Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Játékokban hány év után...

Játékokban hány év után számítok veteránnak?

Figyelt kérdés

a videójátékokban vannak "veteránok" szerintetek hány év és játékbeli óra UTÁN nevezehti magát veteránnak 1 játékban?

egy 15 (lassan 16) éves játékban szerintetek hány éves tapasztalatt kell hozzá (és mennyi óra) hogy veteránnak nevezzem magam?

2023. febr. 26. 23:35
1 2
 1/12 DeMoR ***** válasza:
95%

Nézd, nem azon múlik, hogy mennyire vagy "veterán", hogy mióta van meg egy játék, hanem, ahogy utaltál is rá, az, hogy mennyi MINŐSÉGI időt töltöttél el benne.

Szóval ott van pl. Gergely Viktor, alias Sirius, alias pingvinharcos tartalom gyártó. Hiába játszik 10+ éve és sok ezer órája a Minecraft-al, simán meghall totál alap dolgoktól. (bár igaz, talán neki nem is az kéne a fő profilja legyen, hogy survival módban játszik legfőképp, de mind1...)

A lényeg, hogy simán lehet valaki 1000 órákkal egy szerencsétlenség, meg 100 órával is egész jó játékos, hisz azon múlik, mennyire okosan használta fel az adott játékban eltöltött idejét. Illetve nem csak a játékBAN eltöltött idő számít, hanem a játékKAL eltöltött MINŐSÉGI idő inkább. :D

(teszem azt, mondjuk, hogy sokkal profibb játékosokat nézel /stream-ek stb./, jegyzetelsz, de minimum figyelsz, s aztán reprodukálni próbálsz, stb.-stb.)

Illetve a különböző játékok mások és mások. Lehet van olyan amiben elég 100 "minőségi óra" is, de lehet, hogy egy másikhoz kell 1000 "minőségi óra", sőt.

2023. febr. 27. 01:31
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem a veteránságot inkább az idők során összeszedett tapasztalat határozza meg.

Nehéz belőni egy pontos időt, de egy 15 éves játéknál előny ha már az első 5-10 évben toltad a játékot.

De ez játékfüggő is. Egy codban főleg a játékidő alapján lehet ezt "mérni", de pl egy roguelike, vagy valamilyen stratégiai játéknál, én azt hívnám veteránnak aki fejből tudja a legtöbb kombót, abilityt, techet stb... még a ritkábbak közül is sokat

Én a binding of Isaacben 500 óra meg egy 100%-os savefile után kezdtem el magam "veteránnak" érezni. Skillem az még mindig 0, de ettől függetlenül régóta játszok, és ismerem a játékot mint a tenyerem.

2023. febr. 27. 02:52
 3/12 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem ez hülyeség! Elég ezt órában mérni, de a játéktól is függ! Pl egy Morrowind-ben, vagy Daggerfallban 1000 óra után azt mondom, veterán vagy, egy Call of Dutyben az olyan 10-15 óra és kiismerted a játékot, a játékmechanikát.

Nekem pl 900+ órám van GTA onlineban, de nem nevezném magam veteránnak, hiszen van amiben jó vagyok, van amiben nem még mindig.

Civilization-ben (az 1990-es kiadás) 1500-1600 órám lehet lan partikról, de lehet, hogy egy alig 30-40 órát játszott valaki leverne!

Szóval nincs olyan, hogy valaki veterán ebben-abban! Vagy ismered a játékmechanikát, vagy nem. Inkább az számít.

2023. febr. 27. 06:43
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Hát nem tudom. Én 2001. óta játszom szinte szünet nélkül FIFÁT és nem érzem magam veteránnak. Átlagnál jobban játszom azért.
2023. febr. 27. 12:51
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
Ezt nem elhet számszerűsíteni.
2023. febr. 27. 15:15
 6/12 NTBS ***** válasza:
79%
Néhány 1000 óra után.
2023. febr. 27. 16:54
 7/12 anonim ***** válasza:
96%
Ne keverjük a "veteránt" a "profival". A latin veterán szó öreg katonát jelent. Lehet, hogy az illető egyszer sem harcolt, ellentétben mondjuk egy fiatal zsoldossal, aki végig gyilkolta a világot. Nekem több ezer órám van a WoW-ban vagy a CoD sorozatban, de mégis ritka béna vagyok bennük. Ettől függetlenül élvezem őket.
2023. febr. 27. 19:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét játékban vagy játékokban úgy általában, a kérdésedben mindkettőről írsz. Mert ha úgy általában, ahoz több játékkal kell játszani változatos műfajokban és az hozza magával a játékidőt is, miközben telnek az évek.

Ha viszont a veteránság alatt egy játékban kompetitív szint el elérését érted, az teljesen más téma.

2023. febr. 28. 18:52
 9/12 anonim ***** válasza:
55%
#8-as kompetitív is érdekes téma! ha valóban egyenlő küzdelmet akarnánk, akkor a meccsek azonos gépen, azonos erőforrásokkal zajlanának! így teljesen felesleges profikról beszélni, a nem azonosak a körülmények! egy profi egyszerűen nem tudna játszani egy low end gépen, míg egy nagyon jó amatőr low enden is király.
2023. márc. 1. 06:21
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
attól függ hogy mennyire ismered a játékot. engem pl simán kinyirsz PvP -ben red deadben, de pl végig tudok menni a teljes térképen radar és térkép nélkül összeszedni a coin kollekciót.
2023. márc. 1. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!