Léteznek még olyan helyek, ahol az ember egy kihelyezett konzolon játszhat?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy régebben, főleg az ezredforduló előtt voltak PC-barlangok, vagy hogyan is hívták őket, ahova az emberek eljártak játszani, mert saját gépre/konzolra nem tellett, vagy mert nem voltak otthon a játszáshoz megfelelő körülmények. Előrebocsátom, hogy nem éltem abban az időben, amikor ennek divatja volt, így az információim hiányosak. Érdekelne, ma létezik-e még ehhez hasonló lehetőség, modern konzolokkal. Valami, ami hasonló elven működik, mint egy konditerem. Az ember megveszi a bérletet, és a kihelyezett eszközöket használhatja, nem kell szédítő árakon sajátot vennie. Mint mondtam, nem tudom, régen így működött-e, szívesen hallgatok ötleteket bárkitől.ma 12:52
1/3 anonim 

válasza:

Én úgy tudom hogy ezek jogi aggályok miatt kihaltak. Sajnálom őket, szerettem nagyon, megvolt a maga haszna és hangulata. A 90-es években virágzott ez a műfaj, még nem voltak annyira szabályozva a jogvédelem ügyek, egyfajta félig meddig legális, szürke zóna volt ez is. Videójátékokat sőt konzolokat is lehetett pár napra kölcsönözni, meg helyben is játszani, emlékeim szerint órabéres volt a rendszer. Ja és használt konzolokkal és játékokkal is kereskedtek. Az a hely amire én emlékszem, még a Super Nintendo és a Sega Mega Drive idejében volt a csúcson. De a 90-es évek felénél már bejött a Ps1 és Sega Saturn is melléjük. Aztán a 2000-es évekre sajnos elköltöztünk, nem tudom mi lett a hellyel. Utólag olvasgattam ezekről, a jogi szabályozás okán úgy sejtem hogy a 2000-es években már be kellett zárjon.
2/3 anonim 

válasza:

Néhány éve még volt a Barcraft nevű kocsma Budapesten, ott lehetett PC-vel, konzollal is játszani. Legutóbb voltam, már csak inni lehetett. 2004-ben Baján volt két játékbarlang is, Pécsett a Mátrix nevű hely a király utcában. Gondolom mára már mindenkinek van otthon PC-je, és ezekre már nincs szükség. Habár VR-os helyeket is látogattam pár éve Budapesten.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. A másodikra reagálva, természetesen a legtöbb embernek - főleg azoknak, akiket érdekel is - valóban van már PC-je, de jól tudjuk, hogy közel sem olyan sok embernek vannak csúcskategóriás gépei, és a játékélményt ez is nagyban befolyásolja. A konzolról nem is beszélve, hiszen vannak PS-exkluzív játékok, és nem mindenkinek éri meg ezekért egy konzolt kifizetni, ha minden egyebet a számítógépén játszana. Mindenesetre megértem, ha mégis mérséklődött ezekre a helyekre a kereslet, a régebbi időkhöz képest. És, bár a jogi vonzatáról nem tudok, megeshet, hogy annak is komoly köze volt hozzá, hogy eltűntek. Mindenesetre, ha valaki mégis ismer hasonló alternatívát, szívesen megnézném.
ma 16:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!