Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Tényleg jobbak a régi játékok,...

Tényleg jobbak a régi játékok, mint az újak?

Figyelt kérdés

Kizárólag single player játékokra érvényes, mert azokkal játszok, így multiról nem tudok véleményt írni. Azt vettem észre magamon, hogy mikor egy régi game-el játszok akkor folyton nyomom és nagyon nehéz abbahagyni ha már játszottam vele akkor is, de ilyen 20 éves gamek (age of mitology, nfs underground 1-2, régi GTA-k) ellenben ott van a Red Dead Redemption 2 amit azt hittem hogy nagyon jó lesz, meg is vettem persze gépet is hozzá. Aztán alig játszottam vele, ott nekem nyomasztó hogy egyél, igyál, vigyél kaját a táborba, 100 féle feladat, míg mondjuk egy GTA SA-ban 3-4 helyre van lehetőséged menni, mégis valahogy nekem az a játék több. Ugyanez a FIFA régen csak mentek egymás után a meccsek, most a játékban folyton jönnek emailek, játékosokat edzeni kell, sérülnek, fáradnak. Igaz hogy élethű, de nekem pont a game lényege veszik el, sokszor szívesebben nézek már meg egy filmet.

Pedig a grafika nagyon jó a mostani játékoknál, csak valahogy jó értelemben le kéne butítani őket. Egy fáradt nap után nem értem hogy ki az aki még ott akar tervezgetni, tökölni stb. Így 1 órának kb a fele a play time...

2022. dec. 20. 17:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%

Nincs kevesebb játék. A játékfejlesztés a technológia fejlődésének hála elérhetőbb lett. Az hogy mennyire versenyképesek a piacon az viszont egy teljesen más téma, Ha valami meg is mássza a szamárlétrát a nagy cégek megveszik vagy tesznek róla hogy elbukjon. A piac sajnos ilyen. Ez az oka annak is hogy az utóbbi tíz évben alig fejlődtek a játékok. Még a nagyok is tíz vagy annál öregebb enginekre pakolják a játékaikat. Persze megjelent a VR ez majd biztosan fellendülést fog hozni mert rengeteg lehetőség van benne

De ugyan ez figyelhető meg más ágazatoknál például a mobil telefonok esetében. A rohamos fejlődés után egyszer csak megállt a dolog. Ami érdekes az egészben hogy az utóbbi tíz évben a mobilok hardwareja jóval erősebb már mint amit valaha is ki fogsz tudni használni az android illetve IOS rendszerekkel.

A játékokra visszatérve. Az hogy mi számít jónak és mi szar nagyban befolyásolja a társadalmi hozzá állás. Régebben a dolgozó/iskolába járó rétegre voltak szabva hogy akkor hagyod abba amikor akarod mert hát nem is volt menő dolog egész nap a játékon lógni, sőt egyfajta szégyen volt ha valaki egésznap "kockult". Manapság meg ezt már "Gamer" nek hívják és egy elfogadott életmód ha valaki időmilliomosként játszik.

És erre az utóbbira építik a játékokat is hosszútávú célokkal és azoknak akik játszani akarnának de nincs megannyi idejük megpakolják mikrotranzakciókkal mert ebből van a pénz. Nagyon kevés játék van már ami nem ezen schéma szerint működik és nagyok sok játék van amit ez a mohóság tett tönkre például a World of Tanks.

2022. dec. 21. 18:17
 12/16 anonim ***** válasza:
40%
megszépití őket az idő
2022. dec. 22. 08:41
 13/16 anonim ***** válasza:
66%
hehehe, mindenki más, eddig a rdr2 online-ba, ami többség szerint üres több mint 3000 órát raktam bele
2022. dec. 22. 08:44
 14/16 anonim ***** válasza:
Belegondolok, az 5 éves játék is réginek számíthat, nemcsak a 20 éves. Én 34 vagyok, azt mondom volt régen is jó, meg rossz is, meg ma is.
2023. jan. 10. 19:30
 15/16 anonim ***** válasza:
43%

#12 le lehet pontozni, de saját tapasztalat

ha jót akarsz magadnak, meghagyod emlékeidben a doomot, legend of kyrandia-t, a test drive-okat, settlers, az összes dos-os csodát, amit imádtál, mert ha most megnézed, azon fogsz csodálkozni hogy tudtál ezzel a fossal játszani?

2023. jan. 10. 22:43
 16/16 anonim ***** válasza:

#14 az 5 éves nem régi

rdr2 4 éves, máig nem csináltak jobb western játékot, de ott a god of war, ami szintén 18-as

de 2017: Nier Automata, Horizon Zero Dawn, Zelda, Nioh, Little Nightmares, stb

2023. jan. 10. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!