Epic games-en szoktatók játékot vásárolni, ha valamivel olcsóbb, vagy csak Steam-en?
Nekem van mindkettő, de Epicen még sose vásároltam.
Ami a Steam kliens-t illeti, volt laza egy kb évtizedes előnyük fejleszteni, az Epic Games meg elég gyerekcipőben jár ilyen téren.
Most raktam újra a gépet (kb 1 hete) és pl amin nagyon meglepődtem hogy nem lehet a telepítési mappát állítani Epic Gamesnél, amikor feltelepíted magát a klienst megkérdezi hova rakja a játékokat és onnantól kezdve csak oda mehet a telepítés. Ez eddig szép és jó, de én SSD-ről játszom és a nem aktuális játékokat egy 4TB-os HDD-n parkoltatom. Ez Steamnél, mivel 2 játékmappa van beregisztrálva, csont nélkül megy. Epicnél nincs ilyen.
A másik, újratelepítés után behúztam a játékfájlokat mind a Steam mind az Epic játékkönyvtárába (ahol a játékok vannak letöltve), Steamnek kellett mindegyiknél kb 1,5 MB-ot leszedni (windows registry javítások gondolom), Epicnél letöltette volna ugyan abba a mappába a teljes játékot, miközben ott volt, sima ctrl+C ctrl+V-vel berakva, csak a windows rendszerfájljaiból hiányzott a regisztrációjuk.
Ezen kívül van más is, de azt mondanám a Steam pont az ilyen apróságok miatt jobb, ami nem tűnik komoly dolognak kívülről de baromira bosszantó tud lenni ha nincs ott (főleg ha már megszoktad hogy máshol van).
#14. Nem a Steam-et védjük. Az Epic-et utáljuk. Bőven lenne lehetőségük a kliensük fejlesztésére abból a rengeteg pénzből amit a sok hülye Fortnite-ra elver náluk, meg egyebekből khmm... DE NEM, miért is csinálnának 1 rendes klienst a mostani összetaknyolt helyett?!?!? Egy ilyen takony klienst 1 kezdő programozó is össze tudna dobni és még jobb is lenne. xD
#7,9,12-ben le lett írva mi a baj Epic-el. Majd ha fejlesztik a klienst lehet újratárgyalni az ügyet. Addig pedig egyértelműen a Steam a nyerő. Ott példának okárt ha valami baj van egyik fájlal nem akarja az EGÉSZET újra letölteni... Hogy csak 1 dolgot írjak miért is szemét az epic kliense.
14#
Én nem védem a legkevésbé sem, annyi volt a kérdés hogy Epic vagy Steam, a kettő közül a Steam. Nem vagyok ilyen álszent hogy csak a steam, a legkevésbé sem, ingyen játékokat mindig behúzom Epicen, sőt talán 2-t már ki is játszottam.
Nekem alapvető kliens funkciókkal vagy éppen azok hiányával van gondom. Nem mondom hogy trágya, nem fogom fikázni, de amennyi pénzt ölnek a reklámba, megfizethetnének egy jobb fejlesztő csapatot is a klienst valamelyest helyre pofozni.
"de amennyi pénzt ölnek a reklámba, megfizethetnének egy jobb fejlesztő csapatot is a klienst valamelyest helyre pofozni."
Ugyan, még akár sokkal jobbat is csinálhatnának mint ami a Steam-é. A próbléma az az amit írtam. Inkább ingyen játékokra verik el a pénzt(amit Botos Jeti is írt) mintsem fejlesztésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!