Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mit gondoltok arról, hogy az...

Mit gondoltok arról, hogy az LMBTQ lejáratókampány ellenére a Hogwarts Legacy láthatóan a legnagyobb durranás lesz 2023-ban?

Figyelt kérdés

Még így is, hogy csak az év elején járunk: a Steam-es értékelések már most Overwehelmingly positive.

Nagyon beleadott mindent az LMBTQ a Rowling elleni lejáratókampányba, de láthatóan az ellenkezőjét sikerült elérniük. Én tényleg azt hittem, hogy nyugaton elment már az emberek esze, de a jelek szerint már nekik is elegük van cancel kultúrából.

Annyit azért elértek, hogy belenyomtak végül egy transz karaktert, de várható volt, hogy ez sem fog nekik tetszeni: most azon megy a hiszti, hogy szerintük férfi neve van, "Sirona" - (a "sir" miatt, érted, tök logikus). Sajnálom, hogy behajoltak végül a fejlesztők, de nekem így is, már most az év játéka.

2023. febr. 11. 03:56
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
28%
#30-hoz hozzátéve, jobb megoldás lett volna, torrentre ösztönözni az embereket, ha már annyira azt akarják elérni, hogy Rowling ne kapjon pénzt a Wizarding World univerzum jogdíjából. Akkor úgy gondolom, a kecske is jól lakik (emberek játszhatják a játékot), és a káposzta is megmarad.
2023. febr. 12. 13:48
 32/59 anonim ***** válasza:
97%

szerintem alapból idiótaság volt ez az egész "canceleljük/boycottoljuk a játékot rowling miatt" dolog, a fejlesztők elmondták, hogy rowlingnak nem volt beleszólása a játék készítésébe (legyünk őszinték, ha lett volna, akkor valszeg sirona nem lenne benne), nem "kollaboráltak" vele ilyen téren. nyilván profit megy neki, mivel ő teremtette meg a harry potter világot, az ő sztorija miatt jöhetett létre a játék, de ennyi. amúgy másban nem volt/nincs része. úgyhogy innentől fogva nem is értettem, hogy miért a játék ellen indult kampány, ezzel csak a fejlesztőkkel szúrtak volna ki, akiknek semmi köze rowlinghoz és a drámájához..

egyébként nagyon jó játék, és azt sem értem mi ez a "ha megveszed a játékot akkor utálod az lmbtq embereket" .. mi az összefüggés? ennyi erővel ha szereti az ember a harry pottert, akkor is utálja őket? nevetség ilyen szinten ez az egész cancel culture, nem beszélve arról, hogy hihetetlenül toxikus. nehogy már a mi hibánk legyen, hogy rowling egy paraszt.

2023. febr. 12. 14:27
 33/59 anonim ***** válasza:
90%
Azért a k*rva anyját mindenkinek, aki szerint rendben van, ha valaki nem pc véleményt fogalmaz meg, és ezért ki kell írni az emberek sorából is.
2023. febr. 12. 15:43
 34/59 anonim ***** válasza:
88%

Meleg vagyok, jó pár meleg haverom van.

Kezünket tördelve vártuk a játékot.

Mindig is szerettem a HP világát, ehhez az író személye/nyilatkozatai számomra nem tesznek hozzá/vesznek el.

2023. febr. 12. 22:01
 35/59 anonim ***** válasza:
100%
De mi rosszatt mondott Rowling? Azt, hogy a nők menstruálnak?
2023. febr. 13. 05:31
 36/59 anonim ***** válasza:
98%
tökre nem érdekel egyik oldal hisztije sem. a játék szuper, rengeteg munka van benne, nem győzök ámulni
2023. febr. 13. 09:20
 37/59 anonim ***** válasza:
100%
én konzervatív vagyok, maradok a könyveknél.
2023. febr. 14. 01:00
 38/59 anonim ***** válasza:
100%
#37: Nagy kár, mert sokkal jobban visszaadja a könyvek hangulatát, mint a filmek valaha is. Rengeteg háttérinformáció Roxfort múltjáról, színes kis mellékküldetések, poénok. És ki ne akarná saját maga bejárni Roxmortsot, a Tiltott Rengeteget, Azkabant, stb? Bár tudtommal a játék nem tartozik a hivatalos kánonhoz, de néhány kivétellel maximális tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz az alkotók. Pl. meg lehet tanulni és következmények nélkül használni a Főbenjáró Átkokat, ami ugyebár nyílegyenesen vezetne az Azkabanba.
2023. febr. 14. 07:26
 39/59 anonim ***** válasza:
100%

„Amúgy ez az antiszemita vonal engem is érdekelne, hogy konkrétan mi benne az. Mert nagyon úgy érzem, hogy ezt már csak hozzáköltötték.”

