A közlekedési lámpánál kihelyezett jelzőgomb ér valamit?
Van, ahol van szerepe. Csak olyan értelemben lesz hamarabb zöld tőle, hogy ha meg van nyomva, akkor lesz a lámpaprogramban gyalogos zöld, egyébként pedig kihagyja a rendszer.
Sok helyen viszont már semmi szerepe sincs, csak "dísz".
Van értelme különben nem ad zöldet!
Én nem is értem az embereket... múltkor láttam hogy az előttem sétáló nem nyomta a gombot, na mondom akkor megvárom mikor esik le neki. Aztán jöttek még páran és végül kb 10-en álltunk a piros lámpánál. Senki nem nyomott gombot. A lámpaprogram futott, már vagy 6-7 kört ment. Sokszor járok arra, tudom mikor kinek ad zöldet. És csak álltak mint a bamba szurikáta, várták a zöldet. Neeeem értem!
Ha van gomb, akkor nyomjad!
Ha nem működik, akkor be kell jelenteni a hibát! A legegyszerűbb az önkormányzatnak írni egy közérdekő bejelentést. Ha nem ők üzemeltetik a lámpát (igen, sok lámpát az önkormányzat üzemeltet!) akkor majd ők továbbítják ahova kell (közútkezelő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!