Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mit gondoltok arról, hogy az...

Mit gondoltok arról, hogy az LMBTQ lejáratókampány ellenére a Hogwarts Legacy láthatóan a legnagyobb durranás lesz 2023-ban?

Figyelt kérdés

Még így is, hogy csak az év elején járunk: a Steam-es értékelések már most Overwehelmingly positive.

Nagyon beleadott mindent az LMBTQ a Rowling elleni lejáratókampányba, de láthatóan az ellenkezőjét sikerült elérniük. Én tényleg azt hittem, hogy nyugaton elment már az emberek esze, de a jelek szerint már nekik is elegük van cancel kultúrából.

Annyit azért elértek, hogy belenyomtak végül egy transz karaktert, de várható volt, hogy ez sem fog nekik tetszeni: most azon megy a hiszti, hogy szerintük férfi neve van, "Sirona" - (a "sir" miatt, érted, tök logikus). Sajnálom, hogy behajoltak végül a fejlesztők, de nekem így is, már most az év játéka.

2023. febr. 11. 03:56
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
100%
#40: Ezeknek az elmebetegeknek semmi közük a liberalizmushoz. Pont, hogy szeretnék korlátozni és büntetni a szabad véleményt.
2023. febr. 18. 12:44
 42/59 anonim ***** válasza:
73%

Már bocsánat, de miről maradtam le? A játék tele van különböző etnikumú szereplőkkel, fehér ember szinte már nincs is benne, ami nyugodtan mondhato, hogy rasszizmus(!), illetve talalkozunk egy transzneművel is, mindezt Angliában az 1800-as évek végén. Wtf?

Csak remélni tudom, hog nemcsak engem zavar az, hogy emiatt a sztoriból kizökkenen az ember, mert egyáltalán nem korhű ezek miatt a játék? Ráadásul végtelenül erőltetett, mert kötelezően elvárás belepakolni ezt a sok indiait, feketét, mindegy kit, csak fehéret ne?...

Emiatt az egesz eroltetetté vált. Valóban az. Mert maga a játék fantasztikus.

És igen, attól, hogy genetikailag milyen "fura" dolgok alakulnak egy gyermek nemzésekor, ami miatt a hajlamok elferdülnek, attól még a többség nem ilyen, csak nagyon kevés százalékban, de most pár év alatt annyi meleget láttam filmekben, amennyi az egész világon nincs.

És akkor jön az álszent duma, hogy mindenkit és mindent persze elfogadunk, etnikumokat is, cigányokat is, fogyatékosokat is, mindenkit a keblünkre ölelünk. Kozben mennek a kiközösítések a sulikban, bántalmazások a beten és személyesen is, a cikizés, fújolas, beszologatasok, szarkavaras, az utcán fellökés, másikra nem figyeles, az utakon lenyomjuk a másikat, üldözük pl. a katolikusokat (mert ez megy) soroljam? Kifelejtettem, világbéke is van..ja nem, épp a szomszédban háború dúl.

Nevetseges, hogy lehasalt Amerika és Európa ennek a bullshitnek. Túltolták, miközben álszenteskedés megy.

Lehetett volna ezt normalisan is. Ember legyél inkább! Az hiányzik a világból. Emberség.

2023. febr. 18. 23:38
 43/59 anonim ***** válasza:
100%

Bocs lemaradt, itt vmelyik nagyokos hozzaszolonak:

1. Rowling nem paraszt.

2. Csak a nők tudnak menstruálni, gyermeket szülni, mert biológiailag nők vagyunk. Én is!

Sajnalom, ha valaki a sajat nehrz vonzódik, vagy mas vágyai vannak, de a többség nem ez. A szaporodáshoz, amihez az kell, hogy az élet fennmaradjon, nem alkalamasak. Nem hiába üldözték őket évezredeken át.

Ettől függetlenül, embereket, ugyanúgy lehet őket szeretni vagy kevésbé szeretni, mint bármilyen más embert. Éljék az életüket, magánéletüket, ahogy mások is. Nincs ezzel baj. (És most johetnék azzal, hogy nekem is hány ismerősöm sőt, barátom volt meleg, ami igaz is, de tok6re nem érdekelt ez senkit, tudtuk, ki az és kész.) Akik elfogadták őket régebben, most is elfogják, akik meg utálták őket, ugyanúgy ezt fogják tenni, max. Nem merik kimondani hangosan. Lehet érzékenyíteni persze, de mint írtam, nem így, túltolták és ráerőltetik kéretlenül az emberekre, amiből mar mindenkinek nagyon, de nagyon elege van.

Amigyego van pl. A kerekesszékesekkel vagy gyengénlátókkal? Ők pl. Miért nem tema? Ők nem érdemelnek nagyobb figyelmet? Le se szarják őket, ez az igazság. Csak más szexualitasa a fontos, aminek igy meg magánügynek kéne lennie.

Visszatérve a játékhoz meg, nonszensz, hogy nem a korhű 19. Sz.-ot latjuk, hanem vmi erőltetett szinkavalkádot.

2023. febr. 18. 23:53
 44/59 anonim ***** válasza:
31%

Ti olvastátok a könyveket, láttátok a filmeket? Mert már azok is dugig voltak más rasszú emberekkel. A Patil ikrek, Angelina Johnson, Kingsley Shacklebolt, Lee Jordan, Dean Thomas, Cho Chang, stb.