Az írónő TERF botránya előtt is elég sokszor felmerült az antiszemitizmus kérdése a könyvekkel és a filmekkel kapcsolatban. A játék kapcsán újra felerősödtek ezek a hangok. Röviden egy lény miatt: goblinok.

Azért számít antiszemitának a Harry Potter világa, mert a goblinok – alításuk szerint – a zsidók karikatúrája. Nagy horgos orruk van, a varázslók bankjait irányítják, a varázslók többsége alacsonyabb rendű fajnak tartja őket. Arról nem is beszélve, hogy Lengyelországban van egy olyan kviddics csapat, hogy Grodzisk Goblins. A második világháború előtt Lengyelországban volt a legnagyobb zsidó populáció (3 millió). A játék sajnos még egy lapáttal rá tesz. A következő sorok kis spoilert tartalmaznak:

A goblinok újra fellázadtak a varázslók ellen a diszkrimináció miatt, de nekünk játékosként ezt meg kell akadályozni. Azaz a szélsőséges hangok szerint voltaképen egy SS varázslók vagyunk és feladatunk megállítani/kinyírni a zsidó goblin felkelőket. Ezért számít antiszemitának a játék + propagálja a rabszolgatartást.

A játékban szerepel egy kürt, amit a goblinok használtak az 1612-es goblin lázadás idején. A kürt szerintük túlságosan is hasonlít a sófára, ami egy ősi zsidó hangszer. A másik pedig a dátum. Frankfurt am Mainban nagy és erős zsidó közöség élt. 1612-ben a helyi kereskedők rendkívüli módon eladósodtak a zsidók felé, ezért a városvezetés sok zsidót kitelepítettek. 1614- ben Vinzenz Fettmilch, egy kereskedőcéh feje és követői nem elégedtek meg ennyivel, ezért betörtek a gettóba, és kirabolták a boltokat és a zsidók otthonait. Két zsidó és egy támadó vesztette életét. A városvezetése támogatta Fettmilch bandáját, ezért nem avatkoztak közbe. Végül az akkori német-római császár Habsburg Mátyás közbe lépet és elrendelte Fettmilch és négy társának kivégzését és a zsidók újra visszatérhetek a gettóba.

A twitterezők ezt az esemény úgy állítják be, mint a középkori kristályéjszakát. Porgom volt? Igen, mivel több ezer embert üldöztek el az otthonaikból a származásuk miatt, de végül császári védelem alá került a gettó. Ezt mészárlásnak beállítani szerintem hülyeség.

A másik antiszemita dolog, amit említeni szokta, hogy az egyetlen zsidó karaktert Anthony Goldsteinnek hívják. Hogy érthető legyen: a Goldstein egy sztereótipikus zsidó név. Cho Chang neve is azért rasszista, mert két különböző ázsiai kultúra vezeték neveit vonta össze. Cho koreai, a Chang pedig kínai. Az egyetlen ír gyerek pedig arról nevezetes, hogy állandóan felrobbant valamit. Ezt pedig az IRA-val kapcsolják össze. Ja és bónusz észrevétel: a játék egyetlen transznemű karaktere is transzfób, mert az a neve, hogy „SIR”ona.

Ezek a leggyakoribb érvek (az írónőn kívül), amit a bojkott párti oldal szokott felhozni. Biztos van több is, de nekem ennyi is sok. Az ilyen emberek miatt megy el a kedvem a twitterezéstől.

2023. febr. 18. 12:23
 40/59 anonim ***** válasza:
3%
#39: Milyen szép is a liberális szólásszabadság...
2023. febr. 18. 12:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!