Más is nagyot csalódtatok a Cyberpunk 2077-ben?
Én hatalmasat csalódtam a játékban. Hihetetlenül rosszul van optimalizálva. PC-n játszok vele, és jó formán 1-2 éve direkt erre a játékra építettem egy közepes gépet (i7 9700k, RTX 2060 Super, 16 RAM m.2 SSD stb.) És szinte full low-ra le kell húzni és hogy legyen 80-90 FPS-em de így is olyan fura mozgása van meg elégé csúnya. Szó szerint átverve érzem magamat...
Ti hogy vagytok ezzel? Nektek is csalódás?
Sajnos én nagyon felültem a hájpvonatra. elő rendelés meg miden. persze adok neki esélyt még, de szenvedni meg nem nagyon akarok. :(
Most már SOHA nem rendelek elő egy játékot sem. Elmúlt években sorozatban csalódtam a játékokban és most úgy voltam vele ennek a játéknak tuti ütni-e kell ha ennyi hájpot kapott. Hát ütött csak rossz értelemben.
Én akkor kezdtem el kételkedni az egészben, mikor bejelentették, hogy Keanu Reeves benne lesz. Egy ilyen kaliberű színész szerződtetése rengeteg anyagi forrást elvett a projekttől, és ez meg is látszik.
Másrészt pedig amit ennyire hypeolnak az is gyanús.
Ez egy GOG-os vélemény, ezzel egyetértek 100%-ban, angolul van de megéri elolvasni/értelmezni:
"Cyberpunk 2077 rides on a lot of goodwill from the incredible Witcher 3. Without that goodwill the hype would not be there. Unfortunately, I can't say that it has lived up to the hype.
Everyone has talked the bugs and performance issues to death so I won't repeat them. They're bad, really bad, but probably fixable.
What isn't fixable is the game itself. There's no RPG to this RPG. The story railroads you from one mission to another, the three starting prologues all lead to the same place with the same beats, no matter if you're a Corpo or a Nomad your V will act like the same streetwise edgelord so it doesn't matter. There's no real dialogue choices, you have one dialogue option and some optional chit chat below it.
The characters are all forgettable and it's often unclear why you're supposed to care about the missions. Person X wants item Y but Person Z wants you to screw over Person X etc etc. At no point did I feel any connection to anybody or any sense of why I'm doing what I'm doing. It's all edgy but shallow characterisation. The dialogue is also wooden and gives me no reason to care.
The world is impressive... at first. Then you realise it's all an elaborate shallow stage. You can barely talk to any civilians and they just mindlessly walk straight ahead. No interactions or cool moments like in GTA or RDR. If you shoot your gun dozens of NPCs go into an identical crouching animation forever. The cops can be defeated by standing against a wall as they always spawn behind you. It never feels like you're in a living world, more like a heavily choreographed stage surrounded by lifeless robots.
The gameplay is also unsatisfying. There's a heavy focus on gunplay but none of the guns feel satisfying. Enemies are bullet sponges and you barely react to being shot. Ironically swords break the game by stun locking enemies. Stealth is almost impossible to pull off and hacking is clunky so they're rarely viable options.
It hurts to admit but this is a bad game."
Amikor olyanokkal dicsekedtek, hogy hányféleképpen lehet személyre szabni a karaktert én már ott tudtam, hogy itt bizony gondok lesznek.
(Én is megtanultam pár éve, hogy soha nem rendelünk elő semmit. Én a Red dead redemption 2-t vettem elővételben. Meg is bántam, mert annyira unalmas volt, hogy inkább eladtam ameddig még ért valamit.)
Eddig óra után én nagyon élvezem. A cyberpunk egy open world game szeretett volna lenni, de sajnos "csak" egy story game lett, amiben a nagy és sci fi feelingű világ csak egy háttér. Akik egy fun open world game-et vártak, azok csalódtak igazán nagyot, mert a gta V-höz vagy rdr2-höz képest ez a játék semmi. Viszont akiket a sztori érdekel és a night city varázsa, azok úgy élvezik, mint én és éjjel-nappal tolják megjelenés óta.
A játék kegyetlen jó szerintem egy bizonyos rétegnek, mint amilyen én is vagyok. Viszont akiket csak az open world dolog érdekelt, azok gyakorlatilag a kukába dobtak 20 ezer forintot.
Ezért viszont szerintem cdpr és a játékosok is hibásak, mert pre orderbe nem veszünk semmit, csak ha 100%-ban érdekel valami és fejlesztő részről nézve meg nem kéne hazudni, hogy milyen egyedi és új open world game-et csinálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!