-s játékipar legnagyobb lehúzása, ez tény. Processzorokhoz képest fényévekkel el van maradva a fejlesztés (már amikor van fejlesztés, nem csak átcímkézik az előző generációt). Továbbá hatalmas felár van egy "gamer" VGA-n. Az alapverziókat azonos architektúrával ki lehet hozni akár 10.000 forintért is, de érdekes módon nagyobb teljesítménnyel már 100.000 forint ugyanaz - aha, aki ezt megeszi az vagy hülye vagy hiú. Persze CPU-k körében is voltak susmusolások, hogy mi van a magban és mi van letiltva, amikor meg nincs akkor kétszer annyi fizikailag ugyanaz a termék, de ott nem tudják annyira átverni a vásárlót, mert professzionális és vállalati ügyfelek nem eszik meg a hardvergyártók meséit. Ellenben itt elég csak néhány "játékfejlesztő" mögé odaállni egy kis adag lóvéval, majd megmondani nekik, hogy csak a legújabb generáción fusson élvezhetően a játék. ??? Profit. Az meg, hogy szórakoztatóak lesznek-e végeredményben az új játékok tulajdonképpen kit érdekel. S ezt 2-3 évenként is el tudják játszani, míg egy processzor használható élettartama lassan 7-8 év körül jár. Már várom, hogy mikor tud betörni komolyabban az IGP a grafikus piacra, s leváltani a jelenlegi szemléletet.
2014. aug. 18. 15:25
 14/25 A kérdező kommentje:

#Hun_Sector: Egyetértek veled, ez hogy egyenessel és görbével szemléltetted ügyes ötlet volt. Nekem egyébként balszerencsém volt a hardverekkel, sokszor el is romlott a gépem, emiatt gondoltam konzolra. Hiszen ha van vele valami akkor csak garanciáztatok. Szerintem megtartom a gépem és majd idővel bővítem, ha kell, de lehetőleg apránként. Talán még kibír 4-5 évet. Abban egyébként igazad van, hogy egy bizonyos grafikai beállítás alá nem szeretnék adni, főleg, mert 200 rongy volt ez a masina. Tehát elvárom, hogy a pénzemért minőséget kapjak.

Utolsónak: Érdekes dolgokat vetettél fel. A vga ipar tényleg nagy buli, ezért is vette meg az AMD az Ati-t és ment rá a grafikus dolgokra. Ez az IGP dolog nekem érdekes egy picit, mert most egy komoly grafikus vezérlő böhöm méretű, tehát nem tudom, hogyan tudnának ekkora erőt préselni a processzorba. Bár idővel lehet, hogy megoldják, én ezt az APU/IGP dolgot csak szárnysegédnek látom a vga-k mellett.

2014. aug. 18. 17:18
 15/25 anonim ***** válasza:
Minek konzol? Egy kalap szar az egész, abból a pénzből amiből veszel egy olyan konzolt abból olyan gépet veszel, hogy csak fütyül. PC: tudsz netezni, játszani, bizonyos játékokban (75%) multizni is tudsz. Konzol: szer vele netezni, játékok többsége pénzért vehető ÉS még a multi is pénz, akinek meg mind2 van az meg már nem tud mit csinálni a pénzével... ez az én véleményem. Amúgy is úgy hallottam, hogy a PS4 nagyban felül multa az XDBOX One-t :)
2014. aug. 18. 19:06
 16/25 A kérdező kommentje:
Szerintem nem kalap szar, de mindegy nem vitatkozom. Bár PS4-et veszel 110K-ból, egy mindennel elbánó gépet nem raksz össze ennyiből, mindenképpen kompromisszumokat kell kötni, lehet, hogy bizonyos játékok el sem fognak indulni. Ma már alap a 4 magos processzor(minimum i5), 8 GB RAM meg egy 35/40 ezres videókártya. Plusz az alaplap, ház, táp, vinyó, optikai, hűtés, rendes monitor. Ha így veszed kikötsz 200K körül. Én is spóroltam elég sokat egy rendes vasra. Egyébként nem az számít, hogy min játszol hanem az, hogy élvezd. Én évente kevés játékot szerzek be, mert ha veszek valamit azzal tudom, hogy tényleg sokáig elleszek. Szeretem kihúzni. Nem is játszok napokat. Nyilvánvalóan egy jó minőségű komplett gépet nem dobok ki az ablakon, annyira meg nem vagyok eleresztve, hogy még konzolt is tartsak. Ráadásul mindennek van előnye is meg hátránya is. Végül is a PC sokrétűbb, de szerintem a konzol meg eredetileg simán csak játékra lett kitalálva. Az meg például, hogy böngészel egy plusz funkció.
2014. aug. 18. 20:19
 17/25 anonim ***** válasza:
56%

"Egy kalap szar az egész, abból a pénzből amiből veszel egy olyan konzolt abból olyan gépet veszel, hogy csak fütyül."

