A Starfield nektek is csalódás?
Első benyomások: Kidolgozatlanok a karakterek, középszerű a grafika, furcsán mozognak egyes karakterek (pl. a robot), a séta túl lassú, az NPC-k élettelenek, kihalt az egész map. Oké, hogy nagy területet lehet bejárni, de ha semmit nem lehet csinálni rajta, csak nézni a tájat, akkor...?
De ami igazán irritál engemet, hogy rendes látványelemek sincsenek, mert mindent betöltőképernyővel oldalanak meg. Így mi értelme van az egész űrutazásnak, ha a fun részét skippelik egy betöltőképernyővel? Ráadásul a bolygó körüli rész is arról szól, hogy beugranak kalózok és győzd le őket, mint egy arcade gameben. Basszus. Ne már.
Aztán a missiönök... Te jó ég! Elküld a map túlsó felé beszélni a csávóval, hogy aztán visszaküldjön ahonnan elindultam és kiderül, hogy pár tíz méterre ott van a megszerzendő csomag. Érted. Akkor ennyi erővel oda mehetett volna a megbízó is, mert ott volt mellette a cucc. Ennyire átgondolatlan side missiönt, nem ezt vártam a Bethesdatól.
Számomra ez a játék hatalmas csalódás, ráadásul kifejezetten drága is ahhoz képest. Más is így látja vagy csak én vártam túl sokat tőle?
Nem fogják optimalizálni.
Todd Howard lenyilatkozta, hogy akinek nem fut, fejlesszen gépet, mert ez nextgen játêk.
Optimalizálni szerintem se nagyon fogják, manapság ez se nem trend, se nem igény a készítők részéről. Főleg ha mainstream aaa cég. A plusz fejlesztési munkaórákat és pénzt az optimalizálással megspórolják, helyette talán még némi támogatás is csurran a hardvergyártóktól, amiért fejlesztésre sarkalják a népet. Mindenki jól jár, kivéve a fogyasztó (és a bolygó).
Viszont feltételezem moddolható ez a játék is, és akkor biztosra mondom hogy lesz optimalizálás, csak a felhasználók felől. A Morrowind óta látom ezt a trendet, és legyen szó optimalizálásról vagy bővítésről, ahogy egyre jobban tellik az idő, egyre profibb és hatékonyabb darabok jönnek ki.
Közben ránéztem nexuson, már most is megvan, az első modok között a performance optimizations. De a legnépszerűbbek között van látom a menü / ui lecserélő, a color filter kiszedő, és az upscaler is. Meg sok más. Ja és máris van script extender, ez gyors volt :)
Úgy látom még a szokásosnál is nagyobb tempóval beindult a modgyártás a felhasználók felől. Már fel voltak készülve biztos, 1-1 ilyen script extender annó rengeteg idő volt. Bár valószínű csak a régi engine miatt átportolták a korábbit. Szóval nem is kell sokat várni, javaslom mindenkinek hogy moddolásra fel!
Mondjuk az lehet, hogy igazából a modderekre vár, hogy majd ők úgy is megcsinálják. Csak ezt mégsem fogja bemondani egy nyilatkozatba.
Ha nagyon vernék náluk az asztalt, ebből max akkor lehetne valami.
"Todd Howard lenyilatkozta, hogy akinek nem fut, fejlesszen gépet, mert ez nextgen játêk."
Mondta, de ez olyan, mint "a drága kenyér miatt éhezők miért nem esznek kalácsot"
A Starfield eredményei jók: "As of September 7, the game had reached 6 million players and tallied 1 million concurrent users."
Lehet, hogy ezért vannak elbizakodva a Starfield fejlesztői.
De könnyen lehet, hogy ezekben az adatokban a PC-sek közül benne vannak a PC game passal rendelkezők is, akik közül nem biztos, hogy a kipróbálása után mind visszatérnek a játékhoz, ha az nem futott elég játszhatóan a számítógépükön. Az, hogy sokan kipróbálták, a túlfűtött marketingnek köszönhető.
A steam statisztikák szerint a többség RTX 2060 / RX 5700 szintű 3D kártyát birtokol. Ezek nem hogy nem tudnak, hanem nem akarnak sokat áldozni a hardverre. Lassan elmozdul a tömeg az átlagos RTX 3060 / RX 6600 XT szint felé.
Ez az, amivel szembe kell néznie az úgynevezett next gennek. Ha nem csinálják meg úgy a next gen játékokat, hogy képesek legyenek jól futni a átlagos játékosok 3D kártyáin, akkor az az eladásokban is meg fog mutatkozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!