Jártatok ti már Angliában? Ázsiai népek mindenütt, amerre a szem ellát. És ez nem modern dolog, de nem ám! Londonban már az 1800-as évek végén is több százezres indiai és kínai lakosság élt, úgyhogy nem olyan nagy meglepetés, hogy egy-kettő kiköthetett belőlük a Hogwartsban. Több száz hófehér ember él az iskolában, de láttok egy feketét vagy ázsiait, és felháborodtok, hogy létezhet ilyesmi!

A realitást meg hagyjuk el nagyon messzire egy olyan világban, ahol varázslók meg sárkányok léteznek. Varázslat, szörnyek az teljesen oké, de a más színű emberek meg a transz kocsmáros, az lehetetlen? Nőjetek már fel!

"Korhű 19. század", röhögnöm kell.

2023. febr. 19. 08:46
 45/59 anonim ***** válasza:
84%
43-as, görögök, rómaiak eléggé elfogadóak voltak a melegekkel.
2023. febr. 19. 09:16
 46/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem kulonosebben akasztott ki, hogy milyen "színes" a játék, de érezhető az izzadsalágszag ezzel kapcsolatban, ami kizökkentent néha játékból.

A női kocsmáros, aki kb. 2 percig dormog inkabb fura volt először, de aztan kapcsol az ember, kötelező elem kell ez is, mint minden amcsi filmben, legyen meg a kvóta, pipa, erőltetett, nevetséges, a filmekben dettó. Ettől most boldogabb lesz egy transznemű? Ha igen, nekem is ok.

En azt nem értettem, már megibt mit fikáznak az lmbtq-ban? Mi nem jó mar megint nekik? Kost éppen mi a baj? Belekerult, amit akartak, bar mi közük egy játékhoz? Kik ők? Milyen jogon amúgy? (Na ez persze más kérdés, en is csinálhatnék pl. a kerekesszékeseknek szervezetet, és kolöteleznénk mindenkit arra, hogy legyen egy játékban min. 1, meg egy gyengénlátó is. Érzékenyítsünk, és meggyalázzuk azt, aki ezt nem teszi, vagy beszól, hogy vak vagy, süket vagy, es az egész világot sakkban tartjuk... Értitek a lényeget?)

2023. febr. 19. 09:32
 47/59 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, mobilról potyogok, néha félre, ezért elnézést.

Szóval a túltolás es a terrorizalas az, ami embereket kiakaszt ezzel a szervezettel kapcsolatban. Eroszakoljak, hogy nit tegyel es hogyan gondolkozz, es mindenre, de tenyleg mindenre ratelepszenek.

Nincs ennyi transznemű a vilagon, mint amennyit az ember kepepe tolnak nap mint nap ilyen forman, mint egy jatek is.

Nekem meg hadd legyen jogom úgy gondolkodni és erezni, ahogy meg én akarok. És nagyon sokan ezen a véleményen vagyunk, csak azonnal raugranak az emberre, ha másképp gondolkozik. Mar bocsánat, de az nem ugyanúgy kirekesztés?

Nekem sosem volt bajom az elfogadassal, nem erzekeltettem soha, vagy szoltam barmit is, ha valaki mas volt. Viszont gyerekkoromban evekig csufoltak az osztalytarsaim, mert szemuvegem es fogszabolyozom volt, es ezt a kombót mar nem birta befogadni az agyuk. Ez a téma, mint a bullying talan joval tobb embert erint a világban es bizony kihat a későbbi életre is, mint hogy a foldon nem tudom hany transznemű él. Erről mégse latok nagyon érzékenyítést. Próbálkozások vannak, de semmi nevelési módszer mincs erről.

Lenne sok téma, de mindenkit csak a nem heterók erdekelnek.

2023. febr. 19. 09:44
 48/59 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy egy fantasy világban simán megoldható lenne, hogy egy férfit átváltoztassanak nővé. Nemcsak ilyen félresikerült egyedek jöhetnének létre, mint a Terry Black. Szóval hülyeség ilyen dörmögő kocsmárost beletenni.
2023. febr. 19. 09:53
 49/59 gali2 ***** válasza:
31%

Biztos nagy durranás, tetszik az igaz, de vannak hibái, részemről megvárom még EMPRESS töri, utána játszok vele valamennyit.

Bár valszeg még azelőtt abba hagyom hogy befejezem a játékot, rengeteg játékot toltam már, viszont csak kis százalékát vittem ki.

Elég hamar megunok mindent, ez van sajna...

2023. febr. 19. 16:58
 50/59 anonim ***** válasza:
97%

Válaszokat olvasva, én azt vettem észre, hogy sok dolgot már direktből találnak ki az emberek. Idézem a #39-es választ: "a játék egyetlen transznemű karaktere is transzfób, mert az a neve, hogy „SIR”ona."

Ez már annyira direkt hiba keresés és belebeszélés, hogy fájdalmas olvasni.. Valamelyik kitalálta és a többi benyeli, majd folytatja. Kicsit kezd az egész átbillenni egy másik oldalra szerintem és ilyen megszólalások után ne csodálkozzunk, hogy nagyon sokan nem hallgatják meg a valós problémát (aminek semmi köze a játékhoz egyébként, csak egyedül rowlinghoz)

2023. febr. 20. 12:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!