Nem feltétlen értek eggyet, egy gép mellé azért kell valami monitor, egér, billentyűzet is, valami hangoskodó plusz nem árt ha van egy szék (forgószék) meg legalább egy asztal. Ezek a legolcsóbb fajtákból is kitesznek 60-80.000 forintot. Ha meg valaki normális, élethű színeket visszaadó monitort akar, a TESCO-s szék helyett Herman Millert, az asztalt asztalossal csináltatná, s igényel egy rendes hangzású sztereó vagy surround hangrendszert, nyomtatót, tisztességes perifériát simán fél millió forintnál is járhat - márpedig az a tapasztalat, hogy nem biztos, hogy megéri ezeken spórolni. Persze mivel a világnak ezen a felén természetesnek vesszük, szinte nem is figyelünk rájuk, mint mellékes kiadásra, de pl. az USA-ban vagy Japánban ahol az emberek sokkal többet költöznek nem biztos, hogy mindig berendeznek maguknak egy teljes számítógépes sarkot vagy szobát, pláne ha szűk helyről van szó, max. egy notebookot tartanak maguknak, vagy még inkább internetkávézókba járnak, letudják munkahelyen a netezést. A konzolhoz meg kell egy tévé meg egy kanapé (esetleg ágy is megteszi). Ha nagyon fullra akarjuk tekerni az élményt, egy házimozi rendszer, de jár hozzá a kontroller is alapáron, szóval ennyi.

2014. aug. 18. 20:35
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy PS4 cirka 140.000 ft.

Lássuk egy ilyen összegből milyen gépet tudnánk neked összerakni. Annyit vegyünk figyelembe, hogy mivel most van géped, a hdd-t, billentyűzetet, gépházat, optikai meghajtót, egeret, monitort átmentjük (hisz nagyobb tévét sem vennél egy konzolnál).

Az alkatrészeknek elég jó piaca van a neten, én is ott adtam el minden az elmúlt időszakban.

Alaplap: Gigabyte 970ADS3P - 17000ft

CPU: AMD FX 6300 (6*3,5-4,1Ghz) - 25000ft

Memória: 8GB Corsair value - 19000ft

VGA: asus R9 270x 2GB - 52000ft

Tápegység: Sharkoon WPM 500W modular - 15000ft

Össz: 128.000ft

Persze az árakkal lehet trükközni, de szemléltetésképp, ki tudod hozni ugyanabból az árból a gépet, amely jobb teljesítményt nyújt a konzolnál. Az alkatrészekre 2-10 év garancia érvényes, míg a konzolra max 3.

2014. aug. 18. 20:43
 19/25 anonim ***** válasza:

láttam megint ment az 1-2 GBos VGA péniszméregetés. Megsúgom, NEM a VGA belső tárhelyén múlik a dolog, hanem az alaplap-vga közti órajelen. Lehet neked 6 GBos VGAd, ha 550MHz-es az órajeled, az 1 GBot se tudja kipörgetni.

Kérdéssel kapcsolatban:

PC:

-sokrétű (munka, szórakozás, internet, tv, stb)

-fényévekkel jobb grafika konzolokhoz képest (aki nem hiszi, nézzen meg pár képet a neten konzolról és pc-ről)

-fejleszthető, rétegelt játékmegoldások (nem úgy mint pl a mostani xbox one játékok nem mennek xbox 360-nal, de a 360as játékok se futnak az xbox one-on)

konzol:

-excluzív, PC-re nem megjelenő játékok

-olcsóbb (nem kell fejleszteni, elég csak az alapgépet megvenni)

Igazából mint mindenhol, a vásárló dönti el, neki mi tetszik. Nekem a PC jobban bejött, mert sokoldalúbb, de ha te konzolos játékokat szereted tolni kontrollerrel, akkor használd azt egészséggel.

2014. aug. 18. 22:38
 20/25 anonim ***** válasza:
Az elején megemlítette valaki, de azért én is megemlíteném, hogy konzolon van olyan játék (vagy épp ezért nincs is), amit egyszerűen nem tudsz játszani, mert mindenképp egér kell hozzá. És akkor még ott vannak azok, amiket lehet konzolon, de egérrel jobb (FPS pl). Meg persze olyanok is vannak, amik kontrollerrel a jobbak.
2014. aug. 19. